Herkese merhabalar, huzurlu, neşeli bir pazar günü diliyorum hepinize sevgili dost ve izleyenlerim,
Bugün Fethiye harika, pırıl pırıl bir güneş var, oysa dün hava nasıl da yağmurlu ve kasvetliydi. Öyle havalarda bütün enerjim düşüyor, içim kararıyor. Böyle güneş pırıldadığında da kendimi dışarılara, kırlara atasım geliyor.
Şimdi de öyle bir ruh halindeyim. Aksi gibi eşim de bugün çalışıyor, dışarı gitti, çocuklarla kaldık başbaşa. Ama bu havayı kaçırmamak lazım, yayınımı yapıp onları hazırlayıp çıkacağız ve birlikte İnşallah güzel bir gün geçireceğiz.
O yüzden sevgili dostlar kısa kesiyorum ve Mutfağım programında izlediğim ve hemen yaptığım kekin tarifini vermek istiyorum.Görünümü de lezzeti de harika. Misafirlerinize hava atabileceğiniz değişik bir kek diyebilirim.Hem pasta hem cheesecake benzeri harika bir lezzet...Buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
Keki için:
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 vanilya, 1 kabartma tozu
2 kaşık kakao ( tarifte yoktu ben kullandım )
2 bardak un
Muhallebisi:
1 litre süt
1 bardak şeker
3 kaşık un ve nişasta
1 vanilya. 1 portakal kabuğu rendesi
yarım paket labne peyniri
Sosu için:
1 kase vişne
2 kaşık nişasta
1 çay bardağı şeker
1 bardak su
Yapılışı:
Önce arkadaşlar kekin muhallebisini pişirin ve bir kenara alın soğutun.
Daha sonra için verilen malzemeleri bir güzel çırpın ve tabanına yağlı kağıt serilmiş 26 cm lik kek kalıbına boşaltın.
Soğuyan muhallebiden kaşık kaşık alıp kek hamurunun üzerine aralıklarla koyun. Muhallabi bitene kadar işleme devam edin.
Keki soğuk 175 derece fırına verin ve kek hamuru aralarda iyice kabarana kadar pişirin.
Pişen keki önce oda ısısında dinlendirin ve sonra buzdolabına alın. Vaktiniz varsa 1 gece dinlendirin.Yoksa 3-4 saat bekletin.
Sosu için vişneleri, suyu, nişasta ve şekeri bir sos tenceresinde pelte kıvamına gelene kadar pişirin. İçinden biraz vişne tanesini kenara ayırın, diğerlerini de blendırdan suyuyla birlikte çekin ve kıvamlı bir sos elde edin.
İyice soğuyan kekin üzerine çukur yerlere vişne tanelerini yerleştirin ve üzerine kaşıkla sosu gelişigüzel mağma akar gibi yayın.
İşte bu kadar, deneyin derim pişman olmayacaksınız.1 gün dinlendimi daha da güzel oluyor. Afiyetler olsun.
Hepinize şimdiden güzel, huzurlu ve sağlıklı yeni bir hafta diliyorum. Rabbim hepimizim yar ve yardımcısı olsun, sevgilerimle, sağlıcakla kalın...
Cok guzel olmus canim bende denemek istiyordum bakalim kismet ellerine saglik :)
YanıtlaSilCanım nefis görünüyor ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilçok beğendim en kısa zamanda deniyorum ellerine sağlık canım
YanıtlaSilsevgiler
bu nasıl güzel bir şey
YanıtlaSilellerinize sağlık
hayırlı akşamlar
Lezzeti görüntüsünden belli bu kekin:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Nefiss görünüyor.
bende deneyeceklerim listesine almıştım ellerinize sağlık...
YanıtlaSilgeçenlerde mutfağımda görmüştüm bende ellerine sağlık canımm..
YanıtlaSilöpüyorumm..
sevgiler..
bu kek nefis olmuş ama ellerine sağlık canım sevgileirmle...
YanıtlaSilgercektende hava atilcak kadar var pastaniz ellerinize saglik :))
YanıtlaSilEllerine sağlık Özgen, kek nefis ve çok şık görünüyor.
YanıtlaSilMutfağım programında bu tarifi bizim gibi yemek bloggeri olan Melek (meleğin marifetleri) vermişti.
Çok güzel ve değişik bir tarif.
Daha önce muhallebisiyle pişen kek denemiştim bunuda mutlaka denemek istiyorum. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilsevgiler
Mağma keki ne zamandır yapmak istiyordum, tarifiniz ve fotoğraflar... Beni kimse tutamaz dedirtiyor.
YanıtlaSilEllerinize sağlık,afiyetle.
Sevgiler.
Canım un ve nişasta ayrı ayrı mı olacaktı ben sadece 1 kaşık un 2 kaşık nişasta koydum epey cıvık oldu..Gerçi kek pişti artık..:)
YanıtlaSilTariflere bayıldım....Banada beklerim.Takipteyim..
YanıtlaSilNefis olmuş, çok değişik bir tarif, ellerinize sağlık.Bloğunuza da bayıldım, izlemedeyim artık.
YanıtlaSil