Herkese merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Sizlere harika bir lezzetin tarifini vereceğim.Bu börek bir Osmanlı böreğiymiş arkadaşlar. Biraz uğraştım ama değer gerçekten.Denizim biraz daha büyüyene kadar zahmetli hamur işleriyle uğraşmak bana uzak olsa da canım çok istiyor.Allah kısmet ederse biraz daha büyüdümü ne mantılar ne börekler açacağım diye hayaller kuruyorum. Hadi bakalım hayırlısı...
Bu böreği bugün yapma niyetine girmiştim, onu uyuttuğumda kesinlikle yapacağım dedim ve işe başladım. Tabi ben hamuru açarken uyandı ama olsun yine de biraz ablasına teslim edip sonunda böreği bitirdim, gayet de başarılı oldu. Buyrun paylaşalım:Malzemeler:
Hamuru:
1 büyük çay bardağı yoğurt
1 büyük çay bardağı ılık su
1 büyük çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
2- 3 kaşık sirke
1 kabartma tozu, tuz, 1 tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar un
arasına sürmek için 100 gr tereyağ ve 1 çay bardağı sıvıyağ
açmak için 1 kase un ve nişasta karışımı
iç malzemesi:
4 adet haşlanmış patates
1 büyük kuru soğan
1 kaşık salça
tuz, karabiber, pulbiber, nane
sıvıyağ
üzerine:
yumurta, çörekotu
Yapılışı:
Önce arkadaşlar verilen hamur malzemeleriyle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun ve dinlenmeye bırakın.
Bu arada iç malzemesini hazırlayın. Bunun için soğanı küp doğrayın ve 1 kaşık salçayla kavurun. İçine rendelenmiş patatesi ekleyin. Ayrıca baharatlarını ilave edin.
Tereyağı eritin ve sıvıyağı da içine ilave edin.
Hamuru 4 bezeye bölün. Bir bezeyi büyük ince bir yufka olarak açın, üzerine bolca tereyağı sürün. İkinci bezeyi de onun kadar açın ve üzerine serin. Onu da yağlayın. Diğer 2 bezeyi de aynı şekilde açıp yağlayıp üstüne yerleştirin. Yani yağlanmış 4 adet yufka üstüste olacak.
Sonra bunu karşılıklı iki taraftan rulo yapın ve birleşme yerlerinde ortadan kesin. Çıkan 2 ruloyu da ikiye kesip 4 parça elde edin.
Bunları buzdolabına kaldırıp dinlenmeye bırakın.Biraz donunca çıkarın ve birer parmak kalınlığında kesin.
Her parçanın üzerine merdaneyle bastırıp çay tabağı büyüklüğünde açtırın. Ortalarına iç harç koyun ve kenarlarını birleştirip badem şekli verin. Birleşme yeri altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirin.
Üstlerine parmağınızla biraz bastırıp ufak bir çukur oluşturun ve çörekotu koyun. Yumurta sürün ve fırına verin. Kızarana kadar pişirin.
Bu kadar arkadaşlar, evet biraz zahmetli ama inanın anlattığımdan zahmetli değil. Çok lezzetli çıtır çıtır bir örek arkadaşlar, denemenizi tavsiye ederim.
Hepinize sağlıklı, huzurlu bir hafta sonu diliyorum
slm böreğinizin hem ismi hem görüntüsü değişikelinize sağlık sizden ricam aşamalı fotolarla yayınlarmısınız görselliğie çok önem veriyorum bundan sonraki tariflerinizi fotolarla aşamalı yayınlarsınız inş sevgiler
YanıtlaSilCanim cok guzel gorunuyor hos bir ikram olur ellerine saglik:)
YanıtlaSilBİZ bu böreği ismek yemek kursunda yaptık gerçekten tel tel nefis bir börek ellerinize sağlık
YanıtlaSilhmmm harika bir börek, eline sağlık.
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilEllerinize sağlık börek nefis görünüyor. Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye geldim. Bana da beklerim. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm.....:)
Berat kandilin mübarek olsun canım. Rabbim hayırlara vesile etsin inşallah.
YanıtlaSilYapmadım ama midye böreği diye de biliniyor bu Özgencim. Ellerine sağlık ablacım..
YanıtlaSilÇok güzel olmuş canım ellerine sağlık.
YanıtlaSilHakkıyla eda edebildiğimiz hayırlı bir Ramazan diliyorum. Sevgilerimle..
YanıtlaSilEllerinize sağlık nefis olmuş..Bloğunuzu beğenerek takip ediyorum.Blogda yeniyim.
YanıtlaSilSizi de benim bloğuma mutlaka beklerim.
http://lezzettaneleri.blogspot.com/
slm şu tariflerinizi daha detaylı fotolarla aşamalı yaınlasanız nolur yani her bayan sizler gibi kursa gitmiyor bu şekil nasıl verildi bir türlü anlamadım tarif yayınlarken bizleride düşünürsünüz bundan sonra umarım sevgiler
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor çok..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım:)
Merhabaa
YanıtlaSilçok güzel görünüyor, ellerinize sağlık
benim bloguma da beklerimm takipteyim
sihirliparmaklarr.blogspot.com
ellerine sağlık canım çok hoş görünüyor
YanıtlaSilsevgiler