ARASI KREMALI ÇİLEK SOSLU REVANİ


Herkese merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Yine biraz arayı uzattım ama çok yoruluyorum bu günlerde, bilgisayarın başına oturacak dermanım kalmıyor, b,r koşturmacadır gidiyor ve kendim için çok önemli olan bir şeyş başardım tam üç ayda sekiz kilo verdim arkadaşlar. O kadar mutluyum ki, uzun zamandır istediğim kiloda değildim ve inanın insanın daha önce dolabında bekleyen ve giyilemeyen kıyafetlerini rahatça giymesi kadar güzel bir şey yok, tabiki bir kadın için...
Üstelik yaz da geldi sayılır, fazlalıklardan kurtulmak ne kadar güzelmiş. Neyse arkadaşlar bilahare kilolarımdan nasıl kurtulduğumu da kısaca paylaşacağım ama şunu bilin ki acele etmedim, azar azar herşeyden yiyerek yavaşça ve rahatla zayıfladım ama daha iki kilo hedefim var, İnşallah onları da atacağım üstümden evelallah...
Şimdi gelelim tarifimize, malum çilek zamanı. Arası kremalı revani tarifini ne zamandır yapmak istiyordum, çilekler de bollaşınca bu tarifi kendime göre uyarladım ve ortaya buram buram çilek kokan bu harika tatlı ortaya çıktı. Tabii ki bu tatlıları yapınca kendim oturup tabak dolusu yemiyorum sadece biraz tadına bakıyorum diyelim ama sevdiklerimin afiyetle yemesi bana yetiyor. Haydi buyrun paylaşalım:



Malzemeler:
Keki:
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı irmik
2 çay bardağı un
1 kabartma tozu, limon kabuğu
Kreması:
3,5 bardak süt
1 paket hazır çilekli puding
2 kaşık irmik
Şerbeti:
2,5 bardak şeker
3,5 bardak su
limon suyu
Üzeri için:
1 büyük kase çilek
3 kaşık şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı su

Yapılışı:
Önce arkadaşlar verilen kek malzemelerini mikserle bir güzel çırpın. Kare borcama yağlı kağıt yerleştirin ve kek hamurunu üzerine dökün, 175 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Tabi siz bu arada şerbeti de hazırlayın ve soğutun.
Kremasını da pişirin, hazır çilekli pudingi süt ve irmikle karıştırarak pişirip bir kenera alın.
Revani pişince ılıtın, borcamdan çıkarın. Önce uzunlamasına ikiye kesin. Bu iki parçayı da ortasından ikiye kesin ( pasta keser gibi )
Alt iki parçayı yine borcama yerleştirin, üzerini şerbetleyin.Hazırladığınız kremeyı tamamen üzerine  yayın. Bir avuç çileği küp küp doğrayın ve kremenın üzerine serpiştirin.
Düğer iki parça kek parçasını kremenın üzerine yerleitirin ve onları da şerbetleyin, buzdolabına kaldırın, dinlendirin.
Çilek sosunu hazırlamak için çilekleri şekerle birlikte robottan geçirin ve süzgeçten süzün.Bie sos tenceresine alın 1 çay bardağı su ve nişastayı karıştırıp ekleyin koyulaşana kadar pişirin.
Dolaptan .ıkardığınız revaninin üzerine gezdirin, kare dilimleyerek servis yapın, hindistan ceviziyle süsleyin.
Biraz aşamalı ama harika bir tatlı arkadaşlar.Çilek bolken yapmanızı tavsiye ederim.Hepinize sağlıklı, huzurlu ve bol bereketli günler diliyorum sevgilerimle...
HEPİMİZİN ANNELER GÜNÜ ŞİMDİDEN KUTLU OLSUN...


Yorumlar

  1. ne güzel istediğin gibi kilo verebilmişsin. bu güzel tatlıları tadıp bırakabilmekte takdire şayan. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Nefis bir tatlı olduğu kesin. Ellerinize sağlık..:)

    YanıtlaSil
  3. Acikcasi revani pek sevmem ama bu kirmizi kirmizi cilekli nefis gorunuyor :) Ellerine saglik Ozgencim...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder