SOĞAN KÖFTESİ


Herkese merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Sizlere annemden öğrendiğim ve bayıldığım köftenin tarifini vermek istiyorum. Ayrıca çok lezzetli bir çay saati  ikramı da olabilir.Yumuşacık, poğaçamsı, çok lezzetli... Buyrun paylaşalım:

Malzemeler:
Yaım kilo veya daha fazla kuru soğan
1 adet yumurta
1 kabartma tozu
tuz, karabiber, 1kaşık şeker
2 diş sarımsak
1 su bardağı sıvıyağ
yeteri kadar un
Ayrıca üzeri için:
3 bardak su
toz kırmızı biber
1 adet bulyon

Yapılışı:
Önce arkadaşlar soğanları soyup ince doğrayın. Tavaya  1 su bardağı sıvıyağı alın. İçine soğan ve sarımsağı atıp iyice sararana kadar kavurun. Kavurma esnasında tuz, şeker ve karabiber ilave edin.
Soğanlar iyice kavrulunca altını kapatıp soğumaya bırakın.
Soğuduğunda içine 1 yumurtayı kırın, kabartma tozunu ekleyin.
Unu da azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Cıvık, ele yapışan bir hamur olacak, yağı bol olacak.
Yuvarlak bir fırın tepsisini bol yağlayın. Elinizi yağlıyarak cıvık hamurdan parçalar alın ve yuvarlayın.
Bunları tepsiye dizin.Üstlerine parmağınızla hafifçe bastırın ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.Köfteler fırında pişerken bir sos tenceresinde 3 su bardağı suyu kaynatın, içine toz kırmızıbiber ve 1 bulyon ilave edip eritin.
Köfteler pişince fırından çıkarın ve kaynar suyu kaşıkla üzerlerine gezdirin. Su miktarı hemen hemen üzerlerinde olacak.
Tepsiyi bu sefer ocağın üstüne alın ve tepsiyi döndüre döndüre suyunu çektirin.Suyunu çekince tepsinin üstünü bir başka tepsiyle kapatın.
Ilınınca afiyetle yeyin, soğuk da tüketebilirsiniz. Sarımsaklı yoğurt veya domates sos, ketçapla da tüketebilirsiniz. Ben aynı tarifi pazıyla da yaptım harika oldu. Kabul günlerimde kesinlikle tekrar yapacağım.Ayrıca bol soğan bol vitamin, afiyetler olsun, sevgilerimle...

Yorumlar

  1. soğan yemeğin demirbaşıdır köftesi de eminim lezzetli olmuştur elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. ilk defa gördüm ,pişmiş soğanın tatlımsı tadını çok severim elinize sağlık,yakında yaparım beğeneceğim bir lezzet olduğunu düşünüyorum..

    YanıtlaSil
  3. Bence harika bir tad oldu,hem sogan saf antibiyotik yerine bol bol yiyoruz biz,cok tesekkürler tarif icin!

    YanıtlaSil
  4. bu ne ya,ilk defa duyuyorum,görüyorum,oysa ben bir soğanseverim:)))

    YanıtlaSil
  5. zahmetli görünüyor ama ne de güzel kokmuştur mis gibi, değişik bir tarifmiş deniycem eline sağlık

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık. Mücver gibi çok güzel görünüyorlar. Sosun üzerine dökülüp çektirilmesi da ayrı bir lezzet katmıştır. Anne tarifleri gibisi yok. Hepsini paylaşmak lazım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Ne diyeyim bilemiyorum ki sana.hakikaten 41 kere maşallah çok ama çok marifetlisin dostum.Ellerine sağlık.

    özlem

    YanıtlaSil
  8. Cok degisik bir tarif, bende mutlaka denicem. Ellerine Saglik. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  9. bende mücvere benzettim ellerine sağlık tatlım..
    afiyet şifa olsun..

    YanıtlaSil
  10. Elinize sağlık nefisss olmuş.ilk defa duydum soğanı çok seven biri olarak bu tarifide deneyeceğim inşaAllah sevgilerimle

    YanıtlaSil
  11. Ilk defa sizde gördüm, mutlaka nefis olmali.

    Bizimkiler sogan sever olmadiklari icin deneyemeyecegim.

    Yapanlara afiyet olsun.Elinize saglik.Iyi hafta sonlari dilerim.
    sulemcafe.blogspot.com

    YanıtlaSil
  12. Özgen Hanımcım biliyorum biraz geç oldu ancak o gün bugün daha yeni oturabildim blogumun başına:)sorunuzun cevabına gelince facebook kartı eklemek için blogunuza öncelikle facebook sayfanızın ön yüzü açık olmalı(adınızın yazdığı bölüm)orada hareketler dökümü diye bir yazı var ve onun yanında ... bu şekilde 3 nokta göreceksiniz orayı tıklayın ve facebook kartını sitene ekle kısmına tıklayın gerisi zaten sizi yonlendirerek yardımcı oluyor .umarım yardımcı olabilmişimdir sevgiler :)

    YanıtlaSil
  13. İlk defa duydum ne kadar değişik ama anladığım kadarıyla zahmetli yapımı. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Özgen'cim nefis tarifler paylaşmışsın hangisini denesem diye düşündüm. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  15. Canım ellerine sağlık eminim çok lezizdir,sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Ilk defa gördügüm bir tarif eminim tadi pek lezzetlidir.
    Elinize saglik.

    Sevgiler Nesrin

    YanıtlaSil
  17. Değişik ve enfes bir köfte olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder