İKİSİ BİRARADA LORLU İRMİK TATLISI VE MOZAİK PASTA


Herkese merhabalar sevgili dostlar, hepinize mutlu, huzurlu, mümkünse serin bir pazar günü diliyorum.
Vallahi biz kavruluyoruz arkadaşlar, bu kadar mı sıcak olur, nem ayrı, Yüce Rabbim kolaylık versin dışarda çalışana. Hele bugün nasıl sıcak anlatamam ve daha da sıcak olacakmış haberlerde dinlediğime göre arkadaşlar. İnsanın sinirleri bozuluyor, eli ayağı kalkmıyor sanki. Ne bir şey yapasım var ne hareket edesim ama yapmadan da olmuyor. Ev ahali bekliyor.
Bu arada annemler bizdeydi ama sadece bir haftacık, çocukları çok özlemişer. O kadar uzaktan az oldu ama buradaki sıcaklara dayanamadılar. Beni de çocuklarla bayrama kadar götürmek istediler ama Ramazan giriyor eşimi yalnız bırakmak istemedim, işi çok yoğun ve Ramazanda yalnız başına bayağı zorlanır. Çocuklar için çok iyi olurdu ama neyse, yazın annemler köyde kaldığı için öyle güzel oluyor ki toprak ev serin serin...
Uzatmıyayım yazın canım hiç ağır ve sıcak yemek tarifleri vermek istemiyor. Evde tatlı çok sevildiği için mümkün olduğunca serinletici dondurma kıvamında tatlılar yapıyorum. Bu da onlardan biri. Tabi yine doğaçlama. Buyrun paylaşalım:

Malzemeler:
Alt tabanı:
2 paket pötibör bisküvi
50 gr erimiş margarin
1 kaşık kakao
4 kaşık pudra şekeri
2 kaşık portakal reçeli ( başka çeşit de olabilir)
azıcık süt
Dolgu Malzemesi:
4 bardak süt
1 bardak tozşeker
5 kaşık irmik
1 kaşık mısır nşastası
1 vanilya, portakal kabuğu
200 gr tatlı lor ( ben kendim sütten kestirdim)
Üstü için:
1 kase vişne
1 bardak vişne suyu
3 kaşık tozşeker
2 tatlı kaşığı nişasta

Yapılışı:
Önce arkadaşlar tabandan başlıyoruz. Bisküvileri minik parçalar halinde kırın. Buna erimiş margarin, kakao, pudra şekeri, reçeli karıştırın ve yoğurun. Eğer toplanmıyorsa azar azar süt ekleyin.
Hamur kıvamına gelince bunu 26 cmlik çemberli kalıba taban olarak bastırın ve buzdolabına kaldırın.Başka yuvarlak veya köşeli bir fırın kabına da yapabilirsiniz.
Dolgu malzemesi için süt, şeker,irmik ve nişastayı bir tencerede göz göz olana kadar pişirin, vanilya ve portakal kabuğunu da ekleyin, soğutun.
Tatlı loru pütürlü kalmasın diye süzgeçten geçirin ve tatlıya ekleyin. Mikserle iyice çırpın.
Bunu dolaptaki mozaik pastanın üzerine yayın ve yine dolaba kaldırın.
Üstü için vişnelerle pişirdiğiniz vişne suyuna şeker ve 2 tatlı kaşığı nişastayı ekleyip jöle kıvamına gelene kadar pişirin. Kalan vişne tanelerini tatlının üzerine dizin, vişne jölesini de üzerine yayıp dolaba koyun.
Birkaç saat beklettikten sonra servis yapın. En güzeli 1 gece bekletmek arkadaşlar. Tadı daha iyi oturuyor. Aslında bir nevi cheesecake oldu, çok lezzetliydi, yaz için ideal bir tatlı oldu, tavsiye ediyorum.
Bu arada sevgili Semihacım beni mimlemiş, teşekkür ediyorum. Elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım arkadaşım, sevgilerimi sunuyorum...

