PAZI BORANİSİ


Herkese iyi akşamlar sevgili dostlarım,
Sizlere öncelikle bilmiyorum sizler de farkındamısınız ama beni rahatsız eden bir konuyu açmak istiyorum. Bloğuma ilk başladığım zamanlarda birbirimize olan yorumlarda, mesajlarda bir canlılık vardı, herkes birbiriyle daha alakalıydı sanki. Bu durumu  ben artık göremiyorum. Sanki yorum yazmaya karşı bir üşengeçlik yaşanıyor sanki, bu beni üzüyor çünkü onun ayrı bir güzelliği, samimiyeti var. Ben bütün arkadaşlarımızın harika şeyler yaptığını görüyorum ve herkesi yine birbirine karşı görüşlerini, yorumlarını içtenlikle yazmaya davet ediyorum. Haydi blogcanlar canlanın biraz, bence hepimizin birbirimizin görüşlerine , olumlu veya olumsuz yorumlarına ihtiyacı var...
Neyse sizlere çok lezzetli bir meze tarifi vermek istiyorum. İster sade ister yoğurtlu afiyetle yiyebilceğiniz bir tarif bu.Buyrun paylaşalım:


Malzemeler:

2 bağ pazı ( ıspanak da kullanabilirsiniz )
1 adet büyük kurusoğan
2 diş sarımsak
3 kaşık un
yarım çay bardağı zeytinyağı
3 bardak süt
tuz, karabiber, muskat, nane
sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:
Önce arkadaşlar pazıları yıkayın ve incecik kıyın.
Soğanı ve sarımsakları ince doğrayın. Tencereye sarımsakları ve soğanı alın, zeytinyağda kavurun.
Yumuşayınca unu ilave edin, biraz daha kavurunca pazıları ekleyin.İyice yumuşayınca sütü ilave edin. birlikte biraz daha pişirin. tuz ve baharatlarını ekleyin.Soğumaya bırakın.
Servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip servis yapın.
Kesinlikle önereceğim harika bir lezzet. Bunu et yemeklerinin yanında garnitür olarak yoğurtsuz, sıcak da servis edebilirsiniz.


Afiyetler olsun sevgilerimle...

Yorumlar

  1. aynı fikirdeyiz ama hep karşıdan bekliyoruz işte bu yüzden #yorumlarbloglara diye etkinlik başlattım hareketlilik başladı haydi sen de :))))

    YanıtlaSil
  2. bol vitamınlı nefis bir yemek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ıspanaklısına bayılırız,pazılısını hiç denememiştim sayende tanışmış oldum ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  4. hımm nefis ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Eskisi gibi yorum yazilmiyor doğru. Herkez birbirinden bekliyor (istisnalar hariç) facebookta güzel olmuş deniyor o kadar.Benim bebegim olduğu için çok fazla bloglari dolasamiyorum.insaAllah buyuyunce acisini cikarticam. Bu arada memleketimde yapılan pazı boranisi bayilirim. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  7. oyle diyorsun ama sende de var bu aralar tatlim sanki bana ugramaz oldun :( boraniyi ispanakla yapiyorum ben super oluyor eminim seninki de oyle olmustur. ben de pazi alayim diyorum ama anneden alismamisim hep unutuyorum... ellerine saglik canim. sevgiler :)

    YanıtlaSil
  8. Merhaba sevgili Özgen..

    Burdan yardım alabilirsin fotoğraflı anlatılmış..Takıldığın yer olursa çekinmeden sor olur mu..:)sevgiler

    http://yardim.ganipara.com/facebook-sayfa-acma/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder