RUMELİ YAHNİSİ

Herkese iyi akşamlar sevgili dostlarım,
Hepinize sağlıklı, huzurlu, mutlu günler diliyorum, en içten dileklerimi sunuyorum.Allah ağzınızın tadını hiç bozmasın, sağlıcakla kalın.

Sizlere annemin bize eskiden beri özellikle kurban bayramlarında yaptığı harika bir yemeğin tarifini vermek istiyorum. Bu yemek daha çok bizim oralarda Trakya'da yapılır. Şimdi ayrıca bu yemeğin tam zamanı çünkü yeşillklerin en bol olduğu zamandayız.Tam bir bahar yemeği, buyrun paylaşalım:


Malzemeler:


500 gr kuşbaşı doğranmış kuzu eti

1 demet taze soğan

yarım demet taze sarımsak

1 demet taze nane

2 kaşık salça

1 adet büyük kurusoğan

tuz, tane karabiber, pulbiber,2 adet defne yaprağı

1 kaşık sirke

1 tatlı kaşığı un

yeterince su

4 kaşık zeytinyağı


Yapılışı:


Önce arkadaşlar eti bir güzel yıkayın tencereye alın, üzerine azıcık su ekleyin ve kara suyu çıkana, üzerinde köpük oluşana kadar kaynatın. Bu suyu atın.

Bu sefer etlerin olduğu tencereye zeytinyağı koyup, etleri kavurmaya başlayın. Et suyunu çekince soğanı yemeklik doğrayıp ekleyin. Tane karabiber, defne yaprağı ve 1 kaşık sirke ilave edin.

Biraz daha kavurunca 1 tatlı kaşığı un, salça ekleyin karıştırın. Üstünü aşacak kadar sıcak su ekleyin.

Bu arada taze soğan, taze sarımsak ve taze naneyi kıyın.Etlerin pişmesine yakın bütün yeşillikleri içine ekleyin. Tabi önce defne yaprağını çıkarmayı unutmayın.

Birlikte biraz daha pişirin.Yemeğin suyu iyice koyu bir kıvam almalı.

Harika bir yemek arkadaşlar, taze nanenin kuzu etiyle olan uyumunu anlatamam ancak tatmanız gerekir. Ayrıca etin özellikle kuzu eti olmasına dikkat edin, dana etiyle aynı lezzeti yakalayamazsınız.

Afiyetler olsun, sağıcakla kalın sevgilerimle...

Yorumlar

  1. değişik bir yemek tarifi vermişsiniz,ellerinize sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Görüntüsü çok iştah açıcı annenizin ve sizin ellerine sağlık sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. harika bir yemek olmuş ellerinize ssağlık...

    YanıtlaSil
  4. çok değişik bir yahni olmuş. ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. Özgen'cim günaydın, hızına yetişemiyorum. Yemek malzemelere ve yapılışına bakılırsa nefis. Keşke kuzu eti de yiyebilseydik. Ben bu tarifi dana eti ile yapsam olur mu? Dün misafirlerime minik pastaları yaptım hepsi çok beğendi. Tarif için teşekkür ederim. Hşç...

    YanıtlaSil
  6. ne güzel yeşillikler eşliğinde...

    YanıtlaSil
  7. Ellerine saglik canim
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. değişik ve güzel bir tarif.pilavla güzel bir ikili olur.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Kardeşim ellerine sağlık karnım aç tabağı alıp kaçıyorum öptüm.

    YanıtlaSil
  10. ben bu yemeğin tadını bilirim yapmasamda.. annanecim bu şekilde yapardı gençliğinde çanakkalede taze soğanla pişer et:)
    nefis olmuş canım
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. Canım leziz görünüyor ellerine sağlık. www.sagliklimutfak.net e beklerim

    YanıtlaSil
  12. Değişik ve nefis bir yemek ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Özgen'ciğim taze otlarla nefis olmuş bu tarif. Kuzu etini çok severiz, deneyeceğim hemen.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Tabak nefis duruyor ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder