ELMALI KOLAY PROFİTEROL


Merhabalar sevgili dostlar,
Benim tatil bitti nihayet döneli bir hafta oldu. İlk defa evimden bu kadar ayrı kaldım ve abarttığımı farkettim arkadaşlar. Tamam memleket çok güzel, ailelerimiz yanımızdaydı ama oraya gidince ve uzun kalınca çocuklar iyice alışıyor ve evlerine dönmek istemiyorlar. Biz niye burada yaşamıyoruz diyorlar, bir de köyde  sürekli açık havada, bahçede oldukları için burada içerde zor tutuyorum.
Neyse artık evimizdeyiz ve ben anca toparlandım malum evin hali nerdeyse bitin yaz olmayınca her taraf felaket kirliydi tabi. Bilgisayarı daha yeni elime alıyorum, bütün yaz elimi bile sürmedim ve tabi sizlerden de uzak kaldım.
Bir de son zamanlarda ülkemizde yaşananlar, ben gerçekten çok kötü hissediyorum arkadaşlar, onca fidan gibi evlatlarımız, onca daha yeni baba olmuş ya da olacak, evlenme arifesinde gencecik kardeşlerimiz... Kolaymı yetişiyor bu evlatlar, o analar  nasıl ağlamasın, aslan gibi evlatlarını kalleşce, haince kurulmuş pusulara kurban ettiler ve hergün yenileri ekleniyor...
Ben çok ama çok üzgünüm arkadaşlar, sadece onlar için ve vatanımızı koruyan askerlerimiz, polislerimiz için bol bol dualar edip okuyorum.Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun, Allah geride bıraktıklarına büyük sabırlar versin.
Canım bu kadar tatsızlık varken yazmayı hiç istemiyor açıkçası ama hayat işte devam adiyor değil mi, bizler zaten daha dik durarak, birlik olarak bu acılara göğüs germeliyiz vatanımıza sahip çıkmalıyız, hep beraber, bu hainlere karşı kardeşçe sımsıkı sarılıp bu güzel vatanı onlara yedirtmeyeceğiz...
Eve geldiğimden beri yaptığım ilk tatlımı sizlerle paylaşmak istedim, pratik olsun istedim, bu yaz sıcaklarında dondurmayla da iyi gider diye düşündüm, Fethiye hala çok sıcak. buyrun paylaşalım:



Malzemeler:
2 paket pötibör bisküvi
3 adet yeşil elma
1 paket kakao
yarım bardak pudra şekeri
bir avuç iri kıyılmış ceviz
3 kaşık hindistan cevizi
5 adet kuru incir
1 çay bardağı kuru üzüm
2 kaşık nutella
1 bardak süt
tarçın

Yapılışı:
Önce arkadaşlar derin bir kapta bisküvileri iyice elinizle parçalayın, minicik hale getirin.
Elmaları soyup rendeleyin ve hemen bisküvilere ekleyin.
Diğer malzemeleri de ekleyin ve hepsini hamur haline gelene kadar yoğurun.
Ceviz kadar parçalar koparıp yuvarlayın, servis tabağına dizin
Üzerine için bir paket hazır çikolatalı sosu tarifine göre pişirin ve hazırladığınız topların üzerine tamamen gezdirin, buzdolabına kaldırın.


Dondurmayla servis edin, çocuklarınız da bayılacak, üstelik çok pratik pişirme derdi de yok, sıcakta fırın da pek çekilmiyor doğrusu, afiyetler olsun, sevgilerimle...

Yorumlar

  1. Elmalısını ilk defa duyuyorum, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. mmmmm... nefis görünüyor, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder