BRÜKSEL LAHANALI FIRIN MAKARNA



Herkese iyi akşamlar sevgili dostlarım ve izleyenlerim, hepinize kucak dolusu sevgilerimi yolluyor ve hepimizin KADINLAR GÜNÜ'nü kutluyorum. Mümkünse yarın kendimizi şımartalım ne güzel olur değil mi?
Tabii yapabilirsek, fırsat kalırsa...
Benim için sevgili iki küçük yavrumla pek mümkün olacağa benzemiyor ama neyse. Bir de düşünüyorum da hergün bir sürü kadının bir şekilde fiziksel veya psikolojik şiddet gördüğü şu dünyada hangi kadınlar gününün kutlaması yapılıyor ki anlamıyorum. Neyse yine de kutlu olsun bakalım...
Sizlere güzel bir makarna tarifi vereceğim. Brüksel lahanasını herkesin pek de iştahla yediğini söyleyemeyiz.Bizim evde de durum pek farklı değil. Eşim sağolsun yaptığım herşeyi yer, bir gün olsun geri çevirdiğini görmedim. Hatta bazen yaptıklarımdan zavallının deneme tahtasına bile döndüğünü düşünüyorum
ama neyseki hiç şikayet ettiğini görmedim.Demek güzel yapıyorum :))
Ben de tam bir sebze delisiyim, bayılıyorum her türlüsüne fakat çocuklar malesef böyle değil.İncime bu lahananın normal yemeğini yapıp önüne koysam asla yemez, mırın kırın eder. Ama çoçukların önüne makarna olarak sunarsanız emin olun ki afiyetle yerler.
İşte size değişik ve lezzetli bir tarif. Buyrun paylaşalım:

Malzemeler:

yarım kilo brüksel lahanası
2 adet havuç
300 gr herhangi bir makarna (ben fiyonk kullandım)
250 gr haşlanmış kuşbaşı et (tavuk eti de olabilir benim buzluğumda haşlanmış dana eti vardı onu kullandım)
1 adet kuru soğan
3-4 kaşık zeytinyağı
istediğiniz baharatlar
Başamel sosu için:
3 bardak süt
2 silme kaşık un
1 kaşık tereyağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı kaşar rendesi
tuz, karabiber
1 bardak domates sos ( ben yazın yaptığımız konserve domates sosu kullanıyorum)
üzeri için kaşar rendesi

Yapılışı:
Önce arkadaşlar makarnayı zeytinyağlı ve tuzlu suda haşlayın ve süzün. Tabi süzme suyunu atmayın, çorba yaparken harika oluyor.
Brüksel lahanaları ve havuçları da yumuşayana kadar haşlayın ve süzün.
Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağda kavurmaya başlayın, haşlanmış eti ilave edin ve biraz daha kavurduktan sonra haşladığınız sebzeleri ekleyin. İstediğiniz baharatları da ilave edin.
Başemel sos için 1 kaşık tereyağla unu kavurun, üzerine soğuk sütü ilave edin ve sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirin.Kaşar rendesini ilave edin. Ilınınca içine 1 yumurtayı kırın ve karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.
Makarnayı ve başemel sosu karıştırıp yağlanmış borcama yayın.
Makarnanın üzerine kaşıkla domates sosunu yayın. Eğer domates sos yoksa ketçap veya azıcık suyla açılmış salça da yayabilirsiniz.
Kavurduğunuz brüksel lahanalı karışımı da sosun üzerine yayın.Isıtılmış fırına verin. 20 dakika pişirdikten sonra çıkarın ve üzerine bolca kaşar serpin ve tekrar fırına verin. Kaşar eriyene kadar fırında bir beş on dakika daha tutun.
Bu kadar sevgili arkadaşlar, tavsiye ediyorum gerçekten çok lezzetli oldu. Alttaki makarnanın lezzeti harika, üstteki sebzeler de harika eşlik ediyor. Ben kızıma afiyetle yedirdiğim için çok mutlu oldum. Bazı yiyecekleri değişik yollar deneyerek onlara yedirebiliyoruz bu mümkün.
Neyse hepinize sevgilerimi yolluyor, tekrar Kadınlar Günümüzü kutluyorum. Sağlıcakla, sevgiyle kalın...

Yorumlar

  1. Sizinde dünya kadınlar gününüz kutlu olsun.
    Brüksel lahanası için değişik bir sunum olmuş,denemeli.Çünkü genelde kimse bu sebzeyi çok sevmiyor,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Değişik bir deneme Özgencim; ellerine sağlık canım benim..

    YanıtlaSil
  3. Özgen'cim şu brüksel lahanasını bir türlü sevemedim. Ama tarifin değişik geldi. Ellerine sağlık iyi hafta sonları..

    YanıtlaSil
  4. değişik bir tarif olmuş canım..
    ellerine sağlık..
    mutlu ve cici akşamlar:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder