BOHÇA BÖREĞİM VE HEM SOĞUK HEM DE SICACIK BİRGÜN



Herkese merhabalar,
Şimdi diyeceksiniz nasıl hem sıcak hem soğuk birgün diye. Nasıl mı sevgili arkadaşlar bugün Fethiye'de o kadar soğuk hava vardı ki kendimi bizim memlekette Trakya'nın soğuğunda hissettim. Kar yoktu ama dağlara yağan karın soğuğu buraya iniyordu.Yağmur da bir taraftan...

Bir yandan da sıcaktı çünkü sevgili Zehra'nın evinde toplandık, çok güzel sıcacık bir ortamda güzel birgün geçirdik. Sevgili Asortik Krep, canım arkadaşım Özlem ve yeni tanıştığımız Selma Hanım da bizimleydi.
Nasıl geçtiğini anlamadığımız çok hoş birgündü.Dışarısı dondursa da içerdeki güzel ortam ve sohbetimiz içimizi ısıttı. Sevgili Zehra bizim için çok lezzetli tatlar hazırlamıştı, ellerine sağlık arkadaşım. Bakalım bir daha kimde buluşacağız.


Sevgili Zehra ne güzel lezzetler yapmıştı ama yedikten sonra kalanları çekebildim. Minik ekler, tahhinli pide, peynirli pastırmalı muffinler ve içi peynir dolgulu rulo haşhaşlı kek.Nefistiler ellerine sağlık.


Bu portakal reçelini de sevgili Asortik Krep bizim için yapmış hediye etti.Tekrar teşekkürler eline sağlık. Ama eve gelince farkettim orada unutmuşum:(
Ben de arkadaşlar cuma günü köylü pazarımıza çıkmıştım. Hava çok güzeldi ve bir kucak dolusu otu alıp döndüm eve. Ne otu mu? Tabi gelincik, adını bilmediğim bir sürü karışık ot vs.
Bir de dayanamadım bir paket köylü yufkası aldım, düşündüm ki bu otları bir güzel kavurur bir kısmıyla da güzel bir peynirli gelincikli börek yaparım.
Akşam bayağı bir bu otlarla uğraştım arkadaşlar. Alması güzel de o yıkaması temizlemesi yok mu insan sevmese benim gibi otu çöpü hiç uğraşmayacak.

Neyse bayağı uzun süren bir yıkama faaliyetinden sonra otları bir güzel doğradım büyük bir kısmını soğan ve sarımsakla kavurdum, tadına bakınca da oh be uğraştığıma değmiş dedim.
Bir kısmını çiğ kullanarak peynirle karıştırıp aldığım köy yufkalarıyla güzel bir bohça börek yaptım. Onu da sabah pazar kahvaltımızda afiyetle yeriz diye düşündüm. O da çok süper oldu.

Arkadaşlar ayrıca bu böreği yaparken sevgili Balpare'nin " "etkinliğine katılabilirim diye düşündüm. Böreğimi onun etkinliğine de yolluyorum.

Ayrıca sizlere duyurmak istediğim bir çekiliş var arkadaşlar Sizler de katılabilirsiniz. Çocuğunuz için çok şeker bir bebek armağını var.Ayrıca başka çocuklar için hediye olarak da düşünebilirsiniz size çıkarsa. Verceğim linke bakarsanız orada ayrıntısını görebilirsiniz.Bol şans....



Gelelim böreğimize buyrun paylaşalım:

Malzemeler:

3 adet yufka (ben köy yufkası kullandım)
bir miktar gelincik
lor peyniri
3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
tuz, karabiber

Yapılışı:

Önce arkadaşlar gelincikleri yıkayıp doğradım. Lor peyniriyle karıştırdım. Balpare maydonoz ve peynirle karıştırmış ben gelincikle yaptım.
Sonra yumurtalar, süt ve sıvıyağı çırptım. Yumurtalardan birinin sarısını üstü için ayırdım.
Bir yufkayı serdim, üzerine sütlü karışımdan sürdüm. İkinci yufkayı da üzerine serip yine karışımdan sürdüm. Üçüncü yufkaya da aynı işlemi uyguladım.
Sonra harcı ortasına yaydım ve 4 kenarını ortada birleştirdim. Bunu tepsiye koydum ve tekrar uçlarını ortada birleştirerek zarf şekli verdim. Kat yerlerini bıçakla ayırmadan kestim. Kalan sosu yine üzerinde gezdirdim ve ayırdığım yumurta sarısını sürdüm. Sıcak fırında kızarana kadar pişirdim. Balparenin bloğunda yapılış aşamalarına bakabilirsiniz.

