KARAMELLİ KADAYIFLI REVANİ


Merhabalar herkesin bayramı kutlu olsun sevgili dost ve izleyenlerim,
Ülkemizde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen bayramlarımız özeldir, birleştiricidir, sevgi doludur. Tüm günlerimizin bayram huzurunda, bayram tadında geçmesi dileğiyle...
Bu bayram memlekete gitmedik çünkü daha yeni dönmüştük, üstelik hemen okullar açıldığı için telaş olsun istemedik. Tabi bu bayram yalnız olduğumuz için daha sakiniz, çocuklar biraz sıkılıyor ama ne yapalım İnşallah bir daha bayramlarda ailelerimizle birlikte oluruz.
Bayramda tatlısız olmaz diyerek tarifini vereceğim tatlıyı hazırladım aslında ne zamandır denemek istediğim bir tatlıydı, kendim bazı eklemeler yapıp yine kendi yorumumda bir tatlı oldu, güzel de oldu. Kabul günlerinizde, bayrmlarda, kalabalık misafiriniz olduğunda denemenizi tavsiye ederim.
Buyrun paylaşalım:

Malzemeler:




Dikdörtgen büyük borcam için
Keki:
4 adet yumurta
1 bardak tozşeker
1 bardak süt
1 bardak sıvıyağ
3 bardak ufalanmış tel kadayıf
1 bardak un
yarım bardak ceviz
1 vanilya, 1 kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat, yarım limon suyu
1 çay kaşığı tarçın
bir fiske tuz
Karamel şerbeti için:
3 bardak şeker
3,5 bardak su
birkaç damla limon suyu
Üzeri için:
1 paket karamel aromalı hazır puding ( A101 markette buldum yada normal vanilyalı, çikolatalı da olabilir )
3,5 bardak süt
1 kaşık nişasta, 1 kaşık şeker
Ayrıca:
2 su bardağı ufalanmış tel kadayıf
1 kaşık tereyağ
1 bardak iri dövülmüş ceviz
3 kaşık tozşeker
tarçın

Yapılışı:
Önce arkadaşlar bu tatlı için kadyıfları 1 gün önceden derin dondurucuya kaldırın, iyice donsunlar, yapacağınız zaman çıkarın böylece ufalanmaları çok daha kolay oluyor.
Bu işlemi yaptıktan sonra kekini hazırlayın. 4 yumurta, şeker ve bir fiske tuzu iyice çırpın.
Sırayla süt, sıvıyağı ekleyin, çırpmaya devam edin.
Ufaladığınız kadayıfı, unu, vanilya, tarçın, kabartma tozunu, karbonatı ve üzerine limon suyunu ilave edin, yavaşça çırpın.
En son cevizi de katıp spatulayla karıştırın ve yağlanmış borcama boşaltın. 170 derecede iyice kızarana kadar pişirin.
O pişerken siz şerbeti hazırlayın.Bunun için önce 1 bardak şekeri çelik bir tencereye koyun, üzerine bir iki kaşık su ekleyin ve hiç karıştırmadan şekeri açık kahverengi olana kadar yakın iyice karartmayın yanık kokmasın. Sonra 3,5 bardak suyu ve kalan şekeri ekleyin, kaynatın. Yanık şeker iyice eriyince ocağı kapatın, birkaç damla limon suyu ekleyin.
Tatlı fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıkınca şerbetleyin. Ilınmaya bırakın.
Üzeri için küçük bir tencerede puding, süt,nişasta ve şekeri karıştırın, göz göz olana kadar pişirin.
Bu muhallebiyi tatlının üzerine yayın.
Şimdi sıra en son aşamada, bunun için de 2 bardak ufalanmış tel kadayıfı yapışmaz bir tavaya alın, kavurmaya başlayın. Rengi sararınca tereyağı, şekeri ve cevizi, tarçını ekleyin. İyice kızarınca söndürün ve bununla tatlının en üstünü kaplayın.
Bu kadar arkadaşlar biraz uzun gibi oldu ama tüm aşamaları aktarmak istedim. Afiyetler olsun.
Tüm günlerinizin bu tatlılar tadında güzel geçmesini dilerim. Sevgilerimle...


Yorumlar

  1. Canım iyi bayramlar dilerim. Tatlın nefis olmuş ellerine sağlık. Mutlaka deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş bayramınız mübarek olsun paylaşımlarınız çok güzel takibe aldım banada beklerim :)

    YanıtlaSil
  3. Sitenizi yeni keşfettim :) oldukça güzel tarifleriniz var.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Bu karamelli şerbeti daha önce tatmıştım, çok lezzet katıyor gerçekten. Kek de ilginç geldi, içerisinde de kadayıf olması fark katmıştır. Ellerinize sağlık, leziz görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. Harika görünüyor. Tel kadayıflı bütün tariflere bayılıyorum. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder