BOL PORTAKALLI İRMİKLİ BATON PASTA


Herkese merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Geçen gün bahçemizdeki portakallardan bayağı bir miktar topladık ve baktım koskoca bir sepet portakal hemen bitecek gibi değil. Çocuklar da her dakika portakal yemiyor tabi.Bu durumda yine iş başa düştü, birşeyler yapmazsam birçoğu ziyan olabilirdi.
Böylece aklıma bolca portakal kullanarak hafif ve lezzetli bir pasta yapmak geldi. Eşim meyveli tatlıları pek sevmediği halde bu pastaya bayıldı. Buyrun paylaşalım:



Malzemeler:
1 litre süt
2 bardak tozşeker
10 kaşık irmik
2 kaşık nişasta
2 bardak portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 vanilya
1 paket kakaolu pötibör bisküvi
7-8 adet halley bisküvi
Çikolata sos için:
1 bardak süt
1 bardak su
2 kaşık kakao
1 silme kaşık nişasta
1 kaşık sıvıyağ
5 kaşık şeker
50 gr bitter çikolata
1 portakal kabuğu rendesi



Yapılışı:
Önce arkadaşlar sütü tencereye alın. İrmik, şeker, portakal kabuğunu ilave edin ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocağı kapatınca vanilyayı ekleyin.
Biraz ılınmasını bekleyin. Bu arada 2 bardak portakal suyuna denk gelecek kadar portakal sıkın.
Bunu bir kaseye alıp üzerine 2 kaşık nişasta ekleyinve nişastayı açın, nişastalı portakal suyunu pişirdiğiniz irmkli muhallebiye ilave edin ve tencereyi yine ocağa alın, karıştırarak tekrar koyulaşana kadar kaynatın.
Baton bir kek kalıbının içini streç filmle kaplayın. Dibine bir sıra bisküvi dizin. Üzerine portakallı muhallebi yayın. Yine bir sıra bisküvi dizin. Yine muhallebi yayın, halley bisküvileri küp küp doğrayın, aralıklı olarak muhallebinin üstüne yayın. Yine muhallebi gezdirin ve en üstünü bisküviyle bitirin.
Kenarlardan sarkan streçle üzerini kaplayın ve buzdolabına kaldırın.
Mümkünse bir gece bekletin. Bir sonraki gün servis tabağına ters çevirin, streci sıyırın.
Çikolata sos için verilen malzemeleri bir sos tenceresinde kaynatın. bunu biraz ılıyınca irmikli pastanın üzerine gezdirin.
Yine üzerine portakal kabuğu rendesi serpin ve varsa portakal kabuğu reçelinden tatlı kaşığıyla yerleştirin.
Bu kadar arkadaşlar harika hafif ve lezzetli bir pasta oldu. Mutlaka deneyin derim. Hoş kokulu, pratik ve gayet lezzetli bir pasta elde etmiş olacaksınız sevgiler, sağlıcakla kalın. Hepinize sağlıklı, huzur dolu ve bol bereketli bir hafta diliyorum...


Yorumlar

  1. Hayırlı sabahlar, portakallıi irmikli baton pastanız çok güzel ve leziz görünüyor. Çayla birlikte ne güzel olur. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. woww şahane olmuş. Portakal kokusu ile irmik ne de güzel dilimlenmiş.
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Sunum çok güzel ellerinize sağlık eminim tadı da güzeldir =)

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık,nefis görünüyor..Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  5. offf bu nasıl bişey yaaaa. nefis gözüküyooo :)

    bloguma da hoşgeldiniz kii. dur ben size getiririm yorum yapcak arkadaşlar görüşürüz ki yineee :)

    YanıtlaSil
  6. http://belguzaranne.blogspot.com18 Kasım 2015 23:20

    ellerıne sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. Baton pastanın bende yeri ayrıdır ev yapımı olunca konu daha da derinleşiyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. bu nefis bir tarife benziyor. elerine sağlık özgenciğim...

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık süper :)
    www.hadisofraya.com

    YanıtlaSil
  10. Portakal mevsimi de geldi... Bu zamanda yapılacak en güzel pastalardan biri. Ellerinize sağlık.. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder