DOĞUM GÜNÜ PASTAM

DOĞUM GÜNÜ PASTAM
Merhaba arkadaşlar hepinize sevgiyle, huzurla dolu bir gün diliyorum. İki gün önce doğum günümdü. Hazır yaş pastaları pek sevmediğim için kendim yapmak istedim pastamı. Doğaçlama ,basit, kendi ağız tadıma uygun birşey çıkardım ortaya.Ama doğum günümden 1 gün sonraya kaldı yapımı. Akşam da kesip afiyetle yedik. Mumları İncim söndürdü. En sevdiği şeylerden biridir pastada mum söndürmek.Ne zaman bir kek bile yapsam yemeden önce mum dikip söndürme faslı yaşanır.

Bugün sevgili ATAMIZIN ölüm yıldönümü.Heryıl olduğu gibi yine özlemle anıyoruz ve günümüzde O'nun gibi birine her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunun farkına varıyoruz diye düşünüyorum. Durum böyle oldukça da ona olan özlemimiz, onun zekasına, liderliğine olan ihtiyacımız yıllar geçtikçe daha da artacak gibi gözüküyor.
Onun sayesinde yaşadığımız ama kıymetini bir türlü bilemediğimiz bu güzel günler su gibi akıp geçiyor ve sadece 10 Kasımlarda belki de aklımıza bu kadar net geliyor.Oysa her zaman onun binbir zorluklarla kurduğu bugüzel cumhuriyeti kardeşçe,sevgiyle,dostlukla yaşatmaya çalışsak hiçbir kuvvetin bizleri yıkamıyacağını,bölemiyeceğini daha da dünyanın her yerinde saygın,güçlü konuma geleceğimizi görürdük.
Sevgili Atam bizler senin yolundayız herzaman, senin yolunda yetiştiriyoruz çocuklarımızı, senin sevgini aşılayarak...
DOĞUM GÜNÜ PASTAM
Malzemeler:
yarım kakaolu pasta keki
keki ıslatmak için 3/4 bardak kakaolu şekerli süt
kekin üzerine sürmek için 4 kaşık hazır kestane püresi ( Kafkas marka kullandım çoklezzetli)
Kreması için:
1 litre süt
1,5 bardak şeker
3'er kaşık un, nişasta ve irmik
1 yumurta sarısı
2 vanilya, 1 kaşık nescafe
2 paket (160 gr) bitter çikolata
2 paket rulokat gofret
Yapılışı:
Önce pasta kekini 22 cm'lik kelepçeli kalıba yerleştirin. Üstünü kakaolu sütle ıslatın. Islatınca kestana püresini yayın.Bu tabaka rulo gofretleri tutması için bir nevi yapıştırıcı görevi görüyor .Bundan sonra gofretleri kalıbın kenarların yanyana boşluk kalmayacak şekilde dizin.Kestane püresi sayesinde gofretleri dizdiğinizde kaymıyorlar.
Daha sonra kremasın hazırlyın. Bunun için önce şekeri tencereye koyun ve kısık ateşte karamelize olana kadareritin. Biraz kahvarengi bir renk alınca yakmadan üstüne sütü boşaltın.Kaynamaya bırakın, donan şekerin iyice erimesini bekleyin. Buarada siz un,nişasta ve irmiği bir kapta karıştırıp biraz sütle açtırın ve kaynayan sütün üzerine döküp kıvamını bağlayın. 10 dakika karıştırarak pişirin. Böylece karamelli muhallebi elde etmiş olacaksınız. Ocağı kapatınca vanilyaları ekleyip karıştırın.
Bu muhallebinin yarısını kalıptaki kekin üzerine boşaltın.Üzerine damla çikolata, kırık rulo gofret parçaları serpiştirin. tenceredeki kalan muhallebiye 1 kaşık nescsfe ve bir miktar bitter çikolatayı ilave edip eritin. Bunu da pastanın üst kısmına yayın.Kalan bitter çikolatayı üstüne rendeleyin.Dilediğiniz gibi süsleyin.Bızdolabında bekletin.
Kreması biraz katı hazırlandığı için dolapta bekledikten sonra gayet güzel dilim olarak kesiliyor.
Benim gibi kahva ve karemeli çok sevenler için ideal ve bir o kadar da hafif. Bu aslında bir nevi sütlü tatlının pasta versiyonu. Biz ailece çok sevdik.Denemenizi kesinlikle öneririm. Renkuyumu da kahvenin tonları olarak çok yakışmıştı.
Afiyet olsun...

Yorumlar

  1. Pasta çok güel görünüyor, doğaçlama pastaları bende severim..ellerine sğlık canım
    nice güzel yaşlara

    YanıtlaSil
  2. Özgencim sağlıklı,huzurlu,mutluluk dolu güzel bir ömür dilerim sana tüm sevdiklerinle.pastan harika el
    lerine sağlık olsada yesem sevgiler

    YanıtlaSil
  3. yeni yaşın kutlu olsun özgencim ailenle sevdiklerinle...
    pastan çok güzel omuş afiyetle..

    YanıtlaSil
  4. Canım,
    öncelikle doğum günün kutlu olsun. Nice güzel ve sağlıklı günlerin olsun İnci'yle inşallah.
    Ellerine sağlık. Pastan çok güzel görünüyor. hazırlardan daha güzel bence.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  5. tatlım tekrar dogum günün kutlu olsun ..
    pastan çok güzel olmuş
    afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. mutlu yaşlar diliyorum. pasta harika görünüyor. sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. mutlu mutlu yaşlar diliyorum.bu lezzetli bloğu izlemeye alıyorum.sevgiler mintiden...

    YanıtlaSil
  8. canım tekrardan yeni yaşını kutlarım, tüm güzellikleri beraberinde getirsin inş., eşin incin ve tüm sevdiklerinle beraber.. pastan da çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.. ben görmeyeli sitende baya değişiklik olmuş, yeni şekli çok güzel, eklenen lezzetler de öyle..
    selamlarımla..

    rabia

    YanıtlaSil
  9. Canım sevgi dolu, sağlıklı ve mutlu yaşlar yaşamın boyu senin olsun. Doğum günün kutlu olsun. Bu arada doğum günü pastanı da kendine özel yapmışsın ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder