FETHİYE'DEN YENİ MANZARALAR VE HARİKA BİR BALIK TARİFİ


Herkese iyi akşamlar sevgili dostlarım,
Nasılız hepiniz iyisinizdir, haftaya iyi başlamışsınızdır İnşallah. Artık korkuyorum inanın televizyonu açmaya.
Sabah çayı koyarken ilk işim televizyonda günün ilk haberlerini açmak ama artık korkuyorum. Her sabah sanki artık bir felaket ya da ölüm, veya hiç beklenmedik kötü bir olayın anonsunu yapıyorlar.
Bu sabah da bir açtım İbrahim Tatlıses vuruldu ve komada diye anlatıyorlar. Arkadaşlar neler oluyor böyle gerçekten? Gün geçmiyor ki bir felaket veya ölüm haberi almayalım...
Nedir bu olanlar artık bir anlam veremiyorum ve Yüce Rabbim tüm dünyayı, hepimizi korusun diyorum.
Neyse havalar gerçekten düzelmeye başladı. Dün hava harikaydı ve biz de ailece çıktık Fethiye'nin koylarına. Güzel bir koyda çayımızı yudumladık. Ben de arabadan dönerken birkaç poz yakalayıp sizlerle paylaşmak istedim.
Akşamı da pazar günleri balık günümüz olduğu için güzel bir balık yemeği hazırladım Eminim sizin de hoşunuza gidecek.Hep aynı balık tarifini yapmaktan sıkılanlar için kesinlikle önerebileceğim bir tarif oldu.
Öncelikle Fethiye resimlerimi göstereyim:

Bunlar da Fethiye'nin heryerine dikilen lalerimiz.İstanbul' benzedi, o kadar güzel açtılar ki rengarenk...

Şimdi de gelelim yemeğimiz BAKLAVA YUFKASINDA ISPANAKLI MANTARLI ÇUPRA'ya:

Malzemeler:

Kişi sayısına göre büyükçe çupra balığı

Balığın iç kısmına koymak için birer tane limon dilimi ve defne yaprağı

Bir büyük kase kadar 1 adet soğan ve 1 kase mantarla kavrulmuş ıspanak

ıspanaklı harca eklemek için tuz, karabiber, nane ve yarım çay bardağı zeytinyağı

her bir balığı sarmak için ikişer yaprak baklava yufkası

yufkalara sürmek için su sıvıyağ karışımı

Yapılışı:

Önce arkadaşlar içi temizlenmiş balıkların iç kısımlarına birer adet defne yaprağı ve limon dilimi yerleştirin.

İki adet baklav yufkasını üst üste yerleştirin ve üstünü hafifçe su zeytinyağı karışımıyla ıslatın.Fırçayla sürün. Yufkanın tam ortasına balığı yerleştirin ve üstüne mantarlı ıspanak karışımınndan balığın boyu kadar koyun.

Yufkanın karşılıklı iki tarafından katlıyarak balığın üzerini kapatın yani balığı sarın. Diğer balıklara da aynı işlemi uygulayın. Kalan su zeytinyağı karışımından fırçayla böreğe sürer gibi sürün.

200 derece fırında balıklar pişene yufkalar iyice kızarana kadar pişirin. Üstü çıtır çıtır yufka, içi lokum gibi pişmiş ve ıspanağın ayrı bir lezzet kattığı bir yemekle karşılaşıyorsunuz.Hepinize tavsiye ederim.Afiyetler olsun, hepiniz sevgiyle kalın arkadaşlarım...

Yorumlar

  1. Canım kardeşim sesini duymak harikaydı.Fethiye muhteşem güzel in
    şallah görmek kısmet olur.Balıkta harika ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel manzaralar, orda olmak isterdim ter temiz havada. Sevgiyle kal canim

    YanıtlaSil
  3. evet ya sabah haberleri duyunca sok oldum.. rabbim sifalar versin tüm darda olanlara careler versin insallah.. dünya fena su siralar :(
    manzara harika! ne hos vakit gecirmissiniz öyle..rabbim mutlulugunuzu nesenizi daim etsin insallah..sicacik sevgiler

    YanıtlaSil
  4. İYİ GÜNLER ÖZGEN HANIM.ELİNİZE SAĞLIK FARKLI BİR BALIK OLMUŞ.

    BENİM SİZDEN RİCAM BİSKÜVİLİ KİRPİ PASTA YAPMIŞSINIZ YA MİSAFİRLERİNİZ GELDİĞİNDE ONUN TARİFİNİ YAYINLAMANIZ.ONU BEKLİYORUM SABIRSIZLIKLA TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  5. Eline sağlık Özgencim.Ben balığı her zaman sade tercih etsem de değişik olmuş.eminim tadı da güzeldir.

    özlem

    YanıtlaSil
  6. Fethiye manzarası da balık da harika görünüyor, emeğinize sağlık. Fethiye'de balık yemek ayrı bir keyif. Tloss civarında bir balık tesisi vardı, ismini unuttum, balıklar ve ortam nefisti. Özlemişim, Fethiye'yi...
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  7. Çok haklısınız iyi habere hasret kaldık bütün dünyada yaşanan olaylar bizi karamsarlığa sürüklüyor bir imtihandan geçiyoruz hakkımızda hayırlısı .
    Bayıldım ne güzel bir tarif balığı sevmeyen bile buna bayılacak ellerinze sağlık SEVGİLER

    YanıtlaSil
  8. Hiç gitmedim Fethiye'ye ama en çok görmek istediğim yerlerden biridir. Fotoğaflar çok güzel.

    Bir balık sever olarak bu tarife bayıldım gerçekten. Denemeliyim mutlaka. Ellerine sağlık Özgen'cim..

    YanıtlaSil
  9. heeey baksanaa nostaljiii, bak burdaki arkadaşlar yok artık sanıyorum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder