SİNKONTA

Merhabalar sevgili dostlar,
Fethiye'de hala aşırı soğuklar yok, tabi yaz sıcakları bitti ama hala hava ılık. Pazarda kış sebzeleri yanında yaz sebzelerinin hepsi var. O yüzden geçende aldığım çıtır çıtır kabaklarla çok güzel, hafif, lezzetli bir yemek hazırladım.İzmir'de yapılıyormuş, adından da anlaşabileceği gibi bir Yunan yemeği olabilir. Denedim harika oldu. Sıcak da soğuk da tüketebilirsiniz. Buyrun paylaşalım:

Malzemeler:

1 kg kabak
5 soğan
2 kaşık un
tuz, pulbiber
1 çay bardağı zeytinyağı
Sosu:
1 çay bardağı zeytinyağı
2 limon suyu
5 diş sarımsak

Yapılışı:

Önce arkadaşlar kabakları kazıyın ve demir para kalınlığında yuvarlak dilimleyin.
Soğanları piyazlık doğrayın ve ovun.
Borcamı yağlayın ve bir sıra tepsiyi kaplayacak şekilde sırt sırta kabak dizin. Üzerine bolca soğan yayın.
Yine kabak ve soğan şeklinde malzemeler bitene kadar bu işleme devam edin. En üstte sonunda soğanların kalmasına dikkat edin.
Un , pulbiber ve tuzu karıştırıp yemeğin üzerine serpiştirin. Zeytinyağı gezdirin.
200 derece fırında yarım saat kızarana kadar pişirin.
Sosu için zeytinyağı, sarımsak ve limon suyunu blendırdan geçirin ve pişen yemeğin üzerine gezdirin.
Çok hafif bir yemek arkadaşlar, kabağın biraz ekşiyle buluşması harika bir lezzetmiş bence. Unutmadan ben en üste biraz da tulum peyniri serpiştirmiştim, daha da lezzetli olur diye düşündüm, gerçekten de öyle oldu.
Ayrıca basit bir yemek, diyet yapanlar için de çok ideal.

Afiyetler olsun sevgilerimle, sağlıcakla kalın...

Yorumlar

  1. tarifini aldım canım ellerine sağlık en kısa zamanda deneyeceğim selamlar .

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık gerçekten çok leziz görünüyor öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Selamünaleyküm, sunumlarınız ve pişirdikleriniz harika, ellerinize sağlık..
    Allaha emanet olun.

    YanıtlaSil
  4. okumadan önce ismi çok ilginç geldi:) çok hafif ve lezzetli bir tarif ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. burada da çok soğumadı daha, ALLAH darda olanların yardımcısı olsun, sebze yemekleri nefis oluyor,şifa olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Canım kabağın her halini seviyorum.
    Böylesinide çok merak ettim.
    Denemeliyim.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. çok güzel görünüyo, ellerine saglik !!!

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık.Kabağa bayılıyorum.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Hafif bir yemek,sosu da tam göre,ellerine sağlık canım benim:)

    YanıtlaSil
  10. tatlım ellerine sağlık değişik bir kabak yemeği olmuş:)
    sevgiler..
    mutlu günler..

    YanıtlaSil
  11. Ay ne güzel yaz sebzelerinin olması :) tabak nefis görünüyor.Ellerine sağlık.
    Sevgiler;

    YanıtlaSil
  12. canım ne kadar değişik gorunuyor ellerıne sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder