HALLEYLİ EBRULİ PASTA MUTLU YILLAR HEPİNİZE

Çoook uzun bir aradan sonra merhaba sevgili dostlar,
Yine çok uzattım değil mi arayı ? Artık büyük konuşmayacağım sürekli yazacağım diye, çünkü hep birşeyler çıkıyor. Bu sefer de uzun bir süre evde internetimiz bozuldu ve yapılması da bayağı uzun sürdü. Neyse zaman çabucak geçti işte arkadaşlarım, baktım 2 ay olmuş. İyice kopmuşum dedim sizlerden, sizleri takip edememekten...
Annemler bizde, memleketten geldiler, tabii onun da etkisi var, anneyle birlikte olmak da gevşetiyor insanı, zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun. Yakında günüm var ve şimdiden aldı beni bir telaş. Böyle zamanlarda hazırlıyacaklarımı düşünmek yapmaktan daha zahmetli geliyor bana. Kafsmda bibir tarif olunca bir türlü menüyü tasarlayamıyorum. Bana kalsa hepsini yapmak isterdim ama olmuyor tabi.
O neyle yakışır, bu neyle birlikte uyumlu olur derken kafayı yiyorum açıkçası. Menü tamamen planlandımı benim için en zor aşama bitmiş oluyor, gerisi hazırlaması en kolay iş.
 Bu konuda sizlerin yaptıklarını da takip ederek, fikirler alarak başladım düşünmeye, bakalım neler çıkacak göreceğiz hep birlikte...
Yarın akşam yılbaşı malumunuz, hep birlikte sevdiklerimizle kutlayacağız İnşallah. Annemlerin de burada olması büyük şans yalnız olmayacağız. Hepimiz Allah ne verdiyse güzelce hazırlanmaya çalışacağız, sevdiklerimize lezzetli yemekler sunacağız, tatlı yiyip tatlı konuşacağız.
Sizlere kolay ve lezzetli bir pasta tarifi vermek istiyorum arkadaşlar. Yiyeceğiniz lezzetli yemeklerden sonra ağzınızı tatlıyacağınız  güzel ve şık bir tarif.Buyrun paylaşalım:

Malzemeler:

10 adet halley bisküvi ( Yaptığınız kaba göre sayısı değişebilir )
1 litre süt
1 bardak irmik
1 kaşık nişasta
1,5 bardak toz şeker
1 vanilya, 1 adet portakal kabuğu
1 kaşık kakao
50 gr bitter çikolata

Yapılışı:
Önce arkadaşlar halley bisküvileri streç film yaydığınız derin bir kaba sıra sıra yerleştirin.
İç tarafını hazırlamak için süt, şeker, irmik, nişasta ve portakal kabuğunu bir tencereye alın ve koyulaşana kadar pişirin, vanilyayı ekleyin.
Sonra muhallebiyi ikiye bölün ve yarısına kakao ve çikolatayı  sıcakken ilve edin.
Kaptaki halleylerin üzerine önce beyaz muhallebiden bir kepçe daha sonra çikolatalı muhallebiden yayarak ve aralara da küp şeklinde kesilmiş halleylerden serpiştirerek kap dolana kadar pastayı  tamamlayın.
Buzdolabında iyice donana kadar bekletin.En iyisi bir gece bekletmek tabii.
Sonrasında ters çevirin ve dilimleyerek servis yapın. Afiyetler olsun sevgili dostlar.
Şimdiden hepinize sevdiklerinizle mutlu, huzurlu, sağlıklı, bereketli yepyeni bir yıl diliyorum. Aslında değişen birşey yok, seneler geçip gidiyor, bir yaş daha yaşlanıyoruz, büyüyoruz. Mutluluk, huzur elimizde, bunu başarabilmekte, sevgiyle, sağlıcakla kalın...





Yorumlar

  1. çok beğendim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bu Halley'le neler yapıyorlar değil mi Özgencim.. Pastan çok güzel olmuş ablacım, ellerine sağlık, mutlu yıllar..

    YanıtlaSil
  3. Ozgencim, uzun zamandir yazmayinca meraklanmistim ben de. Bu pasta cok guzel ve pratik, ellerine saglik. Evdelilere benden selam, yeni yiliniz kutlu olsun. Dilek, Finlandiya.

    YanıtlaSil
  4. Yeni yılın kutlu olsun Özgen,
    Pastan da nefis görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
    Yeni yılın sağlık, neşe, huzur, bolluk ve bereket getirmesini dilerim.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  6. Canım ellerine sağlık nefis bir pasta olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Çok nefis görünüyor ellerine sağlık :)
    Mutlu yıllar diliyorum.

    YanıtlaSil
  8. cok hos olmus ellerine saglik

    YanıtlaSil

Yorum Gönder