DIZMANA




Herkese merhabalar,
Nihayet artık evde de internetim var arkadaşlar. Kayıtlarımı sizler için büromuzdan yapıyordum ve evde internet olmadığı için her zaman bloğumla ilgilenemiyordum. Bu da aksamalara neden oluyordu. Baştan İncim için evde bilgisayarın yani internetin bulunmasına biraz karşıydım. Ne kadar bilgisayarla geç tanışırsa o kadar iyi olacağını, çünkü eninde sonunda onu en ince ayrıntılarına kadar öğreneceğini bildiğimden, onun daha küçük yaşta bu alete sarılmasını istemiyordum.
Fakat bloğum için ne kadar gerekli olduğunu görünce işler değişti.Yani anlıyacağınız teknolojiye yenik düştük yine. Eve de bağlattık biraz istemeye istemeye. Böylece o uyuduğunda ben de kayıtlarımı, sizlerle daha fazla yazışabilme fırsatını yakalamış oldum.
Anneciğim artık gidiyor sevgili arkadaşlarım. Bir aya yakındır burdalardı ama artık ayrılık vakti geliyor.Öbür gün yola çıkıyorlar. İçim öyle buruk ki anlatamam. Çok alıştık onlara.
İnsanın annesinin yanında olması kadar güzel bir şey olamaz heralde. Kendimi onun yanında hala küçük bir çocuk gibi hissediyor, anneciğime naz yapabiliyorum, şımartılıyorum.Babacığımla ikisi bize kuş gibi bakıyor derler ya aynen öyle oluyor. Nasıl alışacağız yokluklarına bilmem ama hayat işte. Ne gerekiyorsa öyle yaşanması gerekiyor...
Neyse sizlere anneciğimin sık sık yaptığı ve yine kahvaltıda yememiz için pazar günü hazırladığıyumuşacık bir lezzeti vermek istiyorum. Bu tarif ayrıca bir Trakya lezzeti. Biz Trakyalılar bunu misafirlerimize de çoğunlukla yaparız.Harika bir hamurişidir, tavsiye ediyorum.
Buyrun paylaşalım;

Malzemeler:

4-5 bardak un
1 paket kurumaya veya yarım yaşmaya
1 bardak ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kaşık tereyağ
1 kaşık şeker, 1 tatlı kaşığı tuz
biraz ılık su

içi için:

beyaz peynir veya lor, maydanoz
istenirse kavrulmuş kıyma, haşlanmış patates

üzerine:

1 yumurta
1 bardak yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı:

Önce arkadaşlar verilen hamur malzemeleriyle bayağı yumuşak bir hamur yoğurun ve mayalanmaya bırakın. Hamur iyice kabarınca tekrar yumruklayın ve cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizi yağlıyarak çay tabağı büyüklüğünde açtırın.Ortasına iç harç koyun ve kapatın, yuvarlayın.
Bunları yağlanmış tepsiye aralıksız olarak dizin ve tekrar tepside mayalanmaya bırakın.
Hamur kabarınca 1 yumurta, yoğurt ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu çırpın. Tepsideki hamurların üzerine yayın, hamurun emmesini bekleyin.

Isıtılmış 180 derece fırında içini çeke çeke pişirin.
Harika yumuşacık, pufur pufur bir poğaça oluyor arkadaşlar. Yedikçe yiyesiniz geliyor.
Afiyetler olsun, sevgiyle kalın...



Yorumlar

  1. Evde çocuk oldumuydu bilgisayar ve internet şart oldu malesef..Bütün ödevler bilgisayardan çünkü...Hayırlı olsun internetiniz
    Harika görünüyo elinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. öZGENCİM AH BİLİRİM O ANNE BABANIN EVDE OLDUĞU GÜZEL ANLARI VE ONLAR GİDERKEN BOYNU BÜKÜK ARKALARINDAN BAKIŞI :(
    EVİM SANA SANIRIM DAHA YAKIN.EN KISA ZAMANDA ÖZLEM VE SENİ EVİMDE AĞIRLAM ZEVKİNİ YAŞAYACAĞIM..ŞU CUMA BİR GEÇSİN BULUŞMA GÜNÜMÜZÜ AYARLAYACAĞIM.
    SEVGİYLE ÖPÜYORUM

    YanıtlaSil
  3. Özgen'cim günaydın.
    Nefis bir tarif vermişsin. Hemen yapacağım çok hoşuma gitti. Anneciğinin ellerine sağlık. Büyüklerin gelip alıştırdıktan sonra gitmeleri insana çok koyar bir anda ev bomboş olur. Biz de 10 yıl Ankara'da yaşadık çok iyi bilirim. Sağlık ve sevgi dileklerimle..

    YanıtlaSil
  4. çok lezzetli görünüyor.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı olmuş.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  6. değişikmiş ellerine sağlık
    mutlu yılar herşey gönlünce olsun canım

    YanıtlaSil
  7. ÖZGENİMMMMMMMMMMMMM CANIM ARKADAŞIM HAYIRLI OLSUN İNTERNETİN.AY SÜPER OLDU DESENE SENİN İÇİN.CANIM BENİM DEMEK YARIN GİDİYOR AİLEN.ŞİMDİDEN ALLAH KAVUŞTURSUN.EN KISA ZAMANDA YİNE GÖRÜŞÜN İNŞALLAH.
    CANIM BENİM BU ARADA TARİFİNİDE ÇOK BEĞENDİM BUNUDA DENEYECEĞİM.
    ANNENLERE DE KUCAK DOLUSU SEVGİ VE SELAMLAR.

    KOCAMAN ÖPÜYORUM CANIM
    ÖZLEMMMMMMM

    YanıtlaSil
  8. anne babasının gözünde çocuk olmayan var mı?:) zor evet..ayrılık çok zor..
    harika bir hamurişiymiş..olsaydı da yeseydik..ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  9. İnternetsiz yaşanmıyor artık. Gene de çocukları elden geldiğince uzak tutmak gerek. Biraz büyüdüler mi bizden iyi kullanır oluveriyorlar hemen. Annenlere iyi yolculuklar ve sana da Allah kavuştursun.
    Dızmana da çok çekici, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. canım Özgenciğim;
    hayırlı olsun internetin:))
    dızmanayı ilk kez duyuyorum ama sanırı trakya mutfağını pek bilmediğimden..
    çok lezzetli görünüyor canım..

    YanıtlaSil
  11. çok sevindim hayırlı olsun,eminim harika lezzetler paylaşacaksınız bnu güzel sitede:))dızmana da nefisss görünüyor,ellerinize kollarınıza sağlık.
    çok öpüyorum,sık sık görüşmek üzere
    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Özgen'ciğim hayırlı olsun, güle güle kullanın...
    Dızlamayı daha önce hiç denememiştim, tarifi da bana bayağı değişik geldi. Ama görüntüsü muhteşem olmuş, eminim tadı da öyledir. Hemen denemek istiyorum:))
    Ellerine sağlık canım, sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba canım Trakya mutfağına bende alıştım.Harika lezzetler var dızmana onlardan sadece bir tanesi.Ellerine sağlık.Ayrıca ALLAH kavuştursun.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. şimdi yaptım werdiğin tarifi bakalım seninki kadr güzel olcak mı?senin kadr hamarat değilim ama,deniyoruz:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder