ROTATUY

Merhaba sevgili dostlar, gün geçmiyor ki bir acı haber almıyalım. Daha şehitlerimizin acısını sindirememişken Van 'da deprem haberleriyle sarsıldık. Sanki milletçe büyük bir  sınavdan geçiyoruz. Felaketlerin biri bitmeden diğeri başlıyor. Ama olsun,sıkıntılar yaşasak da, üzülsek de hepsini atlatacağız İnşallah.
Yine dualarımızı eksik etmiyelim oradaki vatandaşlarımız için ve elimizden geldiğince yardım edebiliyorsak edelim. Hiç kolay değil çünkü, yine içler acısı, orada neler yaşadıklarını, sevdiklerini nasıl o taşlar altında yitirdiklerini bir onlar biliyor. Yine ateş düştüğü yeri yakıyor. Ama biz herşeye rağmen kendi başımıza gelmiş veya heran gelebilecek gibi düşünelim ve elimizden geleni yapalım.
Çünkü biz öyle bir milletiz ki bizlerden çoook uzaklardaki insanlara bile elimizden geldiğince her türlü yardımı yaptık unutmayalım.
Gelelim tarifimize; bu Rotatuy denilen yemek arkadaşlar Fransızların ünlü sebze türlüsü. Hatırlarsanız aynı adla filmi bile yapıldı. İzlemiştim harika bir animasyon filmiydi. Bir farenin aşçılık maceralarını anlatıyordu.
Bu yemeğin orjinal tarifini merak ediyordum ve tesadüf Martha Stewart'ın sitesinde tarifi gördüm ve hemen bu tarifle denedim. Geçekten lezzetli, harika bir yaz yemeği. Yaz sebzeleri iyice kaybolmadan denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:

küp doğranmış 4 adet kabak
küp doğranmış 2 adet patlıcan
2 kuru soğan
4 diş sarımsak
3 adet kırmızıbiber
1 adet domates
zeytinyağı
tuz, karabiber, kekik ve taze fesleğen

Yapılışı:

Önce arkadaşlar küp doğranmış soğan ve sarımsakları 5 dakika kavurun.
Sonra kabak, patlıcan, biberleri de ilave edin. Baharatları ekleyin ve yarım bardak su ilava edin, bir kez karıştırın.
Ağzı kapalı olarak 5 dakika pişirin. Sonra küp doğranmış domatesi ve kıyılmış fesleğini de ekleyin ve tencerenin ağzı az açık şekilde sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Afiyetler olsun sevgilerimle, sağlıcakla kalın...

Yorumlar

  1. Kardeşim ellerine sağlık sevdiğim tüm sebzeler bir arada öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. İnşallah en kısa zamanda bu kötü günler geçer canım.Güzel bir sebze yemeği olmuş,çok yararlı,sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. filmini de severim, yemeğini de. Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder