TATLI ZAMANI

Arkadaşlarım merhaba,

Yine günlük güneşlik bir günle merhaba size.Dün diyordum ya hava isli puslu diye alın işte ardından mis gibi güneşli bir gün...

Pazardan geldim ve hemen oturdum başına bilgisayarın, pazardan haberler vereyim dedim size.

Allahım böylemi güzel olur bir pazar.Herşey o kadar güzel ve taze ki! Hani organik pazarlar diye tutturuyorlar ya Fethiye deki her pazar öyle. Mesela bugün cuma pazarı bizim köylü pazarımız.Köylüler kendi bahçelerinden topladıkları tazecik ürünlerini, her çeşit otu getiriyorlar. Bu sayede öğrenmediğim ot çeşidi kalmadı.Onları bir güzel kavuruyorum, börek yapıyorum, içine bazen yumurta kırıyorum.Yeme de yanında yat.


Bence Fethiyeliler asla aç kalmazlar çünkü buldukları her türlü otu pişirip yemeyi biliyorlar.:) Tam bir Akdeniz mutfağı onlarınki, bol zeytinyağı, bol yeşillik, narenciye, bakliyat, taze sebze- meyve...


Allahım yine binlerce şükürler sana ki burada yaşadığım için. Neyse tatlı yiyelim tatlı konuşalım. Ağzımızın tadı hiç kaçmasın, her daim ailemizle, sevdiklerimizle mutlu mesut bir ömür geçirmemizi nasip eylesin yüce Rabbim diyorum ve sizlere canınız hem sütlü hem de şerbetli hertürlü tatlıyı çektiğinde, Tatlı krizlerine girdiğinizde, ikisini de birarada sunan bir tatlı tarifi vermek istiyorum.buyrun paylaşalım:

ŞEKERPARELİ MUHALLEBİ

Malzemeler:

1 paket hazır şekerpare tatlısı

1 litre kaymaklı süt( sütünüz kaymaklı değilse 1 kaşık tereyağ)

1 bardak şeker

2 kaşık un, 1 kaşık nişasta, 1 kaşık pirinç unu

1 vanilya, portakal veya limon kabuğu rendesi

2 kaşık kakao

üzerine rendelenmiş çikolata ve biraz ceviz

Şekerpareyi de pakette yazan miktara göre şeker ve su


Yapılışı:


Önce şekerpareleri bir tepsiye dizin ve paketteki tarifine göre şerbetleyin, bir kenara alın. Bir süzgeç üstüne alırsanız daha iyi olur böylece şerbetin fazlasını süzdürmüş olursunuz.


Sonra süt, un, nişasta, pirinç unu, şeker ve portakal kabuğunu bir tencerede ağır ateşte karıştırarak pişirin.En son vanilyayı ekleyin. Muhallebinin yarısını hemen ayrı bir kaba aktarın ve kakao ekleyip çırpın.


Tek kişilik kuplara önce biraz kakaolu muhallebi koyun üstlerine birer tane şekerpare yerleştirin, şekerparelerin üstlerine de beyaz muhallebiyi paylaştırın. Çikolatayı rendeleyin ve cevizle birlikte üzerlerine serpiştirin.

Bu tatlıyı yuvarlak veya kare borcama da hazırlayabilirsiniz. Önce kakaolu muhallebiden yayın.Üstlerine sıra sıra şekerpareleri dizin. Kalan muhallebiyi üstüne yayın ve süsleyin.Çok lezzetli oluyor, sunumu da çok hoş. Denemenizi kesinlikle öneririm. Üşenmiyorsanız şekerpareleri kendiniz de bildiğiniz ölçülerle hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun...



Yorumlar

  1. canım harika görünüyor ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. oh sonunda internetim toparlandı biraz. çok güzel bir tatlı eklemişsin canım. keşke sana gelseymişim !!

    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. canım arkadaşım ellerine kollarına sağlık.çok beğendim şekerpareli muhallebini.gerçekten çok lezzetliydi.ilk defa şerbetli ve sütlü bir tatlı yedim onuda çok leziz buldum.Tekrar teşekkür ederim ellerin dert görmesin.Ayrıca yediğim şekerpareli muhallebinin kubunu da çok beğendim diye bana hediye ettiğin için de çok teşekkür ederim.mahcup ettin beni.
    Seni seviyorum
    KOcaman öpüyorum
    OZY

    YanıtlaSil
  4. Muhallebi ve şerbetli tatlı bir arada,tatlının tadı katmerlenmiş yani.Çok bomba bir talı bu:)

    YanıtlaSil
  5. Canım ellerine sağlık enfes görünü
    yor sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
    Bende Fethiye!lilerin çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Hem doğal güzellik, hem de doğanın yarattığı besinlerin en tazeleri var. Ne mutlu sizlere.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  7. ya bende orada yaşamak istiyorum
    hep diyorum eşime ama işler işte olmuyor ma emekli olunca eminim oraya yerleşeceğim
    tam bana göre bir yer fethiye
    canım tatlında nefis olmuş ellerine sağlık
    afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. ELLERİNE SAĞLIK.NEFİS OLMALI.

    YanıtlaSil
  9. bizim buralarda (kastamonu) köylü pazarları pek renklidir elmalar armutlar hatta kiviler bahçelerden miss kokulu:D
    pazarları bende çok severim..
    ve tatlılar harika sevgili Özgen ellerine emeklerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  10. Güzel bir tarif olmuş, görüntü de süper emeklerine sağlık canım..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder