DÖNDÜM DOSTLAR!

Sevgili arkadaşlarım merhaba,

Dayanamadım sizden uzak kalmaya.Sağolsun Özlem'cim benden habersiz çok güzel bir yazı yazmış sizlere, durumu açıklamış yeterince.

Evet İncim şu an iyi. Henüz birşeyler yemek istemiyor oysa ameliyat sonrası dondurma yiyecek diye kabullenmişti herşeyi ve korkmadan girmişti ameliyata. Doktoru belli bir saatten sonra istediği kadar dondurma yiyebileceğini söyledi ama yavrum bir yudum suyu bile zorla içti.


Şimdi de azıcık süt, çorba gibi sulu şeyleri veriyoruz, birkaç kaşık yiyip bırakıyor.Ama olsun nasıl olsa boğazı geçince istediği kadar yiyebilecek inşallah. Canım yavrum sağlığı yerinde olsun yeter. İnanın arkadaşlar sizler de iyi bilirsiniz ki evlat birşeye benzemiyor, hele böyle rahatsızken gözünüzün içine öyle bir bakışı var ki eriyip gidiyorsunuz.


Neyse dostlarım, Özlem'in de dediği gibi Fethiye'yi de soğuklar bastı. Ama ne soğuk, aynı bizim Trakya gibi ayaz, soğuk insanın yüzünü ısırıyor sanki. Haliyle tabi Türkiye soğuktan kardan kırılıyor, Fethiye'ye de ucu değsin değil mi?


Tabi böyle bir havada sizlere canım sadece sıcacık şifalı bir çorba tarifi vermek istiyor. Buyrun paylaşalım arkadaşlarım...




BARBUNYALI VE SEBZELİ BROKOLİ ÇORBASI




Malzemeler:



1 adet brokoli demeti

1 adet soğan

1 adet patates

1 adet havuç

1 adet yeşil ve kırmızıbiber

3 diş sarımsak

1 bardak haşlanmış barbunya

2 kaşık bulgur

1 kaşık tarhana

tuz, karabiber, kimyon, kırmızıbiber

iki kaşık zeytinyağı



Yapılışı:



Öncelikle arkadaşlar barbunya dışında tüm malzemeleri normal ya da düdüklü tencereye koyun, iyice yumuşayana kadar bir güzel kaynatın.


Sonra blendırdan geçirin. hemen haşlanmış barbunyaları ekleyin ve karıştırın. Çorbanız hazır. Üzerine bir dilim limon sıkarak pulbiber serperek ve bir dilim ekmeği ekmeği isterseni içine doğrayarak afiyetle sıcacık için. Brokoli sevmeyenler için de harika bir seçenek çünkü brokolili olduğu pek anlaşılmıyor.Afiyet bal şeker şifa olsun dostlarım...

Yorumlar

  1. Çok geçmişler olsun,inşallah gün geçtikçe daha iyi olacaktır..

    Çorba da çok nefis görünüyor,ellerine sağlık..


    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba; hoşgeldin...sevgilerrrr....

    YanıtlaSil
  3. Size de, minik İnci'ye de çok geçmiş olsun Özgen Hanım. Zor kısmı geçmiş, inşallah bir an önce iştahı da, sağlığı da yerine gelir güzel kızımızın.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Canım öncelikle çok geçmiş olsun. Ameliyatın başarılı geçmesine çok sevindim. Çorba harika olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  5. çok çok geçmiş olsun, inciniz tez zamanda iyileşir umarım...

    YanıtlaSil
  6. tekrar tekrar geçmiş olsun canımm..
    sevgili incinin daha iyi olmasına çok sevindim..
    inşallahh daha iyi olup dondurmasını da yer:))
    çorban çok besleyici olmuş:)
    şifa olsun:)

    YanıtlaSil
  7. canım çok çok geçmiş olsun, bebeğimi öpüyorum..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder