FIRINDA MARİNELİ ÇUPRA


Herkese merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Şu soğuk kış günlerinde tam da balığın zamanı değil mi? Bol bol yemek lazım, bizim pazar günleri genelde balık günümüzdür, mümkün olduğunca yemeğe çalışırız.
Balığı genelde kızartma yerine fırında yapmaya özen gösteriyorum. Hele büyük balıkları sürekli fırında yapıyorum ve bu yüzden daha da lezzetli olması için kendim bazı yöntemler geliştiriyorum. Sizlere vereceğim bu tarif de denediğim ve balığı çok daha lezzetlendiren bir yöntem.Bunun için balığı önceden hazırlayıp birkaç saat dolapta bekletiyorsunuz. Buyrun paylaşalım:



Malzemeler:
Kişi sayısına göre çupra
zeytinyağı
tuz, karabiber,kırmızıbiber, kimyon,kekik
2-3 adet defne yaprağı
bol sarımsak
2 kaşık salça
tereyağ
Ayrıca soğan, domates, yeşil, kırmızıbiber
limon dilimleri

Yapılışı:
Öncelikle arkadaşlar balıklarınızı alırken fileto yaptırmanız gerekiyor. Aldıktan sonra güzelce yıkayın süzülmesini bekleyin.
Sonra geniş bir kaba alın, üzerine zeytinyağı, baharatları, salçayı ve doğranmış sarımsakları ekleyin.
Hepsini elinizle karıştırın, balıklara iyice yedirin ve üzerine streç film kapatıp buzdolabına kaldırın.
Mümkünse 3-4 saat bekletin.
Bu süre bittiğinde dolaptan alın ve balıkları tepsiye yerleştirin.Yanlarına aradaki boşluklara soğan, biber ve domatesleri irice dprayıp yerleştirin.Defne yapraklarını balıkların arasına koyun, üzerlerine limon dilimleri yerleştirin.
Yanlardan tepsiye azıcık su verin.Balıkların üzerine birer parça da tereyağ koymayı unutmayın. Tereyağ balığa müthiş bir lezzet kazandırıyor.
Fırına verin ve kızarana kadar pişirin, çok da fazla fırında tutmayın yoksa balıklar kurur.Yanında ben makarnayla servis yaptım.
Bu yöntem arkadaşlar aynen tavuğu, eti nasıl marine edip sosluyorsak aynı yöntem.Ayrıca şunu söyliyeyim sarımsak da balığa çok harika bir lezzet veriyor, kesinlikle bol sarımsak kullanın.
Ben bunu balıkta da denemek istedim ve harika bir sonuç aldım.O gün bu gündür balığı fırında yapacaksam ve vaktim varsa kesinlikle bu yöntemle pişiriyorum.Çocuklar ve eşim de bayılıyor, sizlere de tavsiye ediyorum.
Afiyetler olsun, hepinize sağlık,huzur ve bereket dolu güzel bir hafta diliyorum. Rabbim işinizi gücünüzü rast getirsin İnşallah sevgilerimle sağlıcakla kalın...


Yorumlar

  1. off nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. balık yenmezmı hıc elıne sağlık

    YanıtlaSil
  3. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Bence de tereyağı balığa ayrı bir lezzet katıyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık
    kalıbım hakkında :
    keki 1 tek kalıpta pişirdim, sayfamdaki resimde görüldüğü gibi 2 ayrı parçadan oluşuyor,biri alt biri üst parça birbirine geçme yerleri var yani tek parça oluyor

    YanıtlaSil
  5. Özgen'cim ziyaretin için teşekkür ederim çupra nefis görünüyor ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. eline sağlık nefiss
    balığa ailecek bayılırız

    YanıtlaSil

Yorum Gönder