Canlarım merhaba,
Dünkü kar maceramızdan sonra bugün hava nasıl derseniz söyleyim gayet güzel, güneşli ve pırıl pırıl. İnanmıyacaksınız ama güneş içimizi ısıtıyor, ne güzel...
Böyle harika bir havada canım herzamanki gibi tatlı çekti ve asla vazgeçemeyeceğim lezzetlerden biri olan bir kek çeşidi yapmak geldi içimden. Kek benim için çok özeldir. Evde muhakkak kendi yaptığım bir kek çeşidini bulundururum.Sabah kahvaltıda ince bir dilim çayla birlikte vazgeçilmezimdir.Bir de ikindide herhangi bir bitki çayıyla. Doğaçlama yaparım hep. O an aklıma ne gelirse katarım içine. Şimdi de bunlardan birini yaptım. Dün portakal mermeldı yapmıştım.Bugün yaptığım bu kekin yoğun portakal aromalı ve çikolatalı olmasını tercih ettim, içine bolca ekledim. Tadını çok sevdim, deneyin eminim siz de beğeneceksiniz.
Ayrıca bu tarifi sevgili merakiyidir.blogcu.com'un " porselen demlik" etkinliğine yollamak istiyorum.Buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
3 yumurta
1 bardak şeker
yarımşar su bardağı sıvıyağ, süt ve su
1 adet portakal kabuğu ve suyu
3 çorba aşığı portakal marmeladı
1 vanilya, 1 kabartma tozu
3 bardak un
3 kaşık damla çikolata
7 tane kuru incir
2 kaşık kakao
bir fiske tuz
Yapılışı:
Önce arkadaşlar incirleri doğrayıp ılık suda bekletin ve yumuşamasını sağlayın.
Sonra yumurta ve şekeri çırpın. sırayla süt, sıvıyağ ve suyu ekleyip tekrar çırpın.
1 adet portakalın kabuğunu ve suyunu ekleyin.Tekrar çırpın.
Sonra portakal marmeladı, incirleri ve damla çıkolatayı ilave edin.
Katı malzemeleri karıştırıp ekleyin ve bu sefer kaşıkla karıştırın.
Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbınıza boşaltın.
Önceden ısıtılmamış soğuk 180 derece soğuk fırında 45 dakika pişirin.
Sürenin sonunda içini çekmesi için bekleyin, kürdanla kontrol edin.
Soğuduktan sonra ters çevirip kalıptan çıkarın ve bir güzel çayın yanında afiyetle yiyin.
Ağzınızın tadı hiç bozulmasın, herkese sevgiler...
kek çok güzel kabarmış arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilkek çok güzel kabarmış arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilkek yapmasını ve yemesini ben de çok seviyorum ellerine sağlık canım nefis gözüküyor
YanıtlaSilellerine sağlık canım:) nefiiis
YanıtlaSilMaşallah çok güzel kabarmış kekin canım..Çok da nefis görünüyor ayrıca,ellerine sağlık..
YanıtlaSilSevgiler..
Özgencim harika bir kek olmuş elle
YanıtlaSilrine sağlık öpüyorum.
amaaannn amaann:)
YanıtlaSilne kadar nefis bir kek bu böyle..
adı ayrı güzel kendi ayrı güzel, kimbilir lezzeti nasıl güzel:)
ellerine sağlık özgenciğim..
sevgilerimle..
nefis görünüyor, ellerinize sağlık! kışın vazgeçilmezi portakalları ben de sıkça kullanıyorum :)
YanıtlaSilSevgili Ozden'cigim,
YanıtlaSilHarika bir tarif ellerine saglik, ayrica blogunda cok guzel.
Ellerine saglik, harika olmus.
Sevgilerimi gonderiyorum...
Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor sevgiler:)
YanıtlaSilDünden beri güzel bir kek tarifi arıyordum tam üstüne geldi.. teşekkür ederim
YanıtlaSilHarika kabarmış çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilKek harika kabarmış ve içindeki malzemelerde tam benlik :) ellerinize sağlık..
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık böyle bol ve çeşitli malzemeli keklere bayılırım :)
YanıtlaSilvalla kekin çok güzel olmuş şekerim.canım çekti resmen.maşallah ne de güzel kabarmış.resmen yiyin beni diyor.
YanıtlaSilellerine sağlık özgencim.
ÖZLEM
Özgen'ciğim nasıl güzel olmuş bu kek böyle... Tarifini hemen kopyaladım, evdeki kuru meyvelerle deneyeceğim, umarım benimki de böyle güzel kabarır...
YanıtlaSilEllerine sağlık, sevgiler.
Doğaçlama tariflere bayılırım. Ellerine sağlık, harika görünüyor.
YanıtlaSilGerçekten de güzel kabarmış ellerine sağlık..
YanıtlaSilHerşey nefis görünüyor. Ellerinize sağlık. Banada beklerim.
YanıtlaSilSevgiler...
Kek o kadar güzel duruyor ki sanki birden tadı ağzıma geldi. Ellerine sağlık canım nefis duruyor...
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor. Tadı da eminim nefistir, ellerine sağlık...
YanıtlaSil