Börek çok lezzetli oldu. Kahvaltımızda eşim ve İnci'mle afiyetl yedik. Sıcacık çayla sıcacık börek ve yanında kahvaltılıklarımızla çok güzeldi.
Herkese tavsiye ediyorum. Misafirlerinize de gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. Afiyetler olsun sevgiler...






Yorumlar

  1. etkinlikte bol şans diliyorum arkadaşım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba öncelikle bu çıtır böreklerden tatmak isterdim:)
    Birde ziyaretin için çok ama çok teşekkürler!
    Sorularını da nacizane cevablayabilirsem.
    Hurmalı kurabiyelerin hamurunda evet şeker yok çünkü gerekte yok orada da izah ettiğim gibi hamur kalın olmuyor hurma da tatlı olduğu için hamur ince bisküvi gibi hurma da tatlı yetiyor
    Sosisliler ise eni sosis kadar boyuda daha uzun bir hamur açıyorsun oklava ile (hatta un eklemeye bile gerek kalmıyor açarkan)en kısmına sosisi koyup rulo yapıp sarıyorsun.
    Umarım açıklayıcı anlatabilmişimdir?
    selamlar
    sevgiler..
    kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  3. çıtır böreklerin yanında demli bir çay ellerine sağlık afiyet olsun

    YanıtlaSil
  4. Ziyaretin için teşekkür ederim. Ben de seni izlemeye aldım, sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. NE GÜZEL OLMUŞ YENENLERDEN ÇOK HOŞ SOHBET GÜZEL, KÖY YUFKASI DA BİR BAŞKA LEZZETLİ OLUYOR:))ŞİFA OLSUN

    YanıtlaSil
  6. Özgencim,ellerine emeklerine sağlık çıtır çıtır nefis görünüyor.Tadını merak ettim bildiğimiz gelincik çiçeğimi yoksa farklı bir otmu? bizim buralarda yok.Afiyet bal şeker olsun.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık.çok güzel olmuş..

    YanıtlaSil
  8. selamlar.

    Evet sevalce lezzetler sizinde bildiğiniz gelincik çiceğinin yaprakları.

    Harika olur böreği o çiçeğin.Eğer bulursanız mutlaka deneyin.

    YanıtlaSil
  9. Gelincik, bir de köy yufkası:))
    Lezzet yumağı olmuş Ellerine sağlık.
    Gelinciği duyunca arkadaşının sofrasını unuttum. Onun da ellerine sağlık. Hepsi harika olmuştur. Nice dost buluşmalarına

    YanıtlaSil
  10. Canım,
    öncelikle ellerine sağlık. Ben de otlara vurgun biri olarak tam benlik.
    Kahvaltıda da süper olmuştur.
    Arkadaşlarınla geçirdiğin güzel ve bol sohbetli gün için senin adına sevindim.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  11. çok güzel görünüyor böreğin Özgencim.ellerine sağlık.

    ÖZLEM

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık canım. Demek sende Trakyalısın:)

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Ozgen,
    Ne kadar guzel ifade etmissin canim:)Acikcais ben de merak etmistim hem sicak hem soguk bir gun nasil oluyor diye ama okuyunca benim bile icim isindi:) Cok guzel bir gun olmus anlasilan. Portakal receli hediyesii dee harikaa:)
    Bir Egeli olarak otlara ben de bayilirim hele de boregine ve yogurtlu versiyonuna:)
    Borekler de sahane gorunuyorlar. Ellerine saglik Ozgencim.
    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  14. Böreğin çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  15. Özgen size gelince ben börek isterim ona göre :)
    portakal reçelini ben bir ara bırakırım işyerinize canım.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Umarım reçeli beğenirsin :) Güzel bir gündü devamını da getirelim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder