Malzemeler:
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker ( büyük çay bardağı )
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı irmik
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı un
1 vanilya, 1 kabartma tozu
Şerbeti:
3 bardak su
2,5 bardak şeker
limon suyu
Üst Kreması:
1 litre süt
1 paket hindistan cevizli puding
2 kaşık un
yarım bardak şeker, 1 vanilya
Yapılışı:
Önce arkadaşlar yumurta ve şekeri çırpın, içine sıvıyağı, irmiği, unu, hindistan cevizini, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin. Spatulayla karıştrın ve yağlanmış kare borcama yayın. Büyük kare borcam bu tatlı için çok uygun.Fırına verin, kızarana kadar pişirin.
Bu esnada şerbetini kaynatın, kaynayınca birkaç damla limon suyu ilave edin.
Tatlı fırından çıkınca ılık şerbeti üzerine gezdirin ve şerbetin tamamen çekmesini bekleyin.
Sonra kremasını hazırlayın, bunun için 1 litre sütün içine bir paket hindistan cevizli puding, 2 kaşık un, yarım bardak şeker ve vanilyayı ilave edin. Sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirin. Bu kremayı şerbetini çeken tatlının üzerine tamamen yayın. Bu kadar arkadaşlar, tatlısı ve kreması mis gibi hindistan cevizi kokan bu lezzeti kesinlikle denemenizi öneririm.
Üstüne de yine hindistan cevizi, tarçın, ceviz, fındık, fıstık vs. ile süsleyin.Ben hindistan cevizi ve ufalanıp şekerle kavrulmuş kadayıf ile süsledim. Bir gece dolapta beklerse daha da güzel oluyor.
ellerine sağlık canım..
YanıtlaSiltatlın nefıs görünüyor..
afiyet şifa olsun..,
sevgiler..
Ellerine sağlık Özgen, tatlı nefis görünüyor.
YanıtlaSillezzete lezzet katmışsın :))
YanıtlaSilafiyetle
kokusu burnuma geldi sanki cok lezzetli olmustur bol hindistan cevizli super ellerine saglik tatlim. bebegin mi oldu, omurlu olsun canim. sevgiler :)
YanıtlaSil