DÜDÜKLÜDE SEBZELİ KEÇİ TANDIR


Herkese merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Mübarek Ramazan ayımızın dördüncü gününü de bitireceğiz hayırlısıyla. Bir başladımı günler çabuk geçiyor.Uzun sıcak günlere rağmen çok az susuzluk hissi dışında hiç zorluk çekmiyorum, sizler ne durumdasınız?
Tabi evlerimizin hanımı olarak iftarlara hazırlanmak bize düşüyor, her ne kadar bu sıcaklarda ağır yemekler istenmese de yine de lezzetli ve daha hafif olmasına özen gösteriyoruz.
Malum yazları o güzel yaz sebzeleriyle nefis kızartmalar olur ama benim pek yapma alışkanlığım yoktur, genelde tencere yemekleri ya da fırında bu sebzeleri bazen etle bazen de sade olarak pişiririm. Ev halkı da alışmış durumda. Fethiye'de genelde keçi eti daha çok tüketiliyor. Ben de tandır olarak denemek istedim, sebzesiyle beraber. Yalnız keçi eti ne kadar pişirirseniz pişirin öyle lokum gibi ağızda dağılmıyor. Siz imkanınız varsa kuzu, oğlak, dana hatta tavuk but, h,ndi butla da yapabilirsiniz. Ama lezzetli bir yemek oolduğu kesin, iftar sofralarınıza da yakışacak. Buyrun paylaşalım:


Malzemeler:
dilediğiniz miktarda iri parça kemikli et
küçük patates, havuç
kurutulmuş domates( varsa)
köy biberi, kırmızı kapya biber
soğan, bol sarımsak
tereyağ, zeytinyağı
yarı çay bardağı su
tuz, tane karabiber, kekik, biberiye

Yapılışı:
Önce arkadaşlar etleri yıkayın ve bir kenara alın. Sebzeleri de iri parçalar halinde doğrayın.
Etleri düdüklüde iyice kızdırılmış tereyağ ve sıvıyağda önce bir iki dakika kavurun, mühürleyin.
Sonra sebzeleri üstüne ekleyin, biraz da öyle birlikte kavurun. Tuzunu baharatlarını ve yarım çay bardağı suyu ilave edin, kapağını kapatın.
Tencereden buhar çıktıktan sonra çok kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Bu kadar arkadaşlar zahmetsiz ve lezzetli bir yemek. Dilerseniz yanına güzel bir pilav ve salatayla nefis.


Afiyetler olsun hayırlı Ramazanlar...

Yorumlar

  1. Çok nefis olmuş canım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Bayilirim.

    Keci etli hic yemedim. Hindi,dana ,kuzu ile yapmisligimvar. Cook lezzetli ve renkli . Cok besleyici,vitaminli,kisaca saglikli bir secim.Istah kabartiyor.Elinize saglik.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık, hayırlı ramazanlar:)

    YanıtlaSil
  4. Çok lezzetlı görünüyor Özgencim, keçi eti ile de farklı olsa gerek... Ellerine saglık :)

    YanıtlaSil
  5. Tatar kiz anunturi gratuite Romania. Sizin sayfa guzel. Ben bayiliyorum Turk mutfagi, sizin yemeklere, senin tariflere.
    Benim sitem ozel sayfa acacak ben. Pagem anunturi gratuite icin. sizin tarif calip traduge romence dil yapiyor, veriyorum benim sayfama. Romanya kizlar ogrensin turk mutfagini anunturi gratuite benden. Tesekkur ederim emekleri icin ben hep copii yapacagim senin ve baska site yemek tarifleri anunturi gratuite olarak verecegim. Multumesc din inima Turcia.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder