KABAK LAZANYASI


Herkese iyi akşamlar ve şimdiden hayırlı cumalar sevgili arkadaşlarım,
Gündüzleri pek kayıt yapamadığım için akşamdan siz sevgili arkadaşlarıma kocaman kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum ayrıca çok kıymetli yorumlarınız için teşekkürler ediyorum.
İnanın akşamı iple çekiyorum, sanki hepimiz biryerde hep birlikte buluşacağız , sohbet edeceğiz gibime geliyor.

Bugün Fethiye'de hava yine harikaydı. Tabi fırsatı kaçırmayıp attım kendimi dışarı. Yürüdüm sahil boyunca güzel havanın tadını çıkardım.Her perşembe deniz kenarında Fethiye Evi'nin kermesi olur. Ev hanımlarının yaptığı birkaç çeşit yiyecek satılıp hayır işlerinde kullanılır.



Oraya uğradım bir çay içtim denize karşı, dayanayıp küçük bir tatlı da aldım yanına, değmeyin keyfime. Sözde yürüyüş yapıyorum:) Binlerce şükürler olsun Rabbime yalancı cennette yaşıyoruz sanki...


Bir de Derya'nın sesini duydum, daha da iyi oldum.




Masamdan oturup denizi seyrettim doya doya...

Bir iki gün önce yaptığım doğaçlama bir tarifimi paylaşmak istiyorum sizlerle. Diyet yapanlar için de ideal. Çünkü hem bir lazanya lezzetinde hem de içinde hamur yok yani gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.Buyrun paylaşalım:

Malzemeler:

1 kilo kabak
2 haşlanmış patates
arakatlar için: 200 gr kıyma
2 soğan
2 kaşık salça
maydanoz, tuz, karabiber, pulbiber
yarım bardak su
bir iki kaşık sıvıyağ
başamel sos için: 3 bardak süt
2 kaşık un
1 tatlı kaşığı tereyağ
yarım bardak kaşar rendesi
tuz, karabiber,muskat
üzeri için: kaşar rendesi ve kırmızı tozbiber

Yapılışı:

Önce arkadaşlar kabakları yıkayıp kabuklarını kazıyın. Tencerede kaynar suda iyice yumuşatmadan haşlayın yoksa dağılıyor.


Ara katlara konacak malzemeyi yani kıymayı,soğanı kavurun, salçayı ekleyin. En son maydanoz ve baharatlarını ilave edin. Yarım bardak da su ekleyip pişirin.
Başemel sosu da ben unu kavurmadan yaptım. Sütün içine direkt olarak unu atıp karıştırarak pişirdim. En son bir tatlı kaşığı tereyağ ve kaşarı ekledim. Lezzet aynı böylece hemen hemen yağsız yapmış oluyorsunuz.
Borcamı yağlayın. Önce bir sıra kabak dizin.Üzerine bir patatesi rendeleyip yayın.

Patatesin üzerine de kıymalı harcı ve biraz başamel sos gezdirin.



Sonra yine kabak ve patatesi yayın. Başamel sosun tamamını üzerine yayın. Fırına verin, biraz pişirdikten sonra çıkarın ve üzerine kaşar peyniri, toz kırmızı biber serpip, kaşar kızarana kadar fırınlayın.





Dilimleyip servis yapın. Kesinlikle deneyin derim. Afiyetler olsun,sevgiyle kalın...

































Yorumlar

  1. canımmm,
    demek kendikendine çıkıverdi bu lezzet.nerden aklına geldi arkadaşım.
    nasıl hafif.
    nasıl leziz üstelik.
    sebze sevenler için ideal.
    diyette olanlar için ideal.
    daha ne olsun dimi...
    eline sağlık...
    demek denizin keyfini çıkardın doya doya koklaştın ha:(
    bizler ankarada sen denizin sefasını sür bakalım...
    ahhhh ahh...
    neyse sevgili arkadaşım.bidahakine benim yerime de seyret.sevgilerimle
    ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.hayırlı geceler.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. resimler harika kabakli lazanyada enfes görünüyor! ellerine saglik canim.. sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Cok guzel bir tarif olmus, bu fikre bayildim. Lazanyayi cok sik yaparim ama bu sekilde hic yapmamistim. Gercekten diyet yapanlar icin ideal. Elerinize saglik...

    YanıtlaSil
  4. oralar çok güzel insan doyamaz oralara yemekte çok güzel ellerinize saglık mutlaka deniyecem

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık özgencim, hafif ve nefis olmuş denemem lazım.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Çok nefis görünüyor gerçekten. Havuçda eklense güzel olur gibi geliyor bana.

    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. HIIM GÖRÜNTÜSÜ ÇOK GÜZEL LEZZETİN FETHİYA DENİZ SAHİL DENİZE KARŞI ÇAY ORDA OLMAK İSTERDİM...
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  8. bence harika olmuş arkadaşım.resime bakıncada lezzetli olduğu belli oluyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. canım şöyle bir hayal ettim de gerçekten nefis olur ellerine sağlık izmir de harikaydı dün dışarıya attık kendimizi.öpüyorum

    YanıtlaSil
  10. böyle lezzetler, çok seviyorum..
    ve sahilleri de :)

    YanıtlaSil
  11. Cok degisik bir lazanya.
    Ellerinize saglik.


    Hayirli cumalar

    YanıtlaSil
  12. Canım senin sesini duymakta büyük mutluluktu.Şimdi o güzel yerlerde
    olmak vardı.Bir dahaki sefere benim
    içinde bir çay iç olurmu:))Kabak la
    zanyan harika olmuş ellerine sağlık
    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  13. özgencim merhabalar..beni ziyate etmişsin...ah fethiyeli olduğunu okudum...bayılırım akdenize ve sebzelere..iki muhteşem şey...kabak tarifine hayran oldum..inşallah en kısa zamnada denemek isterim...sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. Merhaba canım sebzeli lazanyan harika görünüyor bende böyle denemek isterim ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Cennette yaşıyorsunuz, biz burada betonlar arasında, deniz yok, kokusu yok...

    YanıtlaSil
  16. canımm mutfak en güzel üretme alanı değil i bizler için:)
    harika birşey çıkmış vallahi..
    manzaralara bittim ne kadar güzel yerler..
    yurdumun her yeri ayrı özel..
    hayırlı cumalar canım..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  17. Çok güzel hem de hamursuz. Yaz gelince hemen denemeliyim bu tarifi. Ellerin dert görmesin canım. Sana da hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  18. ne güzel gezmişsin, tatlıyı yutmuşsun:),harika bir lazanya yapmışsın daha ne olsun ki:))))
    hayırlı cumalar canım sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Normal lazanyadan daha saülıklı ve lezzetli gibi geldi bana okurken. Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  20. Hamursuz lazanya fikri çok hoş :)
    Bende özsütteydim öğlene kadar ama seni göremedim.

    YanıtlaSil
  21. bu nefis birşey olmuşş:)sıralama malzeme süper mutlaka denemelıyım ellerıne sağlık canım sevgiler:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder