ELMALI YILDIZ TART



Herkese merhabalar sevgili dostlar, hepinize sağlık, huzur dolu bir gün ve günler diliyorum.Sizlere geçende bir arkadaşımın isteği üzerine yaptığım tartın tarifini vermek istiyorum. Bilirsiniz elmalı tatlar genelde çok lezzetli olur ve iç malzeme olarak elma en çok tercih edilen tart malzemelerinden biridir. Ben de ana malzemelere sadık kalarak ufacık eklemelerle bu tartı yaptım. Buyrun paylaşlalım:


Malzemeler:


Hamuru:


125 gr margarin veya tereyağ

1 çay bardağı sıvıyağ

yarım çay bardağı soğuk su

1 adet küçük yumurta

1 kaşık yoğurt

1 bardak pudra şekeri

2 kaşık tarçınlı içecek tozu( arkadaşlar bu toz içecek marketlerde bulunuyor. Şu eskiden Lezzo diye aldığımız limonlu toz içecek vardı ya onun gibi toz halinde.Granül değil yani. Her çeşidi, aroması bulunuyor. Ben böyle keklere, tartlara malzeme olarak alıp evde bulunduruyorum.Üstalik fiyatı da çok uygun. Tavsiye ederim)

1 fiske tuz, 1 vanilya


İç malzemesi:


5 adet elma

kuruüzüm

ceviz

tarçın

limon kabuğu ve suyu

5 kaşık şeker

damla çikolata (isteğe bağlı)

üzeri için pudra şekeri


Yapılışı:


Önce arkadaşlar verilen hamur malzemeleriyle ne çok sert ne de yumuşak olmayacak bir hamur yoğurun ve buzdolabında iç harcı hazırlayana kadar bekletin.

Hamurun renginin pembe olması tarçınlı içecek tozundan kaynaklanıyor. Hem de ona mis gibi tarçın kokusu veriyor. Bilirsiniz elma ve tarçın birbirine çok yakışır. Ayrıca belirtmeliyim ki istemiyorsanız eklemeyebilirsiniz de.

İç harcı için elmaları soyup rendeleyin.Bir tavaya koyup üzerine şeker, tarçın,kuruüzüm, ceviz ekleyip pişirin.Bir limonun kabuğunu ve suyunu da sıkıp ekleyin. Be içecek tozundan 1 kaşık harca da ekledim pembe oldu.

Hamuru dolaptan çıkarıp biri büyük biri küçük iki parçaya ayırın. Büyük olanı tart kalıbına kenarlarını yükselterek merdaneyle açıp yayın. Elinizle de bu işlemi yapabilirsiniz.

Soğuyan iç harcı ortasına boşaltın ve iyice yayın. Damla çikolata serpiştirin.

Ayırdığınız hamuru merdaneyle açıp küçük kalıplarla kesip dilediğiniz gibi süsleyin.Ben yıldızlarla kestim. Gece teması verdim.

Isıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Kenarları ve üstteki yıldızlar kızardığında pişmiştir.Biraz fırında bekletin iyice içini çeksin.

Fırından çıkarınca bol pudra şekeri serpin. Afiyetler olsun sevgilerimle...










Yorumlar

  1. harika olmuş canım.görüntsüne bayıldım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. görüntüye yıldızlı on veriyorum tadıda süperdir eminim çok severim bende ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. mmm neffis görünüyor.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Ayyyy çok güzel olmuuuuşşşEllerinize sağlık.
    Sevgiler;

    YanıtlaSil
  5. Tarifkolik/Öznur14 Nisan 2011 03:25

    Çok güzel bir tart olmuş canım ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Cok degisik bir tart olmus,görünümü cok hos.
    Ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  7. Görüntü süper canım. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. yıldızlar cok tatlı.. elınıze saglık...

    YanıtlaSil
  9. off sunum harika ellerine sağlık süper görünüyor canım afiyetle..

    YanıtlaSil
  10. şimdi sıcak çayın yanında bir dilim çok güzel olurdu ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. Özgencim varya harika olmuş tartın.Tadndan önce görüntüsüne hayran kaldım zaten.Ellerine sağlık canım.ÇOk öpüyorum.
    ÖZLEM

    YanıtlaSil
  12. Elmalı tartı çok severim görüntüsüne bayıldım harika olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. arkadaşım görüntü on mumara olmuş,ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  14. Bence de goruntu super,gokyuzunde ki yildizlari cagristiriyor.Ellerine saglik ozgencim.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  15. aaa tarta yıldızlar yağmıs:)harika cnm ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  16. Nasıl da uğraşmışsın ama değmiş, nefis birşey çıkmış ortaya. Emeklerine sağlık Özgen'cim...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder