Herkese iyi akşamlar sevgili dostlar,
Sizlere mükemmel bir tatlı tarifi vereceğim, eminim denerseniz aynı şeyi söyleyeceksiniz. Bu tarifi çoook zaman önce sevgili Damaktadı-Gül'de görmüştüm. O zaman bir bloğum falan yoktu. Sadece bloglarda gezinip ilgimi çeken tarifleri bir kenara yazıyordum. Bu tatlıyı da yazmıştım ve denemek kısmet olmamıştı.
Geçende Gül tatlıyı yine yapmış yayınladı ve tamam dedim bu sefer yapıyorum. Sonra hemen yaptım, gerçekten çok lezzetli arkadaşlar.Tadı durdukça güzelleşen, cheesecake'i andıran bir tatlı.Üstelik çok da bereketli. Ben kare borcama yaptım, çok fazla insanı ağırlayabilirsiniz.
Artık tarifini versem iyi olacak, buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
Tabanı için:
150 gr yumuşak tereyağ
175 gr şeker
1 yumurta
1 vanilya, bir fiske tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
300 gr un
Verilen tüm hamur malzemelerini yoğurup yağlanmış borcama kenarlarını biraz yükselterek yayın.
Ortası için:
750 gr tatlı süzme yoğurt
1 kutu krema(200ml )
100 gr şeker
2 yumurta
1 paket hindistan cevizli puding
1 vanilya
4-5 dilim ananas (ben 1 büyük şeftali, 2 kayısı kullandım)
Krema, vanilya ve şekeri iyice çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyin.
Sonra pudingi, yoğurdu ilave edip tekrar çırpın, hamurun üstüne dökün.
Ananas veya şeftaliyi küp küp doğrayıp üzerine serpiştirin.
Üzeri için:
200 gr hindistan cevizi
100gr şeker
75 gr tereyağ
Verilen bu malzemeleri bir kapta karıştırıp yoğurun. Borcamdaki pastanın üstünü kaplayacak şekilde serpiştirin. 175 dereceye ayarlanmış fırında 1 saat pişirin.
Fakat kesinlikle üzerini yağlı kağıt veya folyoyla kaplayın. Yoksa hindistan cevizi yanıp kararır ve pastanız daha pişmeden üstü kapkara olabilir, bu en önemi ayrıntısı.
Arada kağıdı açtırarak kontrol edin, hafif pembemsi olacak.
Tatlıyı önce oda sıcaklığında bekletin sonra dolapta 3-4 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın.
Afiyetler olsun eminim denediğinize pişman olmayacaksınız.
Bu tarifi de sevgili Cafemis ve Gelibolu17'nin Ramazan etkinliğine yolluyorum. Sevgilerimle sağlıcakla kalın...
ellerine sağlık nefis olmuş....
YanıtlaSilgüzel tarifmiş gerçekten şimdi ben kenara yazıp yapmak için gün ayarlayayım :) ellerine sağlık..
YanıtlaSilçok güzel bir tarif canım .mutlaka deneyecem.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSiltatlıları çok severim ellerinize sağlık sevgiler.
YanıtlaSilCheesecake için deliren biri olarak bende yapacağım inşallah bu tarifi..
YanıtlaSilİnan çok canım çekti.
Ellerine sağlık canım.
ooo harika görünüyor eminim tadıda öyledir ellerinize sağlık hayırlı cumalar.
YanıtlaSilooo harika görünüyor eminim tadıda öyledir ellerinize sağlık hayırlı cumalar.
YanıtlaSilEminim mis gibi kokuyodur yerken hindisten cevizi, ellerine sağlık canım nefis !
YanıtlaSilEllerine sağlık hayırlı cumalar...
YanıtlaSilyarın benim doğum günüm keşke daha önce görmüş olsaydım bu güzel pastayı.daha sonraya nasipse..çok güzel olmuş ellerinize sağlık..
YanıtlaSilMerhaba,bu güzel tarifini almaya geldim,92.sırada yayında olacak,ellerine sağlık,teşekkür ediyorum katılımın için,her şey gönlünce olsun,sevgiler
YanıtlaSilhttp://cafemis.com
Canımmm ben geldim ellerine sağlık pasta süper olmuş.Zaten Meleğimin ta
YanıtlaSilrifleri çok özel kocaman öpüyorum.
çok güzel olmuş:)
YanıtlaSilsevgilerimle..
Özgen'cim sen o halinle nasıl o kadar ayakta kalıp tarifleri uyguluyorsun. Allah nazardan saklasın. Ellerine sağlık nefis bir tarif vermişsin. Sağlıklı ve mutlu hafta sonları..
YanıtlaSilmerhaba,bu güzel tarifiniz için çok teşekkürler,şimdi yayında,sevgiler,selamlar,gene bekleriz :)
YanıtlaSilhttp://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2011/08/yeni-tarifler-gelmis.html
Bu ne kadar nefis böyle. ellerine sağlık
YanıtlaSilGerçekten nefis olmuş bende deneyeceğim sevgiler..
YanıtlaSil