Çok Çıtır Enfes Börek


Herkese merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Bu böreğe ne isim koysam bilemedim ve çok çıtır börekte karar kıldım çünkü gerçekten çok çıtır. Çocukluğumda pastanelerde içi boş milföy börekleri satılırdı bayılırdım, bir ısırdığınızda heryere dağılırdı çıtırtıdan. İşte öyle çıtırdıyor ama içi yumuşacık.
Bu tarifi sevgili Hayalimdeki Yemekler bloğunda gördüm ve ilk fırsatta denedim ve sizlere de tavsiye ediyorum. Bu börek baklavalık yufka ve normal yufka birlikte kullanılarak yapılıyor, böylece hem çıtır hem de yumuşacık oluyor. Ayrıca bayağı bereketli bir börek, vereceğim tariften iki tepsi çıkıyor.O zaman buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
16 adet baklavalık yufka
2 adet taze yufka
beyaz peynir, maydanoz veya istediğiniz herhangi bir harç
sıvıyağ
Sosu:
2 yumurta
1 şişe soda
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 bardak süt
tuz
Yapılışı:
Önce arkadaşlar 4 adet baklava yufkasını ikisi yukarıda ikisi de aşağıda bir kare oluşturacak şekilde bitişik tezgaha yerleştirin ve üzerine fırçayla sıvıyağ sürün. Sonra tekrar bir kat daha üstüne baklava yufkası serin, onu da yağlayın. Yani toplam 8 baklavalık yufka kullanacaksınız.
Bir kasede sos malzemelerini çırpın.
Bu sefer bir adet taze yufkayı baklavalık yufkaların üzerine serin ve ona hazırladığınız sostan bolca sürün yani alttki baklavalık yufkaları sadece sıvıyağla yağlıyorsunuz, üzerindeki taze yufkayı da sosluyorsunuz. Böylece dışı çıtır içi yumuşak kalıyor.
Sonra yufkaların her kenarından ikişer santim içe doğru katlayarak daha düzgün durmasını sağlayın.
Peynir ve maydanoz karışımını her yerine yayın ve karşılıklı iki taraftan rulo yapın. Ruloları bıçakla birbirinden ayırın.
Her ruloyu da  üçer parmak kalınlığında verev parçalar halinde kesin ve fırın tepsisine yerleştirin.
Kalan diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin. Kalan sosu böreklerin üzerine sürün ve 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Bu kadar arkadaşlar, umarım anlatabilmişimdir.
Börek sıcak iken harika soğuduğunda da ısıtırsanız aynı tazeliğe kavuşuyor.
Dilerseniz bolca hazırlayıp pişirin ve poşetleyip buzluğa atın, ani bir misafiriniz geldiğinde ısıtırsınız tamam.
Yapacak olanlara afiyetler olsun diyorum. sevgilerimle...

 

Yorumlar

Yorum Gönder