Mozaik Pastalı Muhallabili Tatlı


Herkese merhabalar ve iyi hafta sonları sevgili dost ve izleyenlerim,
Sizlere herkesin seveceği pasta görünümlü bir tatlı tarifi vermek istiyorum.
Bu da kendi çapımda anlık aklıma gelen bir tarif oldu, kızım ne zamandır mozaik pasta istiyordui ben de sütlü tatlı için ayırdığım kaymaklı sütümle birleştirerek bu pastayı ortaya çıkardım yani bir taşla iki kuş vurmuş olduk.Mozaik pasta ve sütlü tatlı bir arada. Uyum da mükemmel oldui, bence şık, lezzetli ve harika bir yaz pastası bu, buyrun paylaşalım:


 Malzemeler:
Tabanı için:
1,5 paket pötibör bisküvi
70 gr tereyağ
2 tepeleme kaşık kakao
1 çay bardağı süt
4 kaşık şeker
1 paket bitter veya sütlü çikolata
1 vanilya
Pastanın kenarları için
kakaolu kremalı bisküvi ( oreo da kullanabilirsiniz)
Muhallebisi:
1 litre süt
1 bardak şeker
2 kaşık un
2 kaşık tepeleme irmik
2 kaşık nişasta
2 tatlı kaşığı nescafe
1 vanilya
1 kaşık tereyağ
Üzeri için:
Meyveli sos veya şimdi çilek vakti, çilek sos hazırlayabilirsiniz.

Yapılışı:
Önce arkadaşlar mozaik pastayı yapmaya başlıyoruz. Bunun için tereyağ, kakao, şekeri bir sos kabına alın ve hepsini eritin, sonra üzerine sütü ve çikolatayı da ilave edin karıştırın, hepsi eriyince vanilyayı da ekleyin, soğumaya bırakın, muhakkak soğutmanız gerekiyor çünkü bisküvileri eklediğinizde bisküviler yumuşayıp kıtırlıklarını kaybedecektir.
Sonra bisküvileri çok ufak olmayacak şekilde elinizle kırın ve soğuttuğunuz sosu üzerine gezdirin.
Bu aşamada karıştırırken sakın elinizi kullanmayın, büyükçe bir kaşıkla bisküvileri bastırmadan hafifçe karıştırın ve tüm sosun heryerlerini kaplamasını sağlayın.
İyice karıştırdıktan sonra bunu Kelepçeli bir kalıbın tabanına eşit şekilde bastırın.
Kakaolu kremalı bisküvileri de  kalıbın kenarlarına dizin, mozaik pastanın üstüne dizdiğiniz için hiç düşmüyorlar ,yapışıyorlar.
Muhallebisi için verilen tüm malzemeleri bir tencerede karıştırın ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin, en son vanilyasını ekleyin.

Muhallebi sıcakken kalıptaki pastanın üzerine eşit bir şekilde yayın, üstünü düzeltin.
Hafif ılınınca üzerine meyveli sos gezdirin veya bir kase çileği beledırdan çekip birkaç kaşık şekerle ocakta pişirin ve süzgeçten geçirin, muhallebinin üstüne yayın. Buzdolabında dinlendirin.
Yiyeceğiniz zaman kelepçeyi çıkarıp dilimleyerek servis yapın. Bu kadar arkadaşlar hepinize tavsiye edeceğim hafif ve lezzetli bir pasta, yapanlara afiyetler olsun, sevgi ve afiyetle kalın...

Yorumlar

  1. aman allahım yaparım bunu. mozaik pasta en sevdiğim tatlı. muhallebi de ondan sonra geliyor pudingle birlikte. oleeeey :)

    YanıtlaSil
  2. en bi sevdiğim mozaik pasta hiç böyle düşünmemiştim hemen deneyeceğim, deepten geldim bana da beklerim. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder