ZERDELİ SÜTLAÇ


Herkese merhabalar,
Bilgisayarın başına ancak akşam oturabiliyorum ve siz sevgili dostlarımın yaptıklarını malesef daha geç saatlerde inceleyebiliyorum. Kayıt yapayım da derken sizleri izleyebilmem bayağı geç oluyor ama yine de yaptıklarınızı incelemek, elimden geldiğince yorumlamak bana ayrı bir keyif veriyor. İyi ki varsınız, ayrıca hepinizin benim için yolladığınız yorumlara çok teşekkürler ediyorum.
Arkadaşlar cumartesi günlerim evde biraz yoğun geçer. Her cumartesi sabahtan taze sütüm gelir. Mahallede hijyenine çok güvendiğimiz bir amcamız var, iki tane ineği var. Onun sütünden alıyorum, her hafta sabah bana getiriyor, bir kilosuyla muhakkak sütlü tatlı yapar, kalanıyla yoğurdumu mayalarım. Hiç hazır yoğurt almayız.
Sütlü tatlılar kaymaklı sütle çok daha lezzetli oluyor, doğal krema eklemiş oluyorsunuz, bu da onlara daha fazla lezzet katıyor.
Ben de her hafta bir sütlü tatlı deniyorum. Böylece değişik tarifler araştırıyorum veya kendim buluyorum.
Ailece sütlacı çok severiz ve sık sık yaparım. Kaymaklı sütle yapılan sütlacın tadı da her zaman daha güzel oluyor. Ayrıca zerde de çok sevdiğimiz tatlılardan biridir.Trakya'da da çok bilinir ve yapılır, özellikle mevlitlerde, düğünlerde. Fethiye'de pek yaygın değil, pek yapılmıyor.
Neyse geçende markette dolaşırken acaba bu tatlıların hazırı nasıl diye merak ettim ve ikisinden de aldım. Ayrıca hiç yapmayı bilmeyenler için oldukça pratik. Ama ben her zaman kendi yaptığımı tercih ederim tabii.

Bu sefer iki lezzeti de sevdiğimiz için iki paketi de aynı anda nasıl değerlendirebilirim diye dişündüm ve bu tatlı ortaya çıktı. İkisi de birbirine çok iyi uyum sağladı zira ikisi de pirinçle yapılıyor. Renkleri farklı iki kardeş çıktı ortaya sanki. Denemenizi öneririm, eğer üşenirseniz benim gibi iki hazır paket alıp şipşak yapabilirsiniz.

Ayrıca bu tarifimi sevgili "Hayattanazıcık"ın "Ben Buldum Etkinliği "ne ikinci tarifim olarak yolluyorum.Sizlerde eğer bir tarifinizi yollamak isiyorsanız acele edin. İki gün kalmış çünkü.
Hepinize sonsuz sevgiler, şimdiden iyi pazarlar...

Tarif çok basit arkadaşlar o yüzden uzun uzun anlatmıyorum. Ev yapımı olarak yaptığımda ayrıca yayınlayıp tarifleri ayrıntısıyla veririm. Şimdi hazır paket kullandığım için vermiyorum.

İki paketi de ayrı ayrı verilen tarife göre pişiriyorsunuz. Önce sütlacı kase veya kuplara yarısına kadar paylaştırıyorsunuz, daha sonra da zerdeyi pişirip üstlerine paylaştırıyorsunuz.
Bu kadar basit afiyetler olsun...

Yorumlar

  1. Canım ellerine sağlık çok harika bir tatlı olmuş.Resimlere nasıl yazı yazdığımı sormuşsun googleye fotoscape yaz o programı indir.Onunla
    yazıyorum programı indirince detaylı anlatırım öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. canımm harika bir buluş olmuş ellerine sağlık :))
    bende bugün damla sakızlı creme ole aldım bakalım neler yaparım onunla:)
    mutlu akşamlar :)

    YanıtlaSil
  3. offff yüzde yüz benlik bir lezzet bu ellerine sağlık özgencim.

    YanıtlaSil
  4. SEVGİLİ ARKADAŞIM ELLERİNE SAĞLIK
    KIZIM ZERDE DİYİP DURUYOR ALALIM BİZ ONU BÖYLE..:)
    SEVGİLERİMLE..

    YanıtlaSil
  5. İki güzel tat biraraya gelmiş mutlaka müthiş olmuştur. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  6. Canım mutlu pazarlar söylemeyi unuttum fotoscape'yi gezginler.net
    ten indir.En sağlamı o:))öpüyorum..

    YanıtlaSil
  7. selamların en güzelini gönderiyorum sana arkadaşım...
    ellerine sağlık diyorum...
    nefis görünüyor.
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder