PIRASALI HAVUÇLU MUSKALAR

PIRASALI HAVUÇLU MUSKALAR:

Malzemeler:

5 adet yufka
1 kg pırasa, 3 havuç, 3 taze soğan,
2 kaşık biber salçası
kırmızı toz biber, karabiber, tuz
isteğe göre azıcık küp doğranmış sucuk
1 bardağa yakın lor peyniri
yufkaları yağlamak için sıvıyağ ve 1 şişe soda karışımı

Yapılışı:

Önce iç harcını hazırlayın; pırasaları yıkayıp ince kıyın.Havuçları rendeleyin, soğanları kıyın, tüm malzemeyi biraz sıvıyağda kavurmaya başlayın. Salçayı, sucukları ekleyin. Sucuk pırasaya çok yakışıyor.Ben bazen yaptığım pırasa yemeklerine de ekliyorum. Baharatlarını da ekleyin. Biraz döndürdükten sonra ocağı kapatıp soğumaya bırakın.
Yufkayı serin, üzerine sıvıyağ soda karışımı sürün ve 4 parmak genişliğinde şeritler kesin. Uçlarına iç harç koyun muska şeklinde sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.Tepsiye dizin, üzerlerine 1 yumurta ve 2 kaşık yoğurdu karıştırıp sürün. Isıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun...

Yorumlar