KARAMEL PUDİNGLİ HAŞHAŞLI TATLI



Herkese günaydınlar ve iyi haftasonları sevgili dostlar,

Bugün erkenden kalktım, hava harika ama hiç belli olmaz Fethiye burası. Sabah ışıl ışıl bir güne başlıyorsunuz akşama kadar dört mevsim yaşıyorsunuz.Ne güzel güneş varken bir bakmışsınız bir yağmur bir fırtına.

Bugünlerde çok keyifsizim arkadaşlar üzerimde acayip bir halsizlik, yorgunluk, canım birşey yapmak istemiyor. Akşamları yemekten sonra bir ağırlık çöküyor ve elim kolum kalkmıyor sanki. Sanırım hamilelikten kaynaklanıyor.

Neyse sizlerle yaza girerken hoşunuza gidecek karamelli dondurma lezzetinde bir tatlı tarifini paylaşmak istiyorum. Çok lezzetli oluyor üstelik misafirleriniz için de ideal diyebilirim. Buyrun paylaşalım:


Malzemeler:

Keki:

3 adet yumurta

1 bardak şeker
1 bardak un

1 bardak irmik

3/4 bardak haşhaş

vanilya, 1 portakal veya limon kabuğu

1 kabartma tozu

1 kaşık kakao

1 çay bardağı sıvıyağ


Şerbeti:

2,5 bardak su ve süt karışımı

1 bardak şeker

Karamelli muhallebisi:

1 litre süt

1 bardak şeker

2 kaşık un, 1 kaşık nişasta, 1 kaşık pirinç unu

1 kaşık nescafe

vanilya


Yapılışı:


Önce arkadaşlar tatlının kekini hazırlayın. Verilen bütün kek malzemelerini çırpıp kare borcama dökün ve 175 derece fırında pişmeye bırakın.

Bu arada şerbetini hazırlayın. Su, süt ve şekeri soğuk olarak karıştırın ve fırından çıkardığınız tatlının hemen üzerine dökün.

Tatlı kenarda şerbetini çekerken siz karamelli pudingi hazırlamaya başlayın. Bunun için önce bir çelik tencereye 1 bardak şekeri boşaltın ve kısık ateşte hafif kahverengi olana kadar yakın. İyice eriyip karamel rengi alınca üzerine 4 bardak sütü boşaltın.

Boşaltınca süt ve eriyen şeker aniden kabaracaktır, endişelenmeyin şekerin iyice erimesini bekleyin.

Bir kasede kalan bir bardak sütün içinde un, nişasta ve pirinç ununu eritin, içine tenceredeki karamelli sütten 1 kepçe ekleyin.

Şeker iyice eridiğinde tencereye 1 kaşık da nescafe ekleyin.Kasede erittiğiniz un, nişasta, pirinç unu karışımını da yavaş yavaş ekleyerek kıvamını bağlayın.Sürekli karıştırın.

Göz göz olunca ocağı kapatın ve vanilyayı da ekleyip karıştırın.

Muhallebiyi kenarda bekleyen soğumuş olan tatlının üzerine yayın ve üzerini dilediğiniz gibi ceviz, damla çikolata ve hindistan ceviziyle süsleyin.

Eminim çok beğeneceksiniz, durdukça daha da lezzetlenen bir tatlı. Bir gece dolapta bekletirseniz daha iyi olur.

Hepinize güzel bir haftasonu geçirmenizi diliyorum sevgilerimle...

Yorumlar

  1. buralarıda öyle güneşli inşallah değişmez günlerdir soğuk havalar. tatlı şahane olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Özgen,
    Ben de dünyayı gezip o ülke halklarını, kültürlerini, mutfaklarını, ürünlerini tanımayı çok seviyorum. Dilerim tez zamanda arzu ettiğin gezileri yapma fırsatı bulursun.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Özgen,
    hamilelikte insanın bir anı diğerini tutmuyor,Allah sağlıkla bir an önce kurtarsın.
    Karamelli puding hiç denememiştim,ilginç geldi,eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  4. tatlı tam yaz tatlısı olmuş.her ne kadar yaz gelmemekte inat etsede;gelince hemen yapacağım tatlılar arasına girdi bile:).ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. cnm karamel ve hashasa bayılırım bu tatlı tam benlik:)en kısa zamanda deneyeceğim..

    YanıtlaSil
  6. haşhaş ve karemel ,güzel olduğuna eminim...ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. gecmis olsun canim, saglikli bir sekilde atlatirsin insallah ...
    tatlin farkli olmus, cok lezziz görünüyor..ellerine saglik, sicacik sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. ayy aklıma cocuklugum geldı..poşetlerde karamellı pudıngler olurdu:)ellerıne saglık..benıde gecmıs goturdugun ıcın tekrar tesekkurler:)

    YanıtlaSil
  9. ÖZGENCİM ŞİMDİ YEMEK İSTERDİM AMA YOK :(( KARAMELLİ NEFİS OLMUŞTUR
    ŞİFA OLSUN

    YanıtlaSil
  10. nefis görünüyorlar ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder