GÜVEÇTE TAVUKLU EZME KARNABAHAR


Herkese iyi akşamlar sevgili arkadaşlarım,
Umarım hepiniz iyisinizdir, Fethiye bütün gün yağmurluydu, iç karartıcı bir hava, insanın canı hiçbirşey yapmak da istemiyor açıkçası böyle havalarda yani ben öyle oluyorum genelde.
Elim kolum salınıyor sanki, öyle boş boş oturmak istiyor canım. Ama yine de duramadım, içim rahat etmedi, evi toparladım, sildim süpürdüm biraz ortalığı, vakit de geçmiş oldu.
Ayrıca öbürgün misafirlerim gelecek.Birşeylerle uğraşırken özellikle temizlik yaparken daha iyi düşünürüm neler hazırlayacağım diye. Kafamda planlama yaparım, menü oluştururum yani iyi oldu temizlik yapmam.
Yarın hazırlanmaya başlarım artık, nerdeyse onlar gelene kadar devam eder. Bu yüzden iki gün boyunca aranızda olamayabilirim.Onları ağırladıktan sonra tariflerimi bir bir paylaşacağım İnşallah sizlerle. O arkadaşlarımla da ne zamandır görüşemiyordum, özlemiştim, iyi oldu birlikte vakit geçireceğiz.
Neyse gelelim tarifimize. Tamamen doğaçlama ama harika bir lezzet çıktı ortaya. Evdeki karnabaharı nasıl değerlendirsem diye düşünürken kafamda bir ampul çaktı ve yemeğimiz oluştu. Buyrun paylaşalım.

Malzemeler:

1 adet orta boy karnıbahar
1 adet tavuk but ve göğüs eti
2 adet orta boy haşlanmış patates
1 adet haşlanmış havuç
1 soğan
3 diş sarımsak
tuz, karabiber, kimyon, kırmızıbiber
1 kaşık tereyağ, birkaç kaşık sıvıyağ
2 yumurta
3 kaşık un
1 fincan süt
1 kase kaşar peyniri rendesi
susam

Yapılışı:

Önce arkadaşlar karnıbaharı, patatesleri ve havucu haşlayın.
Ayrı bir tencerede tavuk etini haşlayın. Haşlayınca didikleyin ve bir kenara alın.
Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvıyağda kavurmaya başlayın.Biraz kavrulunca tavuk etlerini ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyin.
Karnıbaharı ezin, diğer sebzeleri de rendeleyin ve içine ekleyin. Sütü, tereyağı, yumurtaları, sarımsakları,kaşarın yarısını ve baharatları ilave edin. Tereyağı da eklemeyi unutmayın.
Küçük güveç kalıplarını yağlayın. Önce yarısına kadar karnıbahar püresi koyun. Üstüne soğanla kavurduğunuz tavuk etinden yayın. Yine üstüne karnıbahar püresi koyup kapatın.Kalan kaşarı üzerine yayın.Susam ve toz kırmızıbiber serpin.
180 derece fırında kaşar iyice kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak afiyetle yiyin. Kesinlikle öneriyorum, ortasında tavuk etiyle harika bir lezzet bırakıyor damağınızda, sevgiyle kalın...


Yorumlar

  1. canımm bazen insan salıveriyor kendini haklısın:)
    ama misafirlerini en güzel şekilde ağırlayacağına eminimm:))
    emek hırsızlığına gelince sitenin sayfamdan tıklanmaması için onları ifşa etmemeye böyle protesto etmeye karar verdim..
    pratikyemektarifler.info diye bi hırsız işte..
    karnabaharın da nefis hayatım ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. cok lezziz görünüyor.. sunum seklide cok hos :) ellerine saglik..sevgiler

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık çok şık bir yemek olmuş:)
    bende öleyim canım ev işi hiiç istemiyor:)
    sevglerimle

    YanıtlaSil
  4. merakla bekliyorum ikramlarını şimdiden kolay gelsin bu ara fotodaki de nefis gözüküyor belki ondan da ikram edersin

    YanıtlaSil
  5. çok hoş olmuş güzel bır fıkır.elınıze saglık....

    YanıtlaSil
  6. Ellerıne saglık.Ogluma hıc yedıremıyorum karnıbaharı boyle mı denesem acaba.Sevgıler..

    YanıtlaSil
  7. Akşama benzer bir yemek yapayım diye düşünüyordum, tevaffuk burada sen yapmışsın bile biraz farklısını. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Canımmm ellerine sağlık enfes güveçte her şeye bayılırım öpüyorum

    YanıtlaSil
  9. bende gelmeyi istiyorummmm :))))
    Özgen hadi misafirlerini yolla biz buluşalım.böyle ara açma olmuyor. hem unutma reçelin bende bak yerim ona göre !!

    YanıtlaSil
  10. çok güzel bir sunum olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  11. tavuk ve karnıbahar harka ikili bence... hele de güveçte nasıl güzel olur ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  12. tavuk ve karnıbahar harka ikili bence... hele de güveçte nasıl güzel olur ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  13. Ne kadar besleyici bir karışım olmuş. Ellerine sağlık Özgen'cim..

    YanıtlaSil
  14. Karnıbaharı hiç böyle denemedim çokhoş olmuş ellerine sağlık canım sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder