Sizlere annemden öğrendiğim ve bayıldığım köftenin tarifini vermek istiyorum. Ayrıca çok lezzetli bir çay saati ikramı da olabilir.Yumuşacık, poğaçamsı, çok lezzetli... Buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
Yaım kilo veya daha fazla kuru soğan
1 adet yumurta
1 kabartma tozu
tuz, karabiber, 1kaşık şeker
2 diş sarımsak
1 su bardağı sıvıyağ
yeteri kadar un
Ayrıca üzeri için:
3 bardak su
toz kırmızı biber
1 adet bulyon
Yapılışı:
Önce arkadaşlar soğanları soyup ince doğrayın. Tavaya 1 su bardağı sıvıyağı alın. İçine soğan ve sarımsağı atıp iyice sararana kadar kavurun. Kavurma esnasında tuz, şeker ve karabiber ilave edin.
Soğanlar iyice kavrulunca altını kapatıp soğumaya bırakın.
Soğuduğunda içine 1 yumurtayı kırın, kabartma tozunu ekleyin.
Unu da azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Cıvık, ele yapışan bir hamur olacak, yağı bol olacak.
Yuvarlak bir fırın tepsisini bol yağlayın. Elinizi yağlıyarak cıvık hamurdan parçalar alın ve yuvarlayın.
Bunları tepsiye dizin.Üstlerine parmağınızla hafifçe bastırın ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.Köfteler fırında pişerken bir sos tenceresinde 3 su bardağı suyu kaynatın, içine toz kırmızıbiber ve 1 bulyon ilave edip eritin.
Köfteler pişince fırından çıkarın ve kaynar suyu kaşıkla üzerlerine gezdirin. Su miktarı hemen hemen üzerlerinde olacak.
Tepsiyi bu sefer ocağın üstüne alın ve tepsiyi döndüre döndüre suyunu çektirin.Suyunu çekince tepsinin üstünü bir başka tepsiyle kapatın.
Ilınınca afiyetle yeyin, soğuk da tüketebilirsiniz. Sarımsaklı yoğurt veya domates sos, ketçapla da tüketebilirsiniz. Ben aynı tarifi pazıyla da yaptım harika oldu. Kabul günlerimde kesinlikle tekrar yapacağım.Ayrıca bol soğan bol vitamin, afiyetler olsun, sevgilerimle...
soğan yemeğin demirbaşıdır köftesi de eminim lezzetli olmuştur elinize sağlık
YanıtlaSililk defa gördüm ,pişmiş soğanın tatlımsı tadını çok severim elinize sağlık,yakında yaparım beğeneceğim bir lezzet olduğunu düşünüyorum..
YanıtlaSilBence harika bir tad oldu,hem sogan saf antibiyotik yerine bol bol yiyoruz biz,cok tesekkürler tarif icin!
YanıtlaSilellerinize sağlık çok güzel olmuş.
YanıtlaSilbu ne ya,ilk defa duyuyorum,görüyorum,oysa ben bir soğanseverim:)))
YanıtlaSilzahmetli görünüyor ama ne de güzel kokmuştur mis gibi, değişik bir tarifmiş deniycem eline sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Mücver gibi çok güzel görünüyorlar. Sosun üzerine dökülüp çektirilmesi da ayrı bir lezzet katmıştır. Anne tarifleri gibisi yok. Hepsini paylaşmak lazım. Sevgiler.
YanıtlaSilNe diyeyim bilemiyorum ki sana.hakikaten 41 kere maşallah çok ama çok marifetlisin dostum.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilözlem
Cok degisik bir tarif, bende mutlaka denicem. Ellerine Saglik. Sevgiler :)
YanıtlaSilbende mücvere benzettim ellerine sağlık tatlım..
YanıtlaSilafiyet şifa olsun..
Elinize sağlık nefisss olmuş.ilk defa duydum soğanı çok seven biri olarak bu tarifide deneyeceğim inşaAllah sevgilerimle
YanıtlaSilIlk defa sizde gördüm, mutlaka nefis olmali.
YanıtlaSilBizimkiler sogan sever olmadiklari icin deneyemeyecegim.
Yapanlara afiyet olsun.Elinize saglik.Iyi hafta sonlari dilerim.
sulemcafe.blogspot.com
Özgen Hanımcım biliyorum biraz geç oldu ancak o gün bugün daha yeni oturabildim blogumun başına:)sorunuzun cevabına gelince facebook kartı eklemek için blogunuza öncelikle facebook sayfanızın ön yüzü açık olmalı(adınızın yazdığı bölüm)orada hareketler dökümü diye bir yazı var ve onun yanında ... bu şekilde 3 nokta göreceksiniz orayı tıklayın ve facebook kartını sitene ekle kısmına tıklayın gerisi zaten sizi yonlendirerek yardımcı oluyor .umarım yardımcı olabilmişimdir sevgiler :)
YanıtlaSilİlk defa duydum ne kadar değişik ama anladığım kadarıyla zahmetli yapımı. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÖzgen'cim nefis tarifler paylaşmışsın hangisini denesem diye düşündüm. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık eminim çok lezizdir,sevgiler...
YanıtlaSilSiteniz çok başarılı ilgiyle takip ediyorum
YanıtlaSilÇay Makinesi
Çay Makinası
Sanayi Tipi Çay Makinası
Çay Kazanları
Ilk defa gördügüm bir tarif eminim tadi pek lezzetlidir.
YanıtlaSilElinize saglik.
Sevgiler Nesrin
Değişik ve enfes bir köfte olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSil