KEÇİBOYNUZLU ÇİKOLATALI KEK


Herkese iyi akşamlar sevgili dostlar, sevincimi benimle paylaşan, güzel dileklerde bulunan tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Eksik olmayın, beni çok mutlu ettiniz güzel, içten sözlerinizle.

Gerçekten çok güzel bir duygu yıllar sonra tekrar anne olacak olmanın heyacanını yaşamak. Yüce Rabbim isteyen herkese versin İnşallah.

Yalnız şu saçma blog yasağını aştım, ne güzel giriyorum siz sevgili arkadaşlarıma yorum yazabiliyorum derken iki günden beri ne kendi bloğuma girebiliyorum ne de diğer blogçu arkadaşların bloglarını açabiliyorum. Yorum yazamıyorum, takip edemiyorum, neler oluyor yine anlamadım. Sizlerde de aynı şeyler oluyormu acaba?

Yarın pazar, sizlere kahvaltı sonrası ağzınızı tatlıyacağınız veya akşamüstleri çayınızın yanında afiyetle bir dilim tüketeceğiniz lezzetlimi lezzetli bir kek tarifini vermek istiyorum. İçine ekstra istediğiniz malzemeleri de ilave edebilirsiniz. Buyrun paylaşalım:


Malzemeler:


3 adet yumurta

1 bardak şeker

1 bardak süt

yarım bardak sıvıyağ

yarım bardak su

1 vanilya, 1 kabartma tozu

1 çay bardağı keçiboynuzu tozu

1 avuç ceviziçi

birer tatlı kaşığı tarçın, zencefil tozu

1 portakal kabuğu rendesi

bir fiske tuz

1 kaşık kakao

kare çikolata parçaları

2,5 bardak un


Yapılışı:


Önce arkadaşlar yumurta ve şekeri bir fiske tuz ekleyerek iyice çırpın. Ardından sırasıyla süt, sıvıyağ ve suyu ekleyin tekrar iyice çırpın.

Vanilya, kakao, tarçın,zencefil, portakal kabuğu, cevizi ilave edip tekrar karıştırın.

Sonra keçiboynuzu tozu,un, kabartma tozunu da ekleyip mikserin en düşük devrinde biraz daha karıştırın ve yağlanmış uzun kalıba dökün.

Dökünce üzerine kırılmış kare çikolata parçalarını gelişigüzel batırın. Pişerken içe doğru çöküp dağılacaklar, ağzınızda yerken eriyecekler.

Isıtılmamış 180 derece fırında 40-45 dakika açmadan pişirin. Pişip pişmediğini anlamak için pişme süresi sonunda bıçak batırın.

Harika dolgun, doyurucu ve lezzetli bir kek arkadaşlar. Keçiboynuzu tozunu sakın alıp rondonuzda çekmeye kalkmayın, bıçakları yamulur. Aktarlarda çekilmiş olarak bulunuyor. Ben çok şanslıyım Fethiye'nin köylü pazarında üstelik çok uygun fiyatlarla köylülerden temin ettim.

Artık bu tozu birçok üründe kullanıp sizlerle paylaşmayı düşünüyorum. Çünkü çok sağlıklı, şifa deposu gibiç Yerken sertliğinden dolayı zorlandığımız için tozunu tüketmek çok iyi. Üstelik keke de mis gibi bir koku bırakıyor.

Hepinize sevdiklerinizle güzel, huzurlu bir pazar diliyorum. Sevgilerimle...


Yorumlar

  1. Kardeşim ellerine sağlık kek süper öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. merak etmiştim zaten haberini şimdi gördüm ne güzel bir haber allahım hayırlısıyla tamamına erdirir inşallah ikincinin heyecanı başka oluyor canım tebrik ederim, kekin de harika olmuş ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel bir heyecan bu! Dilerim sevinciyle, sağlığıyla, mutluluğu ve mucizeleriyle gelir bebecik.

    YanıtlaSil
  4. Canım çok sevindim güzel habere ALLAH tamamına eriştirsin sağlıklı hayırlı bir evlat nasip etsin
    ellerinize sağlık görmeyeli çok güzel şeyler paylaşmışsınız bilgisayarımda sorunlar var ve bu ara siparişlerim çok yoğun sizleri ziyaret edemiyorum sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. Özgen'cim sevincini paylaşıyorum, hayırlısı olsun. Kekin tam bir bomba olmuş yok, yok. Ellerine sağlık, iyi pazarlar..

    YanıtlaSil
  6. Ozgencim,tekrar hayirli olsun dileklerimle kekinden 1 dilim aliyorum sabah cayimin yanina.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. hiç denemedim ama harika görünüyor canım.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. bebiş hayırlı uğurlu olsun canım kek değişikmiş hiç keçiboynuzlu kek yemedim ellerine sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık,hiç denemedim,mutlaka yapacağım,sevgiler
    http://cafemis.com
    http://cafemis.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder