ŞEHRİYELİ MANTAR ÇORBASI


Malzemeler:

400 gr mantar
1 adet rendelenmiş soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı yıldız şehriye(arpa, tel de olabilir)
1 kaşık tereyağ, 2 kaşık sıvıyağ
1 bardak süt
tavuksuyu (yoksa 1 adet tavuk bulyon)
2 kaşık un
tuz, karabiber,limon suyu

Yapılışı:

Önce mantarlayı yıkayıp ince kıyın. Tencereye rendelenmiş soğanla birlikte alın ve yağ eklemeden suyunu çektirin. Suyunu çekip biraz yumuşayınca tereyağ ve sıvıyağı ekleyin. Bir iki dakika kavurduktan sonra unu ilve edin.Yine biraz unla beraber kavurun.
Sonra sütü ekleyin.Sürekli karıştırın ki topaklanmasın.Üstüne soğuk tavuk suyunu veya suyu ilave edin. 2 diş sarımsağı doğrayıp içine atın. Kaynamaya başlayınca şehriyeleri ekleyin ve şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
En son tuzunu, karabiberini ve limon suyunu ocağı kapatınca ekleyin. Afiyet olsun...


Yorumlar

  1. Nasıl nefis olmuştur çorban sevgili Özgen..Ellerine sağlık..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım,mantar ve şehriye muhteşem bir tat oluşturmuştur diye düşünüyorum..
    Çok da güzel gözüküyor..
    Afiyet olsun,şifa olsun inşaallah..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder