HARDAL SOSLU BALKABAĞI KAVURMASI


Herkese iyi akşamlar sevgili dost ve izleyenlerim,
Hepinize hayırlı cumalar ve iyi, güzel, sağlık ve huzur dolu bir haftasonu diliyorum.
Şu balkabağı Yüce Rabbimin en güzel nimetlerinden biri bence. Hem tatlısı hem tuzlusu herşeyi yapılıyor ve işte harikulade bir meze olarak da çıkıveriyor karşımıza. Yılbaşı akşamı pastasını yaptım, çorbasını bir de yemeğin yanında meze olarak hazırladım, çok da lezzetli oldu. Buyrun paylaşalım:

Malzemeler:
2 dilim balkabağı
1 adet büyük kurusoğan
2 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz, karabiber, kimyon,muskat
Sosu için:
2 diş sarımsak
1 kaşık hardal
2 kaşık zeytinyağı
2 kaşık sirke
2 kaşık limon suyu
1 tatlı kaşığı bal

Yapılışı:
Önce arkadaşlar kabağı incecik dilimleyin (kalın dilimlerseniz pişmesi uzun sürüyor)
Soğanı piyazlık doğrayın.
Kabak ve soğanları teflon bir tencereye alıp üzerine 2 kaşık zeytinyağı gezdirin, sarımsakları da ince kıyıp ekleyin ve kavurmaya başlayın. Yumuşamaya başlayınca tuz ve baharatlarını ilave edin.
Pişince soğumaya bırakın.
Sos için hardal, zeytinyağı, sirke, limon suyu, bal ve 2 diş sarımsağı kıyıp bir küçük kavanozda karıştırın ve iyice çalkalayın. Bu sosu servis tabağına aldığınız kabağın üzerine gezdirin. Bu kadar arkadaşlar, afiyetler olsun. Eğer balkabağınız yoksa havuçla da aynı işlemleri yapabilirsiniz.
Çok lezzetli bir meze arkadaşlar, ılık olarak da soğuk olarak da harika yeniyor.
Ayrıca şimdi aklıma geldi, bir dahaki sefere yaptığımda sosuna tahin ekleyeceğim, tahin de kabağa çok yakışıyor.
Sevgilerimle... İyi hafta sonları diliyorum...

Yorumlar

  1. kabağı tatlı olarak sevsem de sadece değişik tatlar deneyenleri tebrik ediyorum tabii:)
    ellerine sağlık tatlım..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. çok değişik e güzel bir tarif canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder