BİSKÜVİLİ LOKUMLU TART ( PÜSKÜT LOKUM TARTI )


Herkese iyi akşamlar ve hayırlı cumalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Bilmem siz de severmisiniz ama benim küçüklüğümde en sevdiğim şeylerden biriydi bisküviarası lokum ve hala da öyledir. Evde kurabiye, kek türü birşeyler olmadığı zaman annem bize hemen iki bisküvi arasına yumuşak lokumu sıkıştırır verirdi. Nasıl da bayılırdık, ben hala bayılırım.
Ben de annem gibi şimdi evde tatlı bir hamurişi yoksa kendime ve çocuklara hemen yaparım.
Bir de geçenlerde eşim şehir dışından dönerken bir benzinlikte durmuş ve benzinliğin marketinde şu bizim bisküvi arası lokumu süslü püslü paketlenmiş satılır halde görmüş ve hemen merak edip almış. Üstelik hatırı sayılır da bir fiyat ödemiş. Görünce şaşırdım, bizim püskütlü lokum olmuş süslü lokum. Tattık hiçde hoşumuza gitmedi açıkçası, bayattı.
Tabi bende şimşekler çaktı, bunu şöyle güzel bir misafir ikramı haline nasıl getiririm diye. Tart haline getirdim. Sunumu güzel ve lezzetli bir " püsküt lokum tartı" oldu. Buyrun paylaşalım:

Malzemeler:


Hamuru:
100gr tereyağ
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
3 kaşık yoğurt
1 bardak pudra şekeri
1 kaşık kakao
yarım kabartma tozu, vanilya
3,5 bardak un
Arasına:
yumuşak lokum
pötibör bisküvi
herhangi bir marmelat veya reçelin suyu
isteğe bağlı damla çikolata
Üzerine:
marmelat veya reçel

Yapılışı:
Önce arkadaşlar verilen hamur malzemeleriyle kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Hamuru ikiye bölün. Bir tanesini merdaneyle büyük kare borcam kadar açın ve bunu yağlanmış borcama yerleştirin, kenarlarını biraz yükseltin. Üzerine fırçayla reçel ya da marmelet sürün.
Ortası için bisküvi arası lokumları hazırlayın ve hamurun üzerini tamamen kaplayacak şekilde dizin.Bisküvilerin de üzerine reçel sürün, dilerseniz biraz damla çikolata serpiştirin.
Diğer hamuru da üzerini kaplayacak kadar merdaneyle açın ve bisküvilerin üzerine yerleştirin. Kenarları birleştirerek kıvırın. Üzerine minik hamur parçalarıyla çiçekler yapabilirsiniz.
Isıtılmış 175 derece fırında hamur sertleşinceye kadar pişirin.
Fırından çıkardığınızda biraz ılıtın ve üzerine reçel ya da marmelat sürün. Dilimliyerek servis yapın.


Afiyetler olsun arkadaşlar, sizler de bu lezzeti seviyorsanız denemenizi öneririm, misafirleriniz için de güzel bir sunum, sevgilerimle, hepinize güzel bir haftasonu diliyorum...

Yorumlar

  1. Çok güzel olmuş canım değişik denemek lazım ellerine fikrine sağlık sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Her zamanki gibi cok guzel gorunuyor. Ellerinize saglik :)

    YanıtlaSil
  3. hafif bir tarif olmuş ellerinize sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
  4. çok güzel ve lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş canım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Bizde çocukken çok severek yerdik bisküvi arası lokumu.
    Eşiniz ne güzel bir tarifin oluşmasına vesile olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. ilginc, ilk defa senden duyuyorum canim biskuvi arasi lokum. ama eminim cok guzeldir, insanin cocuklugunu hatirlatan lezzetler bir baska oluyor...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder