İNCİRLİ BROWNİE



Arkadaşlar bu keki daha önceleri canım yoğun çikolatalı birşeyler çektiğinde yapmıştım.Oradan buradan bildiğim kakaolu kek tariflerini karıştırıp kendime göre yorumladım ve harika bir lezzet ortaya çıktı.Misafirleriniz için de hem sunumu hem tadı çok güzel bir kek.Gelelim yapılışına;


Malzemeler:


2 yumurta
1 bardak şeker
1 kabartma tozu, vanilya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
bir çimdik tuz
3 kaşık kakao
2 su bardağı un
5-6 tane taze incir
bir avuç ceviz
1 çay bardağı pekmez

Yapılışı:

Önce yumurta ve şekeri iyice çırpın.Yağ,su,süt ve kakaoyu bir sos tenceresinde ısıtın,ama kaynatmayın.Bunu yumurtalı karışıma ekleyin.Sonra kuru malzemeleri de ekleyip tel çırpıcıyla
karıştırın.Bu arada varsa şekilli kek kalıbına yada yuvarlak,kare kek kalıbına incirleri dilimleyip dizin, tabi baştan kalıbı yağlayın.Cevizleri incirlerin üstüne serpiştirin,pekmezi yayın.Onun da üstüne kek karışımını boşaltın ve 175 derece soğuk fırına verin. 35-40 dakika pişirin.

Arkadaşlar size bir püf noktası vereyim.Kekleri herzaman ısıtılmamış fırına atın.Çünkü yavaş yavaş ısınıp içini çekerek pişiyor.Sıcak fırına atarsanız birden dışı kabuklaşıp içi hamur kalıyor.
Buna karşın kurabiye,poğaça,börek gibi hamurişlerini de ısıtılmış fırına atın ki daha kıyır kıyır olsun.

Afiyet olsun...





Yorumlar

Yorum Gönder