ADİL PAŞA TAVUĞU




Herkese kucak dolusu sevgiler, gününüzün mutlu, huzurlu, sağlıklı geçmesi dileğiyle başlıyalım sözümüze.İnanın arkadaşlar şu dünyada pek kıymetini bilmeyiz ama sağlıktan ötesi yok.


İnsanın sağlığı yerinde olmadımı herşey boş, tatsız tuzsuz geliyor, gözün hiçbirşey görmüyor. Şu birkaç gündür görüyorum İncimin o kadar sevdiği halde bir yudum dondurma boğazından geçmiyor. Başka zaman sağlıklıyken nasıl yemek ister, biz dur deriz, şimdiyse bakmak bile istemiyor.


Neyse arkadaşlar demem o ki sağlığın yerini hiçbirşey tutmuyor. Aslında her zaman en ufak şeyler için bile mutlu olmayı bilmeli, sevdiklerimizle güzel vakit geçirip halimize şükretmeliyiz diyorum.

Ayrıca hepinize sevgi dolu yorumlarınız için çok teşekkürler ediyorum.Eksik olmayın...

Sizlere geçenlerde Sofra dergisinin bir sayısında rastladığım ve denediğim bir tavuk yemeğini göstermek istiyorum. Annemlere de yaptım, herkes beğendi. Buyrun paylaşalım;




ADİL PAŞA TAVUĞU



Malzemeler:



1 adet bütün tavuk

yeterince su

2-3 kaşık sıvıyağ

1 soğan

3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı bal

2 adet defne yaprağı

1 limon kabuğu rendesi ve yarım limon suyu

1 kaşık nişasta

nane ve maydonoz

tuz, karabiber

kızartmak için sıvıyağ



Yapılışı:



Tavuğu iri parçalarabölün ve tencerede yeterince suyla yarı yarıya haşlayın. Daha sonra sıvıyağda arkalı önlü kızartıp bir kenara alın.

Diğer yanda 2 kaşık sıvıyağda soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar kavurun.Üzerine bal, defne yaprağı, limon suyu, limon kabuğu, tuz ve karabiber ilave edin. Biraz döndürüp üstüne tavuğun haşlama suyundan 2 bardak ekleyin.

Kaynamaya başlayınca kızarttığınız tavuğu aynı tencereye alın, 10 dakika pişirin.

Daha sonra tavuğu servis tabağına alıp sıcak tutun. Pişirme suyuna soğuk suyla açtığınız nişastayı ekleyin, koyulaşana kadar pişirip ocaktan alarak tavuğun üzerine gezdirin. Nane ve maydonozla süsleyerek servis yapın.


Bu bir Osmanlı yemeğiymiş arkadaşlar. Tavuk için değişik bir altarnatif. Farklı sosları denemeyi sevenler için de güzel bir seçenek. Tavsiye ediyorum, afiyet olsun. Sevgiyle kalın...

Yorumlar

  1. Hayırlı günler. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel, leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. Özgencim ellerine sağlık ismide ken
    dide harika sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Tavuık için farklı bir lezzet olmuş mutlaka deneyeceğim.Çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  4. Canım,
    ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
    Kuzucuğa geçmiş olsun. Maalesef hiç bir çocuk hasta olmadan büyüyemiyor. Eminim iyileştiğinde yemediği dondurmaların açığını kapatacaktır.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  5. Oğlum değişik soslara bayılıyor. Mutlaka denemem lazım. Paylaşımın için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  6. Farklı bir sos.Ellerine sağlık canım arkadaşım.Kocamna öpüyorum...

    özlem

    YanıtlaSil
  7. geçecek hepsi sıra ile merak etmeyin, önünde sonunda iyileşecek, sonra yine şenlenecek eviniz - olumlu düşünün yeter! bu arada saydığınız malzemelerin hepsi tavuğa son derece yakışır bence, başta limon ve sarımsak olmak üzere. afiyet olsun,

    YanıtlaSil
  8. Sağlıktan ötesi yok,gülüm.Tez zamanda yavrucuğun daha iyi olur inşaAllah.Zahmette rahmet vardır her daim.Daha iyi olacak,daha iyi hissedecek miniğin.
    Anneciği yeter ki sımsıkı sarılsın ona,dua ile:) Rahman c.c hepsini düşünür,sıraya koyar,ferahlık verir.
    Tavuğa gelince.İştah açıcı görünüyor! Muhteviyatı,lezzet anahtarı.Rus tavuğuna benzettim,onun sosunda da bal olur,ekstra karanfil de koyarız.Ellerine sağlık,şifa olsun sizlere..
    Kalbi sevgilerimle

    YanıtlaSil
  9. canım çok geçmiş olsun, uzun zamandır ilk kez bakıyorum bloguna, bu tarif hoşuma gitti, en kısa zamanda deneyeceğim..
    Sevgiler
    YILDIZ

    YanıtlaSil

Yorum Gönder