DARI ÇÖREĞİ



Herkese günaydınlar sevgili dost ve izleyenlerim, sıcacık bir günle merhaba hepinize, sevdiklerinizle mutlu bir pazar geçirmeniz dileğiyle...
Malesef bu pazar da eşim çalışıyor. Geçen hafta da yoktu ve çocukları alıp sahile indik, havaya kandık ve şimdi miniğim hasta ne yazıkki. Nezle oldu, sürekli burnu akıyor, hapşırıyor, iştah sıfır. Neyse ki şükürler olsun anne sütüne. Yüce Rabbim bir an önce şifalar versin İnşallah. Demem o ki havalara daha aldanmamak gerekiyor galiba. Bugün de harika güneşli görünüyor ama evde oturacağız artık.
Sizlere geçen hafta hazırladığım ve kahvaltıda yediğimiz çöreklerin tarifini vereyim. Bunu da Mutfağım programında izledim.Buyrun sizlerle de paylaşalım:

Malzemeler:

2 bardak mısır unu
2 bardak normal un
1 adet instant maya
1 kaşık toz şeker
1 kaşık pekmez
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su
azıcık zeytinyağı
üzeri için: susam
arası için:
zeytinyağı
salça
peynir

Yapılışı:
Önce arkadaşlar unları karıştırın. Mayayı, şekeri, tuzu üzerine serpiştirin.pekmez, zeytinyağı ve azar azar suyu ilave ederek bayağı cıvık bir hamur elde edin. Koyu kek kıvamında akışkan olacak.
Hamuru dinlenmeye bırakın, biraz kabarsın.
Sonra genişçe bir teflon tavaya azıcık yağ damlatın. Mısır unu serpiştirin ve hamurun yarısını üzerine yayın. Kaşıkla düzeltin ve bol susam serpin.
Alt tarafı iyice kızartın, kızarınca ters çevirin ve susamlı tarafı da kızarana kadar pişirin.Kalan hamuru da aynı şekilde pişirin. Pişince ortadan ikiye bölün ve arasına bol zeytinyağı, salça, peynir sürüp, afiyetle tüketin.
Yalnız sıcakken yemeniz çok daha iyi, soğuyunca sertleşiyor. Ama kaldımı sorun değil ısıttığınızda aynı lezzete ulaşıyor.
Bu kadar arkadaşlar, tavsiye ediyorum, güzel bir kahvaltılık, tabii bal, pekmez, reçel gibi kahvaltılıklarla da tüketebilirsiniz.Harika oluyor.


Hepinize şimdiden güzel, sağlıklı,huzurlu, kazançlı bir yeni hafta diliyorum. Sevgilerimle, sağlıcakla kalın...

Yorumlar

  1. Canım ellerine sağlık çörek nefis olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Çok geçmiş olsun canım. Ben ve oğlumda yeni yeni hastalıktan çıkıyoruz. Havalar çok değişken, hemen aldanmamak lazım güneşe. Ayrıca farklı bir tarifmiş bu darı çöreği. Biz Egeliler mısıra darı deriz Ege'ye ait bir tarif galiba :)Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Mısır unu ile kek çok güzel oluyor, eminim çörek de güzel olur ..
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuş canım.ellerine sağlık

    özlem

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuş canım.ellerine sağlık

    özlem

    YanıtlaSil
  6. Senden denemem gerekenlerin listesi kabarmaya başladı. Mısır unlu herşeyi çok severim ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık canım.Çörekler nefis olmuş
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder