MUHACİR BÖREĞİ


Herkese merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Sizlere basit malzemelerle hazırlayabileceğiniz harika bir sahur önerisi vereceğim. Bu böreği evde peyniriniz olmasa bile yapabilirsiniz. Şöyleki benim süzme yoğurdum bayağı ekşimişti ve atmaya kıyamadım, ocağa alıp bir çay kaşığı tuz ekledim ve 15 dakika kısık ateşte kaynattım, böylece bir kase çökelek elde ettim. Böreğimi bu çökelekle yaptım.
Haydi buyrun paylaşalım:




Malzemeler:

5 adet taze yufka
1 kase lor veya evde artmış eski peynirleriniz
2 yumurta
1,5 bardak yoğurt
1,5 bardak süt
yarım su bardağı sıvıyağ
2 kaşık un
1 tatlı kaşığı karbonat
tuz, karabiber,pulbiber

Yapılışı:

Önce arkadaşlar 1 yumurta, yoğurt,süt, un ve karbonatı bir kasede karıştırın.
Peynir ve baharatları da bir kasede karıştırın.
Bir adet yufkayı tezgaha serin, yufkanın yarısına peyniri serpiştirin. Ayrıca kaşıkla hazırladığınız sostan bolca serpiştirin. Yufkanın diğer yarısını üzerine kapatın ve yarım hale gelmiş yufkayı karşılıklı iki taraftan ortaya doğru büzüştürün yani büzgülü börek elde edeceksiniz. Bunu fırın tepsisine uzunlamasına yerleştirin.
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Bir fırın tepsisi tam 5 yufka alıyor.
Tepsi dolunca kalan sosa bir yumurta daha kırın ve böreğin üzerine gezdirin. Susam, çörekotu serpin.


Vaktiniz müsaitse sosun iyice çekmesini bekleyin ve 170 derece soğuk fırına verin 45- 50 dakika pişirin. Harika bir börek arkadaşlar. Puf puf yumuşacık, fırından çıkarınca üstüne su serpin ve temiz bir sofra beziyle örtün.
Afiyetler olsun arkadaşlar, sanırım biz de yavaş yavaş memlekete gitme hazırlıklara başladı, belki birkaç gün içinde gideceğiz, Ramazanın yarısını orada geçireceğiz, daha sonra da tatilimizi bir süre köyde geçireceğiz İnşallah. Çocuklar bayılıyor köye fakat biraz bloğumdan uzak kalacağım galiba.


Neyse arkadaşlar sizlerede şimdiden sevdiklerinizle güzel bir bayram geçirmenizi diliyorum, belki gitmeden son bir iki paylaşım yapabilirim İnşallah sevgilerimle...

Yorumlar

Yorum Gönder