BALKABAKLI SUCUKLU PİLAV


Herkese iyi akşamlar sevgili dost ve izleyenlerim,
Sizlere deneyince eminim hoşunuza gidecek bir pilav tarifi vermek istiyorum. Bu yakınlarda balkabağına takmış durumdayım. Elimde ne kadar varsa hepsini tatlısında tuzlusuna değerlendiriyorum, kendimce lezzetler ortaya çıkarıyorum. Hiç de fena olmuyorlar. Örneğin bu pilav da bunlardan biri. Ben havuçlu pilavı çok severim ve sık sık yaparım. Bu sefer de yapacaktım birden aklıma elimde kalan balkabağı geldi.
Aynı şekilde havuç yerine balkabağı kullandım bir de birazcık sucuk ekleyince daha da lezzetli hale geldi.
Çocuklarım farkı hiç anlamadı, afiyetle yediler. Fazla uzatmadan buyrun paylaşalım:



Malzemeler:
2 bardak pirinç
1 dilim balkabağı
50 gr sucuk
1 çay bardağı arpa şehriye
2 diş sarımsak
tereyağ
zeytinyağ
tuz, 1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı şeker, 1 kaşık limon suyu
2 bardak etsuyu, 2 bardak su ( yoksa 1 bulyon ekleyebilirsiniz )

Yapılışı:
Önce arkadaşlar pirincinizi yıkayın, biraz tuz ekleyip bir kenarda suda bekletin.
Balkabağını rendeleyin, sucuğu küp küp minik doğrayın.
Sarımsakları da minik doğrayın.
Tencereye tereyağ ve zeytinyağını alın. Eriyince içine balkabağını., şehriyeyi ilave edin ve kavurmaya başlayın. Biraz kavrulunca sarımsakları ve sucukları da ekleyin.Balkabağı ve şehriye kavrulunca pirinçleri de tencereye aktarın, pirinçler şeffaşlaşana kadar kavurun. Tuz, 1 tatlı kaşığı tozşeker, 1 kaşık limon suyunu ilave edin.
Sonra etsuyu ve 2 bardak sıcak suyu üzerine ekleyin, kaynayınca ocağı kısık konuma getirin ve suyunu çekene kadar pişirin.
Hemen kapağın altına bir kağıt havlu yerleştirin.
Daha sonra havluyu çıkarıp bir güzel karıştırın.
Ben havuçlu pilavı aynen böyle yapıyordum.Tek fark sucuk ve sarımsak eklemiyordum.Bir daha havuçluya da bu malzemeleri ekleyeceğim. Ama balkabaklı pilavı ailece çok sevdik, denemenizi öneririm. Üstelik balkabağının bunca faydası varken niye yaptığımız birçok yemekte kullanmayalım, sonuçta tatlıya da tuzluya da yakışıyor. Biz annelerin elinde herşey değil mi arkadaşlar? Bence değişik tatlara açık olmak lazım.


Hepinize sevdiklerinizle mutlu, sağlıklı, huzurlu günler diliyorum. Ağzımızın tadı hiç bozulmasın, evlerimizden sevdiklerimiz için hazırladığımız yemeklerin kokusu hiç eksilmesin İnşallah sevgilerimle...

Yorumlar

  1. bal kabağı ve sucuk çok değişik olmuş.
    siz beğenmişsiniz çocuklarda farketmemiş eminim çok güzel olmuştur.
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar orjinal..Lezzetini merak ettim..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Balkabağı ve sucuk merak ettim ellerine sağlık canım,sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. değişik bir tarifmiş ellerine sağlık canım afiyetler osun sevgiler
    www.hadisofraya.com

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık, paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık, paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar.. Farkli gorunen ve lezzeti de bence degisik olan bir pilav... Ellerinize saglik.. Bloguma ziyaretinizden cok cok memnun oldum, cok tesekkur ederim :)

    YanıtlaSil
  8. sucuklu olunca benim çocuklar da yerler, harika fikir..havuç zannederler kabağı da..:)
    denemeliyim :)
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder