Sizlere gayet lezzetli ve doyurucu, eğer elde hazır bazı malzemeleriniz varsa yapımı da çok kolay bir yemek tarif edeceğim. Ben bu mantıyı bir yemek programında izledim, yöresel bir yemek. Orada bayanlar mantıyı elde yapıp boş kapatıyor ve sonra fırınlıyorlardı. Düşündüm bunu yapacak kadar vaktimiz olmayabilir ayrıca bir kişiyle yapması da zahmetli olur. Böyle olunca yapmayacakmıyız yani tabiki de yapacağız, bir paket hazır mantı alacağız, buzlukta haşlanmış biraz da nohudumuz varsa, tek iş tavuğu haşlayıp didiklemek, gerisi 15 dakikada harika lezzetli, içinde proteini, karbonhidratı tamam olan tam bir öğün, lafı fazla uzatmayalım, buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
3 büyük tavuk but
1 kase haşlanmış nohut
1 paket mantı
2 kaşık salça
1 adet kurusoğan
tuz, karabiber
tavuksuyu
üzeri için:
sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
Önce arkadaşlar tavuk butlarını yeterince suyla haşlayın.(Haşlama suyuna soğan, defne yaprağı, tane karabiber, sarımsak ekleyin)
Haşladıktan sonra etleri bir kenara alıp didikleyin, suyunu süzün.
Bir tencerede 1 adet kurusoğanı incecik kıyıp kavurmaya başlayın, daha sonra salçasını ekleyin. Salçanın kokusu çıkınca tavuksuyunu ekleyin.
Kaynamaya yakın nohutları, tavuk etini ve mantıları ilave edin.
Mantılar yumuşayana kadar pişirin. En son tuzunu, karabiberi ekleyin. Ben bir iki kaşık limon suyu sıktım çok daha lezzetli oldu.
Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Bu kadar arkadaşlar gerçekten çok lezzetli bir mantı, yanına da bol karışık yeşil bir salata tamam...
Sevgilerimle, sağlıcakla, afiyetle kalın...
Bayilirim her turlu mantiya. Eline saglik. Nefis gozukuyor. Sevgilerimle :)
YanıtlaSilHamur işlerine olan düşkünlüğümüz genetiğimizden kaynaklanıyor:)) Seviyoruz vesselam. Ellerine sağlık, bu tarifte değişik ve güzel olmuş:) Afiyet olsun tüm tadanlara. Sevgiler
YanıtlaSilben de 2 gün önce yayınladım biz Balıkesirliler mantıyı genelde boş olarak hazırlayıp fırınlarız :)ama çok sayıda firma mantı yapıp paketlerde satıyor(6 ay dayanıyor)
YanıtlaSillimon suyu koymayız ama damak tadı demekki :)) afiyet şifa olsun
Degisik bir mantı olmus,ellerinize saglık..
YanıtlaSil
YanıtlaSilçok patik hale getirmişsiniz hamur açmayı herkes beceremeyebilir yada zaman bulunamayabilir.
ne güzel düşünmüşsünüz.
mantı olsun da nasıl olursa olsun bana farketmez gerçi kayserimin mantısıda ayrı güzel ellerine sağlık canım afiyetler olsun sevgiler
YanıtlaSilwww.hadisofraya.com
harıka olmuş ellerine sağlık:))))
YanıtlaSilcok lezzetlı elıne sağlık
YanıtlaSilhımmm nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık sevgiler....
YanıtlaSilÇok değişik ve lezzetli bir yemeğe benziyor. Güzel olduğundan eminim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilof ofoff.. nasil guzel bir sey bu boyleee.. ellerinize saglik olsun..
YanıtlaSilellerine saglik canim ben de cok seviyorum manti ile nohutu beraber...
YanıtlaSilElinize sağlık Nefis olmuş.Görüntüsü iştah kabartıyor sevgiler
YanıtlaSilBir balikesirli olarak tarife bayildim ellerine saglik :)
YanıtlaSil