BABA PASTASI



Çok uzun bir aradan sonra herkese selamlar sevgili dost ve izleyenlerim,
Malesef yine zoraki nedenlerden dolayı sizlerden ayrı kaldım. Bilgisayarım iflas etti, tamamen işi bitti. Artık yok ne yazıkki ve ben eşimin bilgisayarına şimdilik talimim, o da her zamam elime geçmiyor. Neyse sağlık olsun bakalım, yenisini edinene kadar idare edeceğiz bakalım...
Dönüşümü bir pastayla açayım dedim. Bu pasta eşime Babalar Günü için hazırladığım doğaçlama ama harika bir yaz pastası. Son derece uyduruk fakat gerçekten çok lezzetli oldu.Buyrun paylaşalım bakalım. Sizlerin de ilgisini çeker de denerseniz beğeneceğinize garanti edebilirim. Bunu istediğiniz herhangi bir yaz meyvesiyle yapabilirsiniz. Ben şeftaliyle denedim çok da güzel oldu. Haydi artık tarife geçelim.

Malzemeler:
Tabanı için:
1 paket yulaflı ve 1 paket kakaolu bisküvi
1 kaşık erimiş tereyağ
1 kaşık sürülebilir çikolata ( şokella vs )
tarçın
bir miktar süt
Bu verilen malzemelerin hepsini geniş bir kapta hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Cheesecake tabanı gibi olacak. Bu bisküvi hamurunu kelepçeli kalıba bir güzel bastırarak yayın ve buzdolabına kaldırın.


Üst dolgu malzemesi için:
1 bardak süt
1 bardak şeftali suyu
1 paket vanilyalı cremole
1 paket krem şanti
10 adet halley bisküvi
varsa evde kalmış bayat kek vs
damla çikolata
3-4 tane kuru incir
1 çay bardağı kuru üzüm, yaban mersini vs
Fındık, fıstık vs
Üstü ve yan kaplama için:
5 adet şeftali
5 kaşık şeker
1 kaşık tereyağ
yarım limon yarım bardak portakal suyu
kremalı bisküvi ve dido çikolata

Önce arkadaşlar soğuk süt, şeftali suyu, cremole ve şantiyi mikserin yüksek devrin katılaşana kadar çırpın.
Halley bisküvileri küp küp doğrayın ve diğer malzemelerle birlikte kremanın içine ilave edip karıştırın. Burada karıştırdıklarınızın hiç sınırı yok yani dilediğiniz malzeme, canınız ne istiyorsa, evde ne varsa kullanabilirsiniz.
Sonra buzdolabından daha önce hazırladığınz tabanı çıkarın ve kremalı bisküvilerle dido çikolataları sırayla kalıbın kenarlarına dizin. Bunları biküvili tabana biraz bastırarak dizin ki oynamasınlar.
Sonra hazırladığınız dolgu kremasını içine boşaltın ve üstünü kaşıkla düzeltin. Yine dolaba kaldırın, iyice donsun.
Bu esnada en üst malzemeyi hazırlamaya başlayın. Bunun için şeftalileri soyun ve irice doğrayın. Bir tavaya 5 kaşık şekeri koyun ve ocağı yakın. Şeker erimeye ve rengi dönmeye başlayınca tereyağı ilave edin. Yarım limonu bir çatala batırın ve tavadaki şekerde döndüre döndüre şekeri karamelize edin. Şeker iyice eriyince limonu bir kenara alıp yarım bardak portakal suyunu ve doğradığınz şeftalileri ekleyin.
Suyunu çekene kadar ve az bir miktar karamel sos kalana kadar pişirin. Sonunda reçel kıvamında koyu bir sos kalacak.
Bu şeftalili sosu iyice soğutun ve dolaptaki pastanın üzerine yayın, yine dolaba kaldırıp bir kaç saat bekletin.
Yeme vakti gelince kelepçeli kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.Ayrıca hazırladığınız üst sostan atıyor bunu kramel sos gibi yanlarına gezdirerek tükeebilirsiniz. Şeftalilerle birlikte piştiği için harika bir aroması oluyor. Dilerseniz dondurmayla da ikram edebilirsiniz ama gerek kalmıyor zaten dondurma gibi bir pasta.
Afiyetler olsun, bizim babamız pastaya bayıldı, eminim denerseniz sizinkiler de bayılacak. Hangi meyveyi seviyorsa aynı şekilde hazırlayabilirsiniz.
Sevgilerimle, sağlıcakla, huzurla ve sevgiyle kalın. Bu arada Musuldaki kardeşlerimize de kurtulmaları için dualarımızı eksik etmiyelim, Rabbim milletçe başımıza gelen bu ardarda felaketlerden korusun, dualarımızı kabul etsin İnşallah...

Yorumlar

  1. eline sağlık,
    yine kaçırılmalar olmuş ne yazıkkk

    YanıtlaSil
  2. Hosgeldiniz Ozgen Hnm :) burda oldugunuzu bilmek cok guzel, neyse ki onemli bir durum yokmus. Bilgisayarla ilgili sorunlar bence zaman zaman hepimizin basina geliyo :)
    Pasta cok guzel gorunuyor, ellerinize saglik :)

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık canım.evdeki kalan malzemeleri değerlendirmek için güzel bir tarif.

    özlem

    YanıtlaSil
  4. Elinize saglik.Güzel fikir,babada begenmis,tam not almis, afiyetle yenmis dâha ne olsun:)
    Allah yardimcilari olsun !

    YanıtlaSil
  5. Ben de nerelerdesin diye merak ediyordum canim. en kisa zamanda kavusursun umarim kendi bilgisayarina ya da yeni bir bilgisayara :)
    ellerine saglik, pastanin dilim goruntusu cok hosuma gitti. sevgiler, Şeyda

    YanıtlaSil
  6. Benim yapabilme şansım hiç yok beni çok aşıyor. Ne kadar emek vermişsiniz. Bu da eşinize karşı sevgi ve saygınızı gösteriyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder