KIYMALI RULO BÖREK


Herkese iyi akşamlar sevgili dostlarım,



Şubat tatilinde kardeşim geldiğinde bu böreği yapmıştım ve ana yemek olarak sundum. Çünkü üzerine sarımsaklı yoğurtla aynen mantı lezzetindeydi. Tarifi daha önce sevgili Bir Kase Lezzet- Ayşe 'de görmüştüm. Bir börek tarifi diye bir göz atmştım ama okuyunca acayip hoşuma gitti çünkü daha ben el açması zannemiştim fakat yufkayla yapılıyordu, bir ana yemek olarak da, misafirlere bir çay saati olarak da kullanılacak türdeydi. Üstelik yapımı da pratikti. Deneyin, pişman olmayacaksınız, çok ama çok lezzetli. Tarifin için teşekkürler sevgili Ayşe. Buyrun paylaşalım:

Malzemeler:

3 adet yufka
Kıymalı harcı için:
300 gr kıyma
2 incecik kıyılmış soğan
2 incecik kıyılmış sivribiber
3 diş sarımsak
1 çay bardağı su
tuz, karabiber, kimyon, kırmızıbiber
Sosu için:
1 yumurta
1 çay bardağı süt
3 kaşık yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ

yarım çay kaşığı karbonat

Yapılışı:

Öncelikle arkadaşlar sos malzemelerini bir kapta çırpın.
Tepsiyi yağlayın ve bir yufkayı kenarlarını dışa taşırarak tepsiye yerleştirin. Sosun yarısını yufkanın üzerine yayın. İkinci yufkayı da onun üzerine serin, bu sefer sosun tamamını üstüne yayın, her tarafına sürün.
Üçüncü yufkayı da ikincinin üzerine serin ve tüm kenarlarını tepsinin tam boyutunda içe doğru zarf gibi kapatın.
Şimdi iç malzemeyi hazırlayın. Bunun için ince kıydığınız soğan ve biberleri biraz ovun, kıymayla karıştırın. Ayrıca tuz, baharatlar ve 1 çay bardağı da su koyup karıştırın.
Üçüncü yufkanın üzerine bu harcı tamamen yayın. 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. pişince çıkarın ve ilk sıcaklığı çıkınca rulo yapıp biraz dinlendirin.
Sonra dilim dilim kesip servis yapın. Sarımsaklı yoğurtla da servis yaparsanız daha da harika bir lezzet elde edeceksiniz. Yanına da şöyle limonlu, zeytinyağlı bir yeşil salata ile harika afiyetler olsun.
Kısmetse yarın memleketten annemler geliyor, çok mutluyuz özellikle çocuklar, gurbetlik işte çok özlüyoruz onları, bakalım sevgili annecim ve babacığıma neler hazırlayacağım ama önemi yok, gönüller bir olsun, birlikte olduktan sonra bir lokma ekmek bile herşeyden tatlı...


Ağzımızın tadı hiç bozulmasın, Rabbim sevdiklerimizden hiç ayırmasın İnşallah, sevgilerimle...

Yorumlar

  1. tam benim yavrularımın seveceği türden bir lezzet olmuş...en kısa zamanda yapılacaklar listesine girdi bile :)
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. çok şık ve güzel bir börek canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım..
    böreğin çayın yanına olsa ne iyi olurdu şimdi :)

    YanıtlaSil
  4. ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için çok teşekkürler..çok pratik ve nefis bir börek olmuş..servisi harika.ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık cnm sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder