Malzemeler:
1 kg balkabağı ( daha az da olabilir)
1 adet büyük kuru soğan
tuz, karabiber
3 kaşık mısır unu
sıvıyağ
Üzerine:
sarımsaklı yoğurt veya
nar ekşisi, 2 diş sarımsak
Yapılışı:
Önce arkadaşlar balkabağı dilimlerini incecik cips gibi dilimleyin.
Soğanı da yuvarlak incecik dilimleyin.
Bunları bir kapta birleştirin ve harmanlayın. Üzerine tuz ekleyin, 1-2 saat bekletin ki kabaklar iyice yumuşasın.
Pişireceğiniz zaman karabiber ve 3 kaşık mısır unu ilave edin.
Bu karışımı azıcık sıvıyağlanmış bir yapışmaz tavaya yayın ve arkalı önlü omlet gibi kızarana kadar pişirin. Tavaya ince olarak yayın, fazla geldiyse birkaç postada pişirin.
Yerken isterseniz sarımsaklı yoğurtla servis yapın ya da 2 diş sarımsağı nar ekşisiyle karıştırın ve üzerine gezdirin. Böyle çok lezzetli oluyor tavsiye ederim.
Afiyetler olsun sağlıcakla kalın sevgilerimle...
merhabalar canım:)
YanıtlaSilçoktandır ziyaretine gelemedim aslında kimselere gitmedim:)
özlemişim sizleri:)
balkabağı tavasını geçenlerde tv de görmüştüm ellerine sağlık değişik olmalı:)
sevgiler..
çok değişik bir tarif.not almama bile gerek kalmıyacak kadar pratik, aklıma yazdım bile.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilhiç duymadığım bir lezzet canım.nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilKesinlikle çok merak ettim lezzetini,ilk fırsatta deneyeceğim inşAllah..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Bende ilk defa duydum gecenlerde epeydir bekleyen bakabagini degisik ne yapsam diye düsündüm bu tarifin ozamn yayinlasaydin cok isime yarardi
YanıtlaSilEline saglik