KABAK SIYIRMA



Herkese merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Artık bahar geldiğine göre yaz sebzelerini de yavaş yavaş yemenin zamanı geldi. Yüce Rabbim her nimetini bize zamanına göre vermiş.Bize faydalı olanı ona göre ayarlamış sanki. Artık yaz sebzeleriyle çeşit çeşit yemekleri sıralamanın vakti. Tabi hafif zeytinyağlılar da harika lezzetli.Kabak sıyırma da bunlardan biri bence, tam ağızlara layık zeytinyağlı yemeklerden biri.Durdukça lezzetine lezzet katıyor. Eğer bu tip yemekleri seviyorsanız mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.Buyrun paylaşalım:

Malzemeler:

1 kg yeşil kabak
1 demet taze soğan
bol sarımsak
bir avuç pirinç
tuz, şeker, zeytinyağı
1 adet limon, su
dereotu

Yapılışı:

Önce arkadaşlar kabakları yıkayıp hafifçe kazıyın.
Sonra çekirdek kısmına gelene kadar incecik uzun uzun dilimleyin.Çok ince olacak, kabuk soyar gibi.
Zeytinyağını tencereye alın, taze soğanları doğrayın ve kavurmaya başlayın. Biraz kavrulunca kabakları üzerine ilave edin. Sarımsakları da minik doğrayıp üzerine yayın.Pirinci de yıkayıp üzerine serpiştirin.
Tuz, şeker ekleyin ve 1 çay bardağı suyu da ilave edin, kısık ateşte pişmeye bırakın.
Yemeği kaşıkla karıştırmayın, arada sallayarak kontrol edin.
Biraz pişince üzerine bir limonu da sıkın.
Kabaklar yumuşadığında pişmiş demektir.Üzerine dereotunu kıyıp serpiştirin.Ilık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun arkadaşlar, çok lezzetli, mayhoş bir zeytinyağlı, tavsiye ederim.


Hepinize hayırlı, sağlıklı, huzur dolu günler diliyorum sevgilerimle, sağlıcakla kalın...

Yorumlar

  1. Ellerinize sağlık hayırlı akşamlar:)

    YanıtlaSil
  2. çok severim canım çok güzel görünüyor ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. yaz için çok güzel bir yemek olmuş.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Bunun girit yemeği olduğunu biliyormusun? Yaz kış pişiririm hakikaten herkesin sevebileceği bir zeytinyağlı çeşididir. Ellerine sağlık Özgen'cim..

    YanıtlaSil
  6. geçen yaz yapmak istedim nasip olmadı inşallah en yakın zamanda pişiririm :)
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder