TAVUKLU BULGURLU KAPUSKA


Bütün izleyici ve arkadaşlarıma hayırlı akşamlar diliyorum.
Yarıyıl tatiline de girdik, zaman ne kadar da çabuk geçiyor.Sanki daha dün yaz sonu gelmiş de okula başlamıştı çocuklar. İncimle okula beraber gittik aldık karnemizi, hepsi "Pekiyi " Allah bozmasın, tabiiki gurur duydum yavrumla, İnşallah her zaman aynı şekilde devam eder. Yüce Rabbim hepimizin yavrularına zihin açıklığı versin İnşallah...
Kışın en sevdiğim sebzelerinden biridir lahana, gerçi her sebze benim en sevdiğimdir, sebze olsun yeterki.
Lahananın da en sevdiğim yemeği kapuskadır. Her türlü et her sebzeye yakışmaz ama lahanayı hangi tür etle yaparsanız yapın muhakkak lezzetli olur.Örneğin kıyma, parça et, kemikli et, tavuk eti ve sucuk hepsi de lahanaya harika lezzetler verir.Eminim hepiniz muhakkak birinden biriyle denemişsinizdir ve lezzetini biliyorsunuzdur. Sizlere tavuğun üst kol kısmındaki küçük but görünümündeki parçalarıyla yaptığım kapuskanın tarifini vermek istiyorum. Ben kapuskayı sulu sevmem ve mutlaka bulgur eklerim, bakalım siz de beğenecekmisiniz? Buyrun paylaşalım:

Malzemeler:

1 adet orta boy lahana
1 adet büyük kuru soğan
Yarım kilo tavuk kanadı
3-4 diş sarımsak
2 kaşık domates-biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay bardağı pilavlık bulgur
bir çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
istenirse kuru kırmızı biber ( çok yakışıyor varsa muhakkak kullanın derim)

Yapılışı:

Önce arkadaşlar lahanayı yıkayıp ince kıyın. Soğanı ve sarımsakları da yemeklik doğrayın.
Tavuk etlerini tenceredeki kızdırılmış sıvıyağda kavurmaya başlayın.İçine soğan ve sarımsakları ekleyin. Birlikte biraz daha kavurduktan sonra salçayı ve kırmızıbiberi ekleyin. Birkaç kez döndürdükten sonra lahanaları üzerine ilave edin.
Bulguru yıkayın ve lahanaların üzerine serpiştirin.Kuru biberleri de üstüne koyun.
Bir çay bardağı sıcak suyu ekleyin, tuzunu ayarlayın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
Pişince alttan üste doğru şöyle bir karıştırın. Bu yemeği ben bazen üzerine limon sıkarak yiyorum çok hoşuma gidiyor ayrıca tavuksuz yaparsanız ılık olarak soğuya yakın da yiyebilirsiniz. Afiyetler olsun, hepinize iyi bir haftasonu ve çocuklarınızla güzel, keyifli bir tatil dilyorum. Sağlıcakla kalın sevgilerimle...

Yorumlar

  1. Karneler için tebrik ederim.Lahanayı tavukla hiç pişirmedim doğrusu merak ettim. Acı biber mutlaka koyarım yakışır. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Masallah Allah zihin acikligi versin cocuklarina
    Lahanayi tavukla hic denememistim saglikli doyurucu bir kis yemegi olmus ,ellerine saglik

    YanıtlaSil
  3. Masallah Allah zihin acikligi versin cocuklarina
    Lahanayi tavukla hic denememistim saglikli doyurucu bir kis yemegi olmus ,ellerine saglik

    YanıtlaSil
  4. Etli lahana denedim ama tsvuklu yapmadım bur dahakine inş.eline saglık cnm.
    Karne için tebrikler.:)

    YanıtlaSil
  5. nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Kızının tahsil hayatı boyunca yüzünüzü güldüren karneler getirmesi temennisi ile o mutluluğu çok iyi bilirim. Kapuskayı tavuklu denemedim ama lezzetli olacağına eminim ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder