Herkese merhabalar, huzurlu bir pazar diliyorum,
Şu Fethiye acayip bir yer arkadaşlar.Dün öyle bir hava vardı ki patır patır dolular yağdı. Nasıl felaket yağmur, fırtına, dolu...
Bugün bir uyandık pırıl pırıl bir güneş, tam bir bahar havası. Ayrıca hayırlı olsun ilk cemre düşüyor bugün havaya. Artık diğer iki cemre düşünce de bitmiş demektir kış, zaten Fethiye için ilkinden sonra bu durum geçerli ya.
Neyse böyle ışıl ışıl bir güne uyanınca hemen güzel bir kahvaltı hazırlamak gerek diye düşündüm. Bizim için zaten pazar kahvaltıları özeldir diyorum ya hep. Aheste aheste ,keyfini çıkara çıkara yediğimiz için. Daha sonra da bir güzel pazara gider tazecik sebze meyvelerden alırız, bir güzel etrafı turlar, en son da pazar balık günümüz olduğu için balığı alıp evimize döneriz.
Bu genelde bizim rutin pazarımız. Daha ilginç birşeyler aklımıza gelirse havayagöre plan değişir tabi. Neyse kalkınca canım güzel bir omlet çeşidi olan fritata yapmak istedi.
Arkadaşlar fritata canınız içine ne koymak isterseniz koyabileceğiniz bir tür omlet.Genelde çeşitli sebzeler eklenerek yapılıyor. Ben bugün kahvaltıya daha çok yakışır diye düşündüğüm biber, sucuk ve az domates püresiyle yaptım. Çok lezzetliydi.
Kalan zamanlar halihazırda yemeğim yoksa içine patates, soğan, brokoli, karnibahar vs. ne varsa ekliyorum. Hem böylece ince bir börek gibi oluyor, İncim de afiyetle her sebzeyi yemiş oluyor.
Bu tarifim de sevgili Hümeyra'nın "Kahvaltım" etkinliğine gidiyor.Buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
3 adet yumurta(dilediğiniz kadar)
4-5 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
4 parmak kalınlığında sucuk
2 kaşık domates püresi (dilerseniz koyun)
1 fincan süt
tuz, karabiber, kekik, nane, pulbiber
azıcık zeytinyağı
Yapılışı:
Önce arkadaşlar biberleri doğrayın ve tavada zeytinyağla kavurmaya başlayın.
Onlar kavrulurken siz sucukları doğrayın. 3 adet yumurtayı bir kasede çıpın, içine sütü, naneyi, kekiği,pulbiberi, tuzu ekleyin birlikte çırpın.
Biberler kavrulunca üstüne sucukları ilave edin ve biraz daha kavurun.
En son çırpmış olduğunuz yumurtaları üstüne dökün, kısık ateşte yumurtalar iyice katılaşana kadar pişirin. Çevirmenize gerek yok, üstüde güzelce pişiyor.
Dilimleyerek servis yapın afiyetler olsun sevgiler, iyi pazarlar sevgili arkadaşlarım...
Nefis görünüyor Ellerinize sağlık iyi pazarlar
YanıtlaSilözgenciğim ben o mükellef kahvaltı tabağını alıp kaçsam olurmu:))Bugün
YanıtlaSilBursa'da yağmurlu ellerine sağlık mutlu pazarlar öpüyorum.
Canım ellerine sağlık, afiyetler olsun. Dün İzmir'de çok yağmurluydu, bugün de sabahtan hava kapalıydı ama şimdi kandırır gibi güneş açtı. Mutlu pazarlar dileği ile..
YanıtlaSilEline sağlık canım,iştah açıcı bir görünümü var.Sevgilerimle...
YanıtlaSilmmmm tam bir pazar kahvaltısı şöleni.ellerinize sağlık,harika görünüyor.
YanıtlaSilMis gibi görünüyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilTamamdır, ayrıca mail atmana gerek yok canım.
Cok guzel gozukuyor, pizza gibi ayni. Ellerine saglik.
YanıtlaSilSICACIK BİR EKMEK BANA BANA YİYECEKSİN YA....ÖPÜYORUM TATLIM...
YanıtlaSilÖzgncim kahvaltı tabağını alıp kaçasım geldi nefis gözüküyor uradan canım ellerine sağlık:)
YanıtlaSilkarnıbahar çorba için verdiğin bilgilere çok teşekkür ederim yarın hazırlayacağım inşallah:)
poğaçaya gelince:)ertesi günde iyi sayılırdı mayalı poğaçalar bilirsin ertesi güne tazeliklerini yitirir onlar gibi kesinlikle olmadı.
mutlu haftalar canım..
HARİKA BİR PAZAR LEZZETİ OLMUŞ EMEĞİNE SAĞLIK..
YanıtlaSilSEVGİLER...
Harika görünüyor arkadaşım, afiyet olsun. Böyle bol malzemeli omletleri çok severim, ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler.
ellerine sağlık canım benim.ben de bu sabah kahvaltı yapmadan gelmiştim ofise bak şimdi nasılda canım ekti:(((
YanıtlaSilözlem
canımmm sizde bir güneş bir yağmur bizde hep kar hep kar:)
YanıtlaSilolsun yurdumuzun heryeri ayrı güzel:)
frittata lezzet dergisinde gördüğüm bir tarifti çok güzel görünüyor canımm...
ellerine sağlık..
mutlu haftalar dilerim:)
sevgiler..