1. Blog açmaya nasıl karar verdiniz?
    Evlendiğimde yemeğe pek merağım yoktu fakat zaman geçtikçe eşim için değişik şeyler yapmaya özen gösterdim. İlk zamanlar yemek programları ve yemek dergilerinin müdavimi oldum ve zamanla yemek yapmak benim için tutku haline geldi ve blogları keşfettim. Daha sonra benim niye olmasın diye düşündüm ve amatörce başlamaya karar verdim. Hala amatörüm ama bana çok şeyler kattı.
2. Siz de benim gibi ilk miminizde zorlandınızmı?
    Tabiki, nasıl cevap vereceğimi şaşırmıştım. Yanlış cümleler kuracağım diye tedirgin oldum ama bir yandan da arkadaşlarım seçtiği için çok da mutlu olmuştum.
3. Blog arkadaşlığınızda önemsediğiniz şey nedir?
    Blog arkadaşlığı bambaşka birşey.Çünkü yüz olarak kimseyi tanımıyorsunuz ama onlarsız yapamıyorsunuz.Herkes birbirine karşı samimi, içten davranıyor, birbirinden yeni şeyler öğreniyor, acısını, sevincini paylaşıyor, derdini anlatabiliyor. Ben bu durumdan çok memnunum ve keşke herkesi yakından tanısam diyorum, görüşsem diyorum yani bütün blog arkadaşlarımı çok seviyorum.
4. Blogdan önce ve blogdan sonra dersem ne söylersiniz?
    Yemek yapmak dediğim gibi benim için çok önemli fakat blogdan önce aldığım sebze veya başka şeyleri tekdüze tarifler olarak değerlendiriyordum ama blogdan sonra yaratıcılığım gelişti diyebilirim. Kendimin doğaçlama olarak yaptığım,var olanları değiştirdğim tarifler ortaya çıktı ve sunumlarımda blogda yayınlamayı düşünerek kafa yoruyorum. Bu beni zorluyor ama keyif veriyor.Ailem herzaman değişik tariflerle karşılaşıyor, ayrıca dostlarım. Onların beğendiğini görmek de beni mutlu ediyor.
İşte mim sorularım bu kadar arkadaşlarım, bütün hepiniz benim için çok değerlisiniz, herkese bunu yollamak isterim ama illede seçim yapmamız gerekiyorsa Derya Ablacım, Nilgün Ablacım ve Öznurcum ben de topu size atıyorum, cevaplarsanız kolay gelsin...Sevgilerimle...
Hepinize şimdiden iyi bir hafta geçirmenizi diliyorum sağlıcakla kalın sevgiler...
   



Yorumlar

  1. Buralarda da serinlik var,sizlere kolay gelsin asiri sicak zordur,pasta nefis görünüyor visneli pek severim elinize saglik,simdiden hayirli Ramazanlar hepinize...

    YanıtlaSil
  2. şahane olmuş canım.ellerine sağlık.serin serin...

    YanıtlaSil
  3. gecenlerde de cheesecakeli mozaik kek gormustum, yaz icin cok idael ve leziz secenek! afiyetle olsun!

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım bu havada süper gider
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ben de böyle derleme lezzetlere bayılırım, altı bir yerden, üstü başka bir yerden. Biraraya gelince bambaşka bir şey olur. Ellerine sağlık ablacım, lorlu nefis bir cheesecake olmuş..

    YanıtlaSil
  6. çok ama çokkkkkkkkkk güzel görünüyor pastan canım.
    ellerine sağlık.o güzel ellerin dert görmesin inşAllah.
    kocaman öpüyorum

    özlem

    YanıtlaSil
  7. canım bu tarifi cok begendım en kısa sürede yapacağım ınsallah ellerine sağlık
    aynur

    YanıtlaSil

Yorum Gönder