PORTAKAL SOSLU TAVUKLU TAZE FASULYE



Yine pırıl pırıl bir günle Fethiye'den merhaba sevgili arkadaşlarım,
Mutluyum, huzurluyum, sevinçle doluyum.Tabi diyeceksiniz yine havalardan mı diye.Tabi ama bunun yanında çok daha önemlisi anneciğim ve babacığım geliyor.OLEYYY...

Ne zamandır gelmek istiyorlardı şimdi denk getirebildiler.Tabi bunda önemli bir şey de etken oldu.İncim cuma günü bir bademcik operasyonu geçirecek hayırlısıyla.Daha önce genizeti ameliyatı olmuştu.Ama bademcikleri artık rahat vermiyor ve aldırmak zorundayız.Doktor ancak alınırsa rahatlayabileceğini söyledi.
Mecbur kaldık ama hayırlısı.Yavrum kurtulsun rahatlasın önemli olan o.
Önümüzdeki günlerde belki biraz oturamayacağım bilgisayarın başına. Şimdiden hepinize sevgilerimi bol bol yolluyorum.

Bugün sizlere taze fasulyeye yeni bir yorum katarak hazırlanmış halini sunmak istiyorum. Bu tarifi daha önce televizyonda sevgili Emine Beder'den izlemiştim.Adı da Tatlılı Ekşili Rumeli Yahnisiydi. Denemiştim ve çok hoşuma gitmişti.

Taze fasulyeyi hep klasik yöntemle pişiririz genelde ve çoğu zaman düşünürüz değişik nasıl yapsam diye. Ben normalde etlisini hiç yapmam ama bu tarifte denedim harika yakışıyor.Üstelik şimdi portakal da bolken kesinlikle denemenizi öneririm. Buyrun paylaşalım;

Malzemeler:

1 kg taze fasulye
1 adet tavuk göğsü
2 soğan
1 adet havuç
4 diş sarımsak
3 adet portakalın suyu
1 kaşık nişasta
2 kaşık soya sosu
2 kaşık sirke
2 kaşık salça(çeşidi önemli değil, ben hep domates biber karışık kullanırım)
tuz, zeytinyağı

Yapılışı:

Öncelikle fasulyelerin uçlarını kesip yıkayın ve iki üç parçaya bölün. Soğanları, havucu yemeklik doğrayıp tencerede az zeytinyağında kavurmaya başlayın.Daha sonra fasulyleri ekleyin ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak kendi suyuyla pişmeye bırakın.

Göğüs etini kuşbaşı doğrayın. Bir kapta soya sosu, sirke,tuz, kıyılmış sarımsak ve 1 kaşık zeytinyağını karıştırın.Tavuk etlerini bu sosa ilave edip 10-15 dakika dinlendirin. daha sonra geniş bir tavada azıcık yağda kavurmaya başlayın.Salçasını ekleyin.Biraz kavrulunca 3 portakalın suyuna 1 kaşık nişastayı ekleyip çırpın ve bunu tavuklara ilave edin.Kıvam almaya, suyu koyulaşmaya başlayana kadar pişirin.
En sonunda bunu diğer tarafta pişmiş olan fasulyelerle karıştırıp harmanlayın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. Gerçekten lezzetli oluyor, denediğim için biliyorum arkadaşlar. Şimdiden afiyetler olsun. Sevgiler...

Yorumlar

  1. Özgen'cim ne güzel tarifler vermişsin. Fasulyeyi aynı usulde annem de yapar çok güzel oluyor. Emeklerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Özgencim gözün aydın çok sevindim senin adına.Fasülyeye çok güzel bir
    lezzet katmıştır portakal suyu elle
    rine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. sevgili özgen, ilk basta gecmis olsun sonrada gözün aydin demek istiyorum :) Umarim doya doya hasret giderir, birlikte cok güzel vakitler gecirirsiniz!

    tarifin malzemelri kulaga cok lezziz geliyor, görünüsü gel beni ye diyor :) ellerine, emegine saglik arkadasim!

    gönülden selamlar!

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı günler, ellerinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  5. Canım,
    öncelikle ellerine sağlık. Çok değişik ve güzel bir tarif olmuş.
    Kuzucuğa geçmiş olsun. Allah geçmiş etsin. Kolaylık versin.
    Anneciğine ve babacığına kavuşacağın için çok sevindim.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  6. özgencim ellerine sağlık fasulyen harika görünüyor.buarada senin adına çok ama çok mutluyum canım arkadaşım.şimdiden gözlerin aydın canım benim.
    Kocaman öpüyorum.
    ÖZLEM

    YanıtlaSil
  7. Hayırlı günler, portakalı fasulye değişik bir yemek olmuş umarım tadıda güzeldir,ellerinize sağlık.Bu arada gözünüz aydın olsun bir an önce ailenize kavuşmanız dileğiyle sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Bu tarif çok güzel bir yemeğin habercisi. Çalı fasulye ile denemeliyim.
    İnci'ye geçmiş olsun, bol dondurmalı günler diliyorum ona.

    YanıtlaSil
  9. İNCİMİZE ŞİFALAR DİLERİM AYRICA ALLAH KAVUŞTURSUN
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  10. Özgen'cim hem gözün aydın hem geçmiş olsun. Benim yapabileceğim birşey olursa lütfen ara.Yemeğe gelince gerçekten çok farklı böyle hiç denemedim.
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  11. Gözünaydın :)
    Güle güle kavuş,anne babacığına..
    İnci prensesin de ameliyatı yorucu olmaz umarım..
    Rabbim yar ve yardımcınız olsun..
    Fasülyeyi portakalla denemek süpper fikir,ellerine sağlık..
    sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  12. fasulyeyi çok severm eminimki çok güzel bir tadı olmuştur sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. değişikmiş
    merak ettim bu lezzeti eminim güzeldir
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  14. Canım, şimdiden geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  15. çok değişik bir tarif, her zamanki yaratıcılığını konuşturmuşsun. ilk fırsatta deneyeceğim.

    hala ciddiyim!!!!